kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 187 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 28 cm x 20 cm |
ISBN: | |
Az általános fogyasztási és értékesítő szövetkezetek, valamint az egyéb szövetkezeti szervek teljesítményeinek tervezése | |
A szövetkezeti szervek tevékenységi köre | 5 |
Bolti kiskereskedelem | 6 |
Vendéglátóipar | 7 |
Felvásárlás | 8 |
Nagykereskedelem | 9 |
Ipari tevékenység | 9 |
Szállítás | 10 |
Takarékszolgálat | 10 |
Külkereskedelem | 11 |
Szolgáltatások | 11 |
A kiskereskedelmi áruforgalom tervezése | 12 |
A lakosság fogyasztásáról általában | 12 |
A fogyasztást, ezen belül a vásárlásból eredő fogyasztást befolyásoló főbb tényezők | 13 |
A fogyasztás fejlődésének irányai | 17 |
A fogyasztás vizsgálatának módszerei | 20 |
A bolti kiskereskedelem áruforgalmának tervezése | 24 |
Az árueladás összterjedelmének elemzése és tervezése | 24 |
Az áruforgalom összetételének tervezése | 36 |
Az áruforgalom területi megoszlásának tervezése | 37 |
Az áruértékesítés időbeli megoszlásának tervezése | 39 |
A bolti kiskereskedelem árukészleteinek és árubeszerzésének tervezése | 43 |
Készlettervezés | 43 |
Az árubeszerzés tervezése | 45 |
A szövetkezeti vendéglátóipar áruforgalmának tervezése | 49 |
A vendéglátóiparról általában | 49 |
A kereskedelmi vendéglátás áruforgalmának csoportosítása | 50 |
A fogyasztás formái a vendéglátó üzletekben és az egységek osztályba sorolása | 51 |
A szövetkezeti vendéglátás feladatai | 53 |
A falusi lakosság vendéglátóipari étkezési igényei | 54 |
Az italáruk falusi kereslete | 55 |
A falusi lakosság szórakozási igényei | 56 |
Az általános fogyasztási és értékesítő szövetkezetek idegenforgalmi feladatai | 56 |
Egyéb szövetkezeti sajátosságok | 57 |
A vendéglátás áruforgalmának tervezése | 58 |
A vendéglátóipari forgalom idényszerű alakulásának tervezése | 63 |
A mezőgazdasági termékek felvásárlásának tervezése | 65 |
A mezőgazdasági termékek felvásárlásáról általában | 65 |
A mezőgazdasági üzemek megoszlása tulajdonforma szerint | 66 |
A mezőgazdasági termelés és felvásárlás főbb sajátosságai és tendenciái | 67 |
A szövetkezeti felvásárlás és értékesítés szervezete és formái | 69 |
A felvásárlás tervezésének főbb elvei és módszerei | 70 |
A szövetkezetek ipari és szolgáltató tevékenységének tervezése | 86 |
Árualapokat bővítő termelés | 86 |
A lakosság részére végzett szolgáltatások | 91 |
A mezőgazdasági termelést elősegítő szolgáltatások | 92 |
Belső üzemi szolgáltatások | 94 |
A szövetkezetek szállítási tevékenységének tervezése | 96 |
Az általános fogyasztási és értékesítő szövetkezetek gazdálkodási tervezése | |
Az általános fogyasztási és értékesítő szövetkezetek gazdálkodási tervei | 103 |
A gazdálkodási tervek kidolgozásának célja | 103 |
A gazdálkodási tervek tartalma | 103 |
A gazdálkodási tervek kidolgozásának módszere | 104 |
Munkaügyi tervezés az általános fogyasztási és értékesítő szövetkezeteknél | 106 |
A munkaerőgazdálkodás és a létszámhelyzet elemzése, tervezése | 106 |
A termelékenység alakulásának elemzése és tervezése | 110 |
Az általános fogyasztási és értékesítő szövetkezeteknél alkalmazott bérezés elvei és formái (Bérrendszerek) | 122 |
A bérfelhasználás alakulásának, hatékonyságában elemzése. A béralap és az átlagbérek tervezése | 132 |
A jövedelmezőség tervezésének általános kérdései | 142 |
A jövedelmezőség fogalma | 142 |
A jövedelmezőségi terv tartalma, felépítése | 143 |
Az általános fogyasztási és értékesítő szövetkezetek bevételei | 144 |
Az általános fogyasztási és értékesítő szövetkezetek árrései | 145 |
Az általános fogyasztási és értékesítő szövetkezetek költségei | 149 |
Az üzemágak jövedelmezőségi tervezésének sajátosságai | 154 |
A bolti kiskereskedelem és a vendéglátás jövedelmezőségi terve | 154 |
A felvásárlás jövedelmezőségi tervezése | 165 |
Az ipari üzemek jövedelmezőségi terve | 169 |
Az igazgatási költségek tervezése | 169 |
Az egyszerűsített jövedelmezőségi tervezés kialakulása | 170 |
A nyereségfelhasználás tervezése | 173 |
Pénzügyi tervezés | 178 |
A pénz szerepe a gazdaságirányítás új rendszerében | 178 |
A pénz szerepének érvényesülése a gazdasági döntésekben | 178 |
A pénz új szerepének kihatása a szövetkezet gazdálkodási terveire | 178 |
A pénzügyi tervezés jellemző vonásai | 179 |
Az egyéni anyagi érdekeltség | 182 |
A bérezéssel kapcsolatos egyéni anyagi érdekeltség | 182 |
A nyereséghez kapcsolódó anyagi érdekeltség |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.