1.066.213

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Alternatív gazdálkodási módok (biotermesztés) II.

Szerző
Szerkesztő
Mezőtúr
Kiadó: Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdasági Főiskolai Kar
Kiadás helye: Mezőtúr
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 147 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

I. Fenntartható agrárfejlődés - fenntartható agrártermelés 3
(Dr. Szabó Lajos)
1. Bevezetés 3
2..A fenntartható agrártermelés és az éghajlati tényezők 6
3..A fenntartható agrártermelés és a talaj 7
4..A fenntartható agrártermelés és a vízkészletek 9
5..A fenntartható agrártermelés és a fajták, hibridek 10
6..A fenntartható agrártermelés és a vetésforgó 12
7. A fenntartható agrártermelés és a talajművelés 15
8. A fenntartható agrártermelés és a trágyázás 17
9. A fenntartható agrártermelés és a növényvédő szerek 23
10. A fenntartható agrártermelés és az energiafelhasználás 25
II. Szántóföldi (bio) növénytermesztés (Dr. Szabó Lajos) 27
1. Gabonafélék 27
1.1. Búza 30
1.2. Rozs 31
1.3. Zab 31
1.4. Árpa 31
1.5. Tönköly 32
1.6. Kukorica 33
1.7. Hajdina (pohánka) 34
1.8. Köles 35
1.9. Cirok 36
2. Katáng (cikória) 38
3. Facélia 41
4. Gyökér- és gumósnövények 42
4.1. Cukorrépa 42
4.2. Burgonya 43
4.3*. Csicsóka 48
5. Hüvelyesek 52
5.1. Lóbab 52
5.2. Szója 52
5.3. Csicseriborsó 54
6. Olajtök 55
7. Rost- és olajnövények 57
7.1. Kender 57
7.2. Len 59
8. Zöldtrágyanövények 60
8.1. Pillangós virágúak 61
8.2. Más zöldnövények 65
111. Új megközelítési módok az állategészségügyben 67
(Dr. Barna Judit)
1. Bevezetés 67
2. A környezeti tényezők és azok hatása az állati szervezetre 68
2.1. Levegő 68
2.2. Fény 70
2.3. Takarmány 71
2.4. Ivóvíz 74
2.5. Legelő 76
2.6. Mikroorganizmusok a környezetben 77
2.7. Járványvédelem 79
Ellenállóképesség 80
3.1. Edzettség 81
3.2. A takarmányozás szerepe az ellenállóképességben 82
3.3. Genetikai tényezők 83
3.4. A stressz és az ellenállóképesség 84
3.5. Környezeti mérgek 84
4. Állatgyógyászat 85
4.1. Alternatív gyógymódok 86
Táblázatok 90
IV. Nagyállatok tartása (Dr. Szabóné dr. Willin E.) 93
1. A legeltetéses állattartás 93
2. Juhtartás 94
3. Szarvasmarhatartás 96
4. Gyephasznosítás egyéb állatfajokkal 97
5. Sertéstartás 98
Táblázatok 100
V. A baromfi tartás és termeléstechnológiák ökológiai szemléletű korszerűsítése (Dr. Szabóné dr. Willin E.) 115
1. Ökológiai faktorok a baromfitartásban 115
1.1. Abiotikus vagy élettelen ökológiai faktorok 115
1.2. Biotikus faktorok 117
2. Organikus termékek és az értékmérő tulajdonságok összefüggései 118
3. Védelem alatt álló baromfifajok és -fajták hazánkban 119
4. Baromfifajok és -fajták 120
5. A tartástechnológiai rendszerek jellemzése 122
6. Baromfi biotermékek előállítása 132
Irodalomjegyzékek 138
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem