kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Lampel R. Könyvkereskedése (Wodianer F. és fiai) Részvénytársaság |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
Oldalszám: | 512 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal és ábrákkal gazdagon illusztrálva. |
Köszöntöm az olvasót | 3 |
Általános tudnivalók | |
A mezőgazdaság fontossága hazánkban | |
Hazánk földmívelő ország | 11 |
Iparos és kereskedő országok | |
Földmívelő országok | |
Az ipar fontossága | |
Hazánk mezőgazdasági népe | |
A boldgúlás útja | |
Maradjunk-e, vagy haladjunk? | |
Magyarország mezőgazdasági termelése | 17 |
A mezőgazdasági terület | |
A gazdaságok száma | |
Mezőgazdasági növénytermelésünk | |
A termés mennyisége és értéke | |
Összehasonlítás | |
Extenzív és intenzív gazdálkodás | |
A kisgazdaság helyes berendezése | |
A gazdálkodás főkellékei | 25 |
A földbirtok (Tagosítás) | |
A fölszerelés | |
A munkaerő | |
A föld termőerejének megtartása | 26 |
Rablógazdálkodás | |
Külső trágya | |
Istállótrágya | |
Marhatartás | |
A gazdaság tőkéje | |
Külterjes és belterjes gazdálkodás. Váltógazdaság | 29 |
Kétféle gazdálkodási rendszer | |
Külterjes gazdálkozás (Ugargazdaság) | |
Belterjes gazdálkodás (A gazdaság jövedelmezősége) | |
Váltógazdaság | |
Vetésforgó | |
Változatosság a termelésben | |
Két- és háromnyomásos gazdálkodás | |
Négyes és hatos vetésforgó | |
A kisgazda lakóháza és gazdasági épületei | 32 |
Az épületek elhelyezése | |
Az épületek anyaga | |
A lakóház (A kút) | |
Az istálló | |
A juh-akol | |
A sertésól | |
A magtár | |
A góré | |
A gazdaság terjeszkedése | 37 |
Új földek szerzése | |
Aki sokat markol, keveset fog | |
Meggondolatlan birtokvásárlás | |
Óvatos birtokszerzés | |
Mezőgazdasági növénytermelés | |
A természet megismerése | 2 |
A természet csodái | |
A természeti jelenségek okai | |
Az ember harca a természettel | |
A természettudomány és a mezőgazdaság | |
Szerves és szervetlen testek | 44 |
A testek halmazállapota | 45 |
Szilárd testek | |
Folyós testek | |
Gáznemű testek | |
A háromféle halmazállapot | |
A halmazállapot változásai | |
A levegőről | 47 |
A levegő tért foglal el | |
A levegő különböző természetű anyagok keveréke | |
A levegő: oxigénnnek és nitrogénnek a keveréke | |
Az oxigén és nitrogén: elemek | |
A levegő áramlása és az időjárás | |
A meteorológia | |
A vízről | 50 |
A víz fontossága | |
Az ivóvíz | |
A kút | |
A víz mint a betegségek terjesztője | |
A víz alkotó elemei | |
A levegő: keverék; a víz: vegyület | |
A párolgás | |
A harmat és dér | |
A felhő | |
Az eső, a hó, a jégeső | |
A csapadék és mesterséges öntözés | 55 |
A csapadék fontossága | |
A csapadék mennyisége | |
Magyarország csapadéka | |
A mesterséges öntözés | |
A szén a természet háztartásában | 57 |
Minden szerves testben szén van | |
A kőszén | |
A növény a szenet a levegőből veszi | |
A szén elégésekor szénsav keletkezik | |
Emberek, állatok lélekzésekor is szénsav keletkezik | |
Miért romlik meg a szoba levegője? | |
Szerves testek korhadása | |
A levegő kimeríthetetlen szénkincse | |
A növények táplálkozása | 61 |
Miféle táplálóanyagokra van szüksége a növénynek? | |
A növények alkotó élemei | |
Honnan veszi a növény a táplálékot? | |
A nitrogén, a foszfor és a kálium | |
Hogyan táplálkoznak a növények? | |
A gyökér munkája: víz és ásványi sók fölvétele | |
Átszivárgás | |
A levél munkája: szénfölvétel | |
A növények szaporodása | 67 |
Virágos növények | |
A virág | |
A porzók | |
A termő | |
A beporzás vagy megtermékenyülés | |
Kétivarú és egyivarú virágok | |
Egylaki és kétlaki növények | |
A virágpor megóvása | |
A mag | |
A csirázás | |
A talaj | |
A hegyeket alkotó ásványok | 73 |
Mi az ásvány? | |
A mészkő | |
A gipsz | |
Az agyag | |
A kvarc | |
A talaj vagy termőföld | 75 |
A talaj keletkezése | |
Felső talaj és alsó talaj | |
A felső talaj keletkezése | |
Helytálló talaj és vízhordta talaj | |
Mely ásványokból lett a talaj? | |
A legalkalmasabb termőföld | |
A talaj neme | 79 |
Az agyagtalaj | |
A homoktalaj | |
A mésztalaj | |
A televénytalaj | |
A vegyes talajnemek | |
A vályogtalaj | |
A talaj mívelése | |
Telkesítés | 82 |
Mi a telkesítés? | |
Az állam telkesítő munkája | |
A talaj víztelenítése | |
A futóhomok megkötése | |
Vizenyős területek értékesítése | |
Rétek feltörése | |
Erdőírtás | |
A rónázás | |
A rigolozás | |
A szántás | 88 |
A talajmívelés célja | |
A jó szántás: többtemelés! | |
A szántás ideje | |
Hányszor szántsunk? | |
A szántás mélysége | |
A barázda szélesége | |
Összefoglalás | |
Az eke | 96 |
Az eke fejlődése | |
A jó eke tulajdonságai | |
A Sack-féle eke | |
Egyetemes eke | |
Gőzekék | |
A borona és a henger | 102 |
Mire való a boronálás? | |
A régi faborona | |
A vasborona | |
A boronálásról | |
A rugós-fogas borona és a tárcsás borona | |
A hengerezésről | |
Milyen hengert használjunk? | |
Összefoglalás | |
A talaj melegsége | 111 |
A meleg fontossága | |
A föld átmelegedése | |
A föld melegének megmaradása | |
A talaj nedvességének megmaradása | |
A víz fontossága | |
Honnan kapja a talaj a vízet? | |
A talaj nedvességének természetes megmaradása | |
A hajcsövesség | |
A talaj nedvességének mesterséges megtartása | |
A szántás | |
A boronálás | |
Kapálás | |
Gereblyézés | |
A trágyázás | |
A trágyáról általában | 118 |
A talajból kivitt anyagok pótlása | |
Honann szerezzük a trágyát? | |
Teljes trágyák és egyoldalú trágyák | |
A teljes vagy természetes trágyák | |
Az istállótrágya | |
Az árnyékszéki trágya | |
A keveréktrágya | |
A zöldtrágya | |
Az egyoldalú vagy mesterséges trágyák | |
Az istállótrágyáról | 123 |
Az istállótrágya ismertetése | 124 |
A különféle istállótrágyák | |
A szarvasmarhatrágya | |
A lótrágya | |
A juhtrágya | |
A sertéstrágya | |
A baromfitrágya | |
Az istállótrágya kezelése | 128 |
Miért szükséges a gondos kezelés? | |
Az istállóban | |
Az istálló berendezése | |
Az alom | |
A trágyatelep | |
Hol legyen a trágyatelep? | |
Mekkora legyen a telep és milyen alakú? | |
Hogyan készítsük el a trágyatelepet? | |
A trágya letaposása, a nitrogén megtartása | |
A trágyakút | |
Mekkora legyen a trágyakút? | |
A trágyalé fölhasználása | |
A trágya érése | |
Az istállótrágya fölhasználása | 134 |
Mennyi trágyát adjunk földünknek? | |
Termelhet-e a kisgazdaság elegendő trágyát? | |
A trágya kihordása és leszántása | |
A zöldtrágya | 138 |
Mi a zöldtrágyázás? | |
Hol kell a zöldtrágyázást alkalmazni? | |
Mely növények használhatók zöldtrágyázásra? | |
A zöldtrágyázás módjai | |
A lóhere vagy lucerna leszántása | |
Közbe- vagy alávetés | |
Tarlóbavetés | |
A zöldtrágyanövény mint főnövény | |
Vetőmagszükséglet | |
A zöldtrágyához műtrágya is kell | |
Milyen növényeknek való a zöldtrágya? | |
Rozstermelés a homokon | |
A műtrágyákról | |
A műtrágya szükségessége | 145 |
A természetes trágya magában véve nem biztosítja a lehető legjobb termést | |
A növény a legkisebb mennyiségű táplálóanyaghoz alkalmazkodik | |
Mi a mesterséges trágya? | |
Hol kell a mesterséges trágyát alkalmazni? | |
Helyettesítheti-e a műtrágya a természetes trágyát? | |
A leggyakrabban használt műtrágyák | 147 |
Nitrogéntartalmú műtrágyák | |
A csilisalétrom | |
A kénsavas ammonoiák | |
A nitrogéntrágyák alkalmazása | |
Foszfortartalmú trágyák | |
A szuperfoszfát | |
A Thomas-salak | |
A csontliszt | |
A foszfortrágyák alkalmazása | |
Kálitartalmú trágyák | |
Tanácsok a műtrágya használatára | 154 |
Ne hallgassunk minden szóbeszédre! | |
Próbálgatni, kísérletezni kell | |
A műtrágyázás haszna | |
A szövetkezés haszna | |
A vetés | |
A vetőmag | 158 |
A vetőmag megválasztása | |
Terményeink nemesítése | |
A vetőmag elkészítése | |
Rostálás | |
Pácolás vagy csávázás | |
Áztatás | |
A vetés | 163 |
A szórvavetés | |
A sorbavetés | |
A vetőgép | |
Miért nem használnak a kisgazdák vetőgépet? | |
Milyen mélyre vessünk? | |
A vetés ideje | |
A vetés gondozása | |
A palántázás | |
A termények betakarítása és értékesítése | |
Az aratás és behordás | 170 |
A gabona érése | |
Az aratás | |
Milyen aratógépet használjon a kisgazda? | |
A gabonafélék behordása | |
A takarmánynövények betakarítása és eltartása | |
Kaszálás | |
Szárítás | |
A fűkaszálógép | |
Zöldtakarmányfélék savanyítása | |
A gabona cséplése, tisztítása és értékesítése | 176 |
Csépeljünk minél előbb! | |
A kézi cséplőgép | |
A tisztítóműves, járgányos cséplőgép | |
A második tisztítóműves cséplőgépek | |
Erőgépek a cséplőgép hajtására | |
A gabona tisztítása | |
A gabona eltartása és értékesítése | |
Tisztítás, eltartás | |
Az eladás ideje | |
Az eladás módja | |
A szövetkezeti árúraktár | |
Gabonanövényeink termelése | |
Általános tudnivalók gabonatermelésünkről | 185 |
Mennyi gabonát termel Magyarország | |
Gabona- és lisztkivitelünk | |
A búza | 188 |
Milyne búzát vessen a kisgazda? | |
Milyen talajt szeret a búza? | |
A búza előző veteménye | |
Vetés és ápolás | |
Az aratás ideje | |
A termés mennyisége | |
A rozs | 191 |
Milyen rozsot vessünk? | |
Milyen talajt szeret a rozs? | |
A rozs előző veteménye | |
Zöldtrágya | |
Vetés | |
Aratás | |
A tavaszi rozs | |
A kétszeres | |
Az árpa | 195 |
Az őszi árpa termelése | |
A tavaszi árpa termelése | |
Előző vetemény | |
Vetés, aratás, termés | |
A zab | 197 |
A zab fajtái | |
Talaj és mívelés | |
Vetés és gondozás | |
Aratás, termés | |
A köles és a pohánka | 199 |
Kapásnövényeink termelése | |
Általános tudnivaló kapásnövényeinkről | 203 |
A tengeri | 205 |
Fajtái | |
Talaj, szántás, trágyázás | |
Vetés | |
Gondozás | |
Kell-e a tengerit töltögetni? | |
Kapálás géppel | |
Morzsolás | |
A burgonya | 209 |
Fajtái | |
Talaj, trágyázás | |
Vetés, ápolás | |
Aratás, eltartás | |
A csicsóka | |
Egyéb kapásnövényeink | 212 |
A cirok | |
A takarmányrépa | |
A cukorrépa | |
A munkarépa | |
A tarlórépa | |
A hüvelyesek és a szálas takarmánynövények | |
A hüvelyesek | 216 |
Gazdasági jelentőségük | |
A bab | |
A borsó | |
A lencse | |
A rét és a legelő | 218 |
Gazdasági fontosságuk | |
Mesterséges rét és legelő | |
A rét és a legelő gondozása | |
Kaszálás, szénakészítés | |
Kora tavasszal ne legeltessünk! | |
A tarlólegelő | |
A szántóföldön termelt szálas takarmánynövények | 221 |
A lucerna | |
Vetés | |
A vetés ideje | |
Védőnövény | |
Ápolás, arankaírtás | |
Kaszálás, eltartás | |
Magtermelés | |
A lóhere | |
Egyéb szálas takarmányok | |
A baltacim | |
A csalamádé | |
A zabos bükköny | |
Az őszi keverék | |
A mohar | |
Az olajos magvúak, a kereskedelmi és ipari növények | |
Az olajos magvú növények | 230 |
Fontosságuk | |
Az olajos magvúak termelése hazánkban | |
A repce | |
Fajtái | |
Talaja és előző növényei | |
Talajelőkészités, vetés, ápolás | |
Aratás, betakarítás | |
A napraforgó | |
A mák | |
A kereskedelmi és ipari növények | 233 |
Közgazdasági fontosságuk | |
A dohány | |
A kender | |
A len | |
A komló | |
A gyógyszer- és fűszernövények | |
Miért termeljen a kisgazda gyógyszernövényeket? | 240 |
A leginkább ajánlható gyógyszernövények | 241 |
A majoranna-fű | |
A borsmenta | |
Az orvosi zsálya | |
A méhfű vagy citromfű | |
A festőmályva | |
Az ökörfarkkóró | |
A fehérmályva vagy ziliz | |
Az édesánizs vagy édeskömény | |
A kömény | |
Gazdasági növényeink betegségei, növényi és állati ellenségei | |
A növénybetegségekről | 250 |
Növényi ellenségek | 252 |
A gyomok | |
A gyomok írtása | |
Az acat pusztítása | |
A tarack írtása | |
Az élősködő növények | |
Az aranka | |
A zádor | |
A gombák | |
Állati ellenségek | 256 |
Káros rovarok | |
A hesszeni légy | |
A vetési bagolypille | |
A búzabagolypille | |
A csíkos hátú búzalégy | |
A drótféreg | |
A gabona futrinka | |
Védekezés a kártevő rovarok ellen | |
Állattenyésztés | |
Általános tudnivalók az állattenyésztésről | |
Az állattenyésztés fontossága | 263 |
Milyen állatokat tartsunk? | 264 |
A gazdasági állatok táplálása | 266 |
Legeltetés | |
Takarmányok | |
A takarmányok vegyítése | |
Szecskázás és darálás | |
A tengeriszár mint takarmány | |
Répavágógép | |
A darálógép | |
Mennyi legyen a takarmány | |
Házi állataink gondozása | 273 |
Az egészséges állat gondozása | |
A beteg állat gondozása | |
A betegség jelei | |
Elkülönítés | |
Gyógyító szerek | |
Első segítség és gyógyítás | |
Sebek kezelése | |
A vérzés csillapítása | |
A csonttörés kezelése | |
Ficamodás | |
A kólika | |
A fölfuvódás | |
Segítés az ellésnél | |
A ragadós betegségek | |
Mit mond az állategészségügyi törvény? | |
A szarvasmarha | |
A szarvasmarha testi tulajdonságai | 290 |
A fej | |
A nyak | |
A törzs | |
A tőgy | |
A lábak | |
A szarvasmarha fajtái | 293 |
A szarvasmarha takarmányozása | 295 |
Mennyi takarmány kell a szarvasmarhának? | |
A tehenek érdem szerint való abrakolása | |
Az ökrök takarmánya | |
Hányszor etessünk naponként | |
Sorrend | |
Itatás | |
Pontosság! | |
A borjúnevelés | 297 |
A vemhes tehén gondozása | |
Szoptatás és itatás | |
A borjú elválasztása | |
Az elválasztott borjú gondozása | |
Tejgazdaság | |
A tej | 300 |
A tejgazdaság fontossága | |
Hogyan képződik a tej | |
Milyen a friss tej? | |
A tej vegyi összetétele | |
Mitől függ a tej minősége és mennyisége? | |
A fejés | 303 |
Hányszor kell napjában fejni? | |
Előkészületek a fejéshez | |
A fejés | |
A tej kezelése és értékesítése | 304 |
A szűrés | |
A hűtés | |
A friss tej értékesítése | |
Vajkészítés | |
Hogyan értékesül a tej vaj alakjában? | |
A sajtkészítés | |
A tejszövetkezet | 309 |
A tej romlása | 311 |
A tej hamisítása | 312 |
A ló | |
A ló testalkata | 314 |
A szem | |
A láb | |
A fogazat | |
A ló fajtái | 317 |
A ló gondozása | 319 |
Tisztogatás és a pata ápolása | |
Takarmányozás | |
Óvatosság az úton | |
A csikónevelés | 321 |
A kanca gondozása | |
A csikó takarmányozása | |
A sertés | |
A szegény ember háziállatja | 324 |
A hazai fajták | |
Az angol fajták | |
A sertés fölnevelése | 327 |
A sertés takarmányozása és hízlalása | 328 |
Legeltetés | |
Makkoltatás | |
Otthoni takarmányozás | |
Hízlalás | |
A sertés betegségei | 330 |
Az orbánc | |
A himlő | |
A sertésvész | |
A juh | |
A juh fajtái és haszna | 333 |
A juh tenyésztése | 335 |
A kisgazda juhtartása | |
A tenyészállatok | |
A bárány fölnevelése | |
A juh gondozása | |
A juh hizlalása | |
A sajtkészítés | |
A gyapjunyirás | |
Gyümölcstermelés és szőlőmívelés | |
A gyümölcsfák fajtái, szaporítása és nemesítése | |
A gyümölcstermelés haszna | 343 |
A gyümölcs-fajták | 346 |
A gyümölcsfák szaporítása | 352 |
Magról szaporítás | |
A mag gyüjtése és eltartása | |
A magiskola | |
A magvetés | |
A csemeték gondozása | |
Dugványozás | |
Bujtatás | |
Gyökérsarjakról és tőelosztással való szaporítás | |
A gyümölcsfák nemesítése | 357 |
A faiskola | |
Az oltóvessző és a szem | |
A párosítás | |
A szemzés | |
Az oltóviasz | |
A nemesített gyümölcsfák gondozása | |
A fák gondozása kiültetésükig | 365 |
Az első gondozás | |
A törzs nevelése | |
A korona nevelése | |
Alakító metszés | |
A fa kiszedése és az elültetésig való eltartása | |
A fák kiültetése | |
A gyümölcsös földjének előkészítése | |
Mekkora hely kell a gyümölcsfáknak? | |
A csemete elkészítése az ültetésre | |
Az ültetés ideje | |
A csemet elültetése | |
A gyümölcsfák állandó gondozása | 371 |
Trágyázás | |
A korona metszése | |
A korona ritkítása és termőre metszése | |
A beteg ágak eltávolítása | |
A törzs ápolása | |
A fa ifjítása | |
Átoltás | |
A fa terméketlensége | |
A gyümölcsfa betegségei | 379 |
A gyümölcsfa ellenségei | 381 |
A gyümölcskertészet egyéb tudnivalói | |
A gyümölcs értékesítése | 385 |
A gyümölcs szedése | |
A friss gyümölcs eltartása | |
A gyümölcs eltartása | |
A gyümölcs eladása | |
A gyümölcs aszalása | |
Milyen gyümölcsöt aszaljunk? | |
Az aszalás különféle módjai | |
A Ryder-féle aszaló | |
A szilvaaszalás | |
Cazenille-féle aszalógép | |
A gyümölcsbor | |
Gazdasági fák és cserjék | 392 |
Az eperfa | |
Az akácfa | |
A fűzfa | |
Fűztermelés | |
Eleven kerítés | |
Fonott kerítés | |
A szőlő telepítése, mívelése, a bor készítése és kezelése | |
A szőlőtermelés fontossága | 396 |
Új szőlő telepítése | 398 |
Milyen éghajlatot és földet kíván a szőlő? | |
A szőlő fajtái | |
A talaj megvizsgálása | |
A szőlő földjének elkészítése | |
Anyatelep és oltványiskola | |
A szőlő ültetése | |
Az ültetvény első évi gondozása | |
Az ültetvény további gondozása | |
Bujtás és döntés | |
A szőlő oltása | 403 |
Helyben és kézben való oltás | |
Fásoltás | |
Gyökérhasítékoltás | |
Vesszőhasítékoltás | |
Párosítás | |
Mohás hajtatás | |
Zöldoltás | |
Baranyai zöldékoltás | |
A szőlőoltvány gondozása | |
A szőlő évi rendes munkái | 408 |
A szőlő ellenségei | 410 |
A fillokszera | |
A peronoszpora | |
Bordói lé | |
Perocid | |
A lisztharmat | |
A pajor | |
A szőlőmoly | |
Az 1896. évi V. törvénycikk | 415 |
A borgazdaság fölszerelése | 416 |
A pince és a présház | |
A hordók kezelése | |
Tisztaság | |
A szüret | 419 |
A szőlő szedése és válogatása | |
A sajtolás | |
A must alkotórészei | |
A mustmérő | |
A must mesterséges cukrozása | |
A különféle borok | 421 |
A fehérbor | |
A sillerbor | |
A vörösbor | |
Az aszúbor | |
A szamorodni | |
Az ürmös | |
A must és a bor kezelése | 423 |
Zajos és csöndes erjedés | |
Nyilt és zárt erjedés | |
A bor feltöltögetése | |
A bor lefejtése | |
Az óbor kezelése | |
Derítés | |
Konyhakertészet és baromfitenyésztés | |
A konyhakert mívelése | |
A konyhakert haszna és gyönyörűsége | 431 |
A konyhakert mívelése | 433 |
A kert földje | |
Kerítés | |
Utak | |
Rigolozás, ásás, trágyázás | |
Öntözés | |
Kapálás, gyomlálás, egyezés | |
A vetésforgó. A föld kihasználása | 435 |
A hármas váltórendszer és forgója | |
Többféle vetemény egy ágyban | |
Példák a talaj jó kihasználására | |
A vetés és palántálás | 438 |
A vetőmag | |
A vetés módja | |
A melegágy | |
A melegágyi vetés | |
A konyhakerti növények termelése | |
Káposztafélék | 443 |
A fejeskáposzta | |
Az olaszkel | |
Más kelfajták | |
A virágkel vagy karfiol | |
A kalarábé | |
Gyökérfélék | 447 |
A perezselyem | |
A cékla | |
A retek | |
A zeller | |
A torma | |
Kobakfélék | 450 |
Az ugorka | |
A tök | |
A görögdinnye | |
A sárgadinnye | |
Hüvelyesek | 454 |
A labodafélék | 456 |
A salátafélék | 456 |
Hagymafélék | 457 |
Fűszernövények | 459 |
Egyéb konyhakerti növények | 460 |
A paradicsom | |
A szamóca | |
Gyümölcscserjék | |
Baromfitenyésztés | |
A baromfitenyésztés fontossága | 464 |
A baromfiudvar és a baromfiól | 465 |
A tyúk | 467 |
Fajtái | |
Magyar tyúk | |
Erdélyi tyúk | |
Orpington | |
Langsán | |
Plimut | |
Költése | |
A csirke gondozása | |
A tyúk gondozása | |
A lúd | 475 |
Fajtái | |
Magyar lúd | |
Emdeni lúd | |
Költése | |
A liba gondozása | |
A lúd gondozása | |
A kacsa | 478 |
Fajtái | |
Költése | |
Gondozása | |
A pulyka | 479 |
Fajtái | |
Költése | |
Gondozása | |
A baromfi hízlalása | 482 |
Méhészet | |
A méhészet fontossága | 485 |
A méh | 486 |
A méhcsalád | |
A méh fajtái | |
A méh szaporodása | |
A rajzás | |
A mézgyüjtés | 489 |
A méh ellenségei és betegségei | 490 |
A méhes és a kaptár | 491 |
A méhész évi munkája | 492 |
A selyemhernyótenyésztésről | 496 |
A könyv tartalma | 499 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.