1.062.160

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Általános fogyasztási és értékesítő szövetkezetek tervezése II.

A közgazdasági szakközépiskolák számára

Szerző
Budapest
Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 187 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Az általános fogyasztási és értékesítő szövetkezetek, valamint az egyéb szövetkezeti szervek teljesítményeinek tervezése
A szövetkezeti szervek tevékenységi köre5
Bolti kiskereskedelem6
Vendéglátóipar7
Felvásárlás8
Nagykereskedelem9
Ipari tevékenység9
Szállítás10
Takarékszolgálat10
Külkereskedelem11
Szolgáltatások11
A kiskereskedelmi áruforgalom tervezése12
A lakosság fogyasztásáról általában12
A fogyasztást, ezen belül a vásárlásból eredő fogyasztást befolyásoló főbb tényezők13
A fogyasztás fejlődésének irányai17
A fogyasztás vizsgálatának módszerei20
A bolti kiskereskedelem áruforgalmának tervezése24
Az árueladás összterjedelmének elemzése és tervezése24
Az áruforgalom összetételének tervezése36
Az áruforgalom területi megoszlásának tervezése37
Az áruértékesítés időbeli megoszlásának tervezése39
A bolti kiskereskedelem árukészleteinek és árubeszerzésének tervezése43
Készlettervezés43
Az árubeszerzés tervezése45
A szövetkezeti vendéglátóipar áruforgalmának tervezése49
A vendéglátóiparról általában49
A kereskedelmi vendéglátás áruforgalmának csoportosítása50
A fogyasztás formái a vendéglátó üzletekben és az egységek osztályba sorolása51
A szövetkezeti vendéglátás feladatai53
A falusi lakosság vendéglátóipari étkezési igényei54
Az italáruk falusi kereslete55
A falusi lakosság szórakozási igényei56
Az általános fogyasztási és értékesítő szövetkezetek idegenforgalmi feladatai56
Egyéb szövetkezeti sajátosságok57
A vendéglátás áruforgalmának tervezése58
A vendéglátóipari forgalom idényszerű alakulásának tervezése63
A mezőgazdasági termékek felvásárlásának tervezése65
A mezőgazdasági termékek felvásárlásáról általában65
A mezőgazdasági üzemek megoszlása tulajdonforma szerint66
A mezőgazdasági termelés és felvásárlás főbb sajátosságai és tendenciái67
A szövetkezeti felvásárlás és értékesítés szervezete és formái69
A felvásárlás tervezésének főbb elvei és módszerei70
A szövetkezetek ipari és szolgáltató tevékenységének tervezése86
Árualapokat bővítő termelés86
A lakosság részére végzett szolgáltatások91
A mezőgazdasági termelést elősegítő szolgáltatások92
Belső üzemi szolgáltatások94
A szövetkezetek szállítási tevékenységének tervezése96
Az általános fogyasztási és értékesítő szövetkezetek gazdálkodási tervezése
Az általános fogyasztási és értékesítő szövetkezetek gazdálkodási tervei103
A gazdálkodási tervek kidolgozásának célja103
A gazdálkodási tervek tartalma103
A gazdálkodási tervek kidolgozásának módszere104
Munkaügyi tervezés az általános fogyasztási és értékesítő szövetkezeteknél106
A munkaerőgazdálkodás és a létszámhelyzet elemzése, tervezése106
A termelékenység alakulásának elemzése és tervezése110
Az általános fogyasztási és értékesítő szövetkezeteknél alkalmazott bérezés elvei és formái (Bérrendszerek)122
A bérfelhasználás alakulásának, hatékonyságában elemzése. A béralap és az átlagbérek tervezése132
A jövedelmezőség tervezésének általános kérdései142
A jövedelmezőség fogalma142
A jövedelmezőségi terv tartalma, felépítése143
Az általános fogyasztási és értékesítő szövetkezetek bevételei144
Az általános fogyasztási és értékesítő szövetkezetek árrései145
Az általános fogyasztási és értékesítő szövetkezetek költségei149
Az üzemágak jövedelmezőségi tervezésének sajátosságai154
A bolti kiskereskedelem és a vendéglátás jövedelmezőségi terve154
A felvásárlás jövedelmezőségi tervezése165
Az ipari üzemek jövedelmezőségi terve169
Az igazgatási költségek tervezése169
Az egyszerűsített jövedelmezőségi tervezés kialakulása170
A nyereségfelhasználás tervezése173
Pénzügyi tervezés178
A pénz szerepe a gazdaságirányítás új rendszerében178
A pénz szerepének érvényesülése a gazdasági döntésekben178
A pénz új szerepének kihatása a szövetkezet gazdálkodási terveire178
A pénzügyi tervezés jellemző vonásai179
Az egyéni anyagi érdekeltség182
A bérezéssel kapcsolatos egyéni anyagi érdekeltség182
A nyereséghez kapcsolódó anyagi érdekeltség

Dr. Szentpéteri Géza

Dr. Szentpéteri Géza műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Szentpéteri Géza könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem