kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szegedi Tudományegyetem |
---|---|
Kiadás helye: | Szeged |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 110 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Az élelmiszerek alkotóelemeinek táplálkozástani szerepe | 6 |
Alaptápanyagok | 6 |
A fehérjék | 7 |
Zsírok | 9 |
Szénhidrátok | 12 |
Kiegészítő tápanyagok | 13 |
Vitaminok | 13 |
Szervetlen anyagok | 20 |
Kísérőanyagok | 25 |
Élelmi rostok | 25 |
Diétás rostok | 26 |
Az élelmiszerekben előforduló szín-, íz- és szaganyagok | 26 |
Az enzimek mint kísérőanyagok jelentősége és szerepe az élelmiszerekben | 29 |
Az enzimek felosztása | 29 |
Enzimpreparátumok előállítása | 30 |
A helyes és korszerű táplálkozási követelményei | 38 |
A különböző növényi és állati élelmiszerek energia- és tápanyagtartalom meghatározási módszere | 40 |
Energiaforgalom | 40 |
A tápanyagszükséglet fedezése | 40 |
Az energiaszükséglet részletes indoklása és számítása | 44 |
A tápanyagszükséglet meghatározása | 47 |
Tápanyagtartalom változását befolyásoló tényezők a növényi és állati eredetű nyersanyagokban és késztermékekben | 49 |
Növényi és állati eredetű nyersanyagok tápanyagtartalmának változása a tartósítás során | 53 |
A technológiai eljárások során keletkező veszteségek növényi nyersanyagokban | 54 |
A technológiai eljárások során keletkező veszteségek állati nyersanyagokban | 57 |
Élelmi nyersanyagok tartósítása | 60 |
Az élelmiszertartósítás elméleti alapjai | 60 |
Fizikai eredetű változások | 60 |
Kémiai eredetű változások | 60 |
Az enzim okozta romlási folyamatok | 60 |
Mikrobiológiai romlások | 61 |
Tartósítóipari tevékenységek formái | 61 |
Tartósítás hőelvonással | 64 |
Tartósítás hőközléssel | 65 |
Tartósítás vízelvonással | 67 |
Tartósítás sugárzással | 69 |
Kombinált tartósítási eljárások | 70 |
Erjesztések | 71 |
A kémiai tartósítás elméleti alapjai | 72 |
Ételfertőzések, ételmérgezések, toxikus anyagok az élelmiszerben | 76 |
Mikroorganizmus az élelmiszerekben | 78 |
Az élelmiszerek kémiai kontaminációja | 79 |
Az élelmiszeripari üzem telepítésének hatósági szabályozása | 82 |
Az élelmiszerek előállításának feltételei | 82 |
Az élelmiszerüzem létesítése | 84 |
Az élelmiszeripari gépek és berendezések megválasztásának elvi előírásai | 86 |
Általános előírások | 86 |
Állati eredetű termékek feldolgozására szolgáló gépek | 86 |
Növényi eredetű termékek feldolgozására szolgáló gépek | 87 |
Élelmiszerfeldolgozó üzem higiéniája | 88 |
Takarítás, fertőtlenítés | 88 |
A tisztogatás technológiája | 90 |
A dolgozók és vezetők képzettsége | 91 |
Általános követelmények | 91 |
Minőségbiztosítási rendszerek alkalmazása | 92 |
Új vagy módosított termék előállításakor szükséges képzés | 93 |
Az élelmiszertermelés környezetgazdálkodási szempontjai | 94 |
Új létesítményekkel kapcsolatos környezetgazdálkodási feladatok | 94 |
Működő élelmiszeripari üzemek és a környezet kölcsönkapcsolata, környezeti hatásuk | 95 |
A növényi és állati eredetű hulladékok másodlagos hasznosítása | 98 |
Az élelmiszerelőállítás hatósági előírásai, hatályos jogszabályok | 101 |
Élelmiszerelőállítóüzem, telephely megválasztása, az üzem technológiai elrendezése, horizontális és vertikális vonalvezetés | 104 |
Az élelmiszerek előállításának általános feltételei | 104 |
A forgalombahozatal feltételei | 107 |
Felhasznált irodalom | 109 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.