1.062.463

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Általános állattenyésztési és takarmányozástani ismeretek II.

Állami Pedagógiai Főiskola/Kézirat

Szerző
Budapest
Kiadó: Felsőoktatási Jegyzetellátó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 146 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A növekedés és fejlődés111
Ivarérettség, tenyészérettség116
A kor szerepe az állatok életében118
A gazdasági állatok értékmérő tulajdonságai119
Termelőképesség120
Termékenység, szaporodás125
A betegségek átöröklése és az immunitás126
Vérmérséklet, természet, rossz szokások128
Szellemi és ösztönszerű képességek130
Igényesség, igénytelenség131
Tenyészkiválasztás, szelekció132
Tenyésztési eljárások138
Fajtatiszta tenyésztés138
Rokontenyésztés139
Vérvonaltenyésztés140
Keresztezés141
A törzskönyvezés152
A gazdasági állatok elhelyezése és gondozása155
Takarmányozástan167
Az állati szervezet és a takarmányok kémiai összetétele167
A takarmányok és a takarmányok kémiai összetétele171
A takarmányok szerves alkotórészei174
A takarmányok szervetlen anyagai179
A takarmányok biológiailag ható anyagai184
A takarmányok táplálóanyagainak kihasználása az állati szervezetben193
A nitrogén forgalom197
A szénforgalom197
Energiaforgalom198
Az ásványianyag forgalom199
A víz forgalom201
A takarmányok táplálóértéke202
A gazdasági állataink táplálóanyag szükséglete205
Életfenntartó táplálóanyagszükséglet205
Az állati termelés táplálóanyagszükséglete206
A takarmányértékesítés213
Takarmányismeret214
A legelő és legeltetés214
Kaszált zöldtakarmányok216
Széna, szalma és pelyvafélék219
Erjesztett takarmányok221
Gyökér és gumóstakarmányok222
Szemestakarmányok223
Ipari eredetű takarmányok224
Állati eredetű takarmányok228
Egyéb takarmányok230
A takarmányok tartósítása232
A szénaszárítás232
A takarmányok savanyítása234
Gyökér és gumóstakarmányok eltartása239
Abraktakarmányok eltartása240
Szalma, törek és kukoricaszár eltartása240
A takarmányok előkészítése240
A fontosabb takarmányok szerves és szervetlen és táplálóanyagtartalma245

Pálfy György

Pálfy György műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Pálfy György könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem