kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Medicina Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 87 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-241-919-7 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
Előszó | 3 |
Bevezetés | 5 |
Általános járványtan | 7 |
Mikrobiológia és immunitástan | 7 |
Általános mikrobiológia | 7 |
Az orvosi mikrobiológia rövid történeti áttekintése | 7 |
Baktériumok | 10 |
Vírusok és rickettsiák | 17 |
Gombák | 20 |
Paraziták | 21 |
A fertőzés | 23 |
Általános immunitástan | 25 |
A fertőző betegségek laboratóriumi diagnosztikája | 31 |
Járványtan | 35 |
A járványtan tárgya, jelentősége, felosztása, módszerei | 35 |
A fertőző betegségek előfordulása | 37 |
A fertőző betegségek lefolyása | 40 |
A járványfolyamat mozgatóerői | 42 |
A fertőző betegségek felosztása | 48 |
A fertőző betegségek elleni küzdelem gyakorlati alapjai | 52 |
Járványügyi teendők fertőző betegségek előfordulásakor | 57 |
Közegészségtan | 63 |
Környezet és település-egészségtani alapismeretek | 63 |
Az ember és környezete | 63 |
A levegő egészségtana | 63 |
Talajhigiéne és hulladékkezelés | 66 |
Vízhigiéne | 68 |
A lakóépületek és a lakás higiénéje | 71 |
A környezeti zaj hatása az ember egészségére | 74 |
Élelmezés- és táplálkozás-egészségtani alapismeretek | 76 |
Alapfogalmak | 76 |
A szénhidrátok, a zsírok és a fehérjék jelentősége | 77 |
A vitaminok és az ásványi anyagok jelentősége | 78 |
Helyen és helytelen táplálkozás | 80 |
Közélelmezési alapismeretek | 83 |
Munkaegészségtani alapismeretek | 83 |
A munkaegészségtan alapfogalmai | 83 |
Foglalkozási ártalmak - foglalkozási betegségek | 83 |
Az egészségügyi dolgozók foglalkozási ártalmai, betegségei és azok megelőzése | 85 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.