kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Felsőoktatási Jegyzetellátó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
Oldalszám: | 146 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 28 cm x 20 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Kézirat. |
A növekedés és fejlődés | 111 |
Ivarérettség, tenyészérettség | 116 |
A kor szerepe az állatok életében | 118 |
A gazdasági állatok értékmérő tulajdonságai | 119 |
Termelőképesség | 120 |
Termékenység, szaporodás | 125 |
A betegségek átöröklése és az immunitás | 126 |
Vérmérséklet, természet, rossz szokások | 128 |
Szellemi és ösztönszerű képességek | 130 |
Igényesség, igénytelenség | 131 |
Tenyészkiválasztás, szelekció | 132 |
Tenyésztési eljárások | 138 |
Fajtatiszta tenyésztés | 138 |
Rokontenyésztés | 139 |
Vérvonaltenyésztés | 140 |
Keresztezés | 141 |
A törzskönyvezés | 152 |
A gazdasági állatok elhelyezése és gondozása | 155 |
Takarmányozástan | 167 |
Az állati szervezet és a takarmányok kémiai összetétele | 167 |
A takarmányok és a takarmányok kémiai összetétele | 171 |
A takarmányok szerves alkotórészei | 174 |
A takarmányok szervetlen anyagai | 179 |
A takarmányok biológiailag ható anyagai | 184 |
A takarmányok táplálóanyagainak kihasználása az állati szervezetben | 193 |
A nitrogén forgalom | 197 |
A szénforgalom | 197 |
Energiaforgalom | 198 |
Az ásványianyag forgalom | 199 |
A víz forgalom | 201 |
A takarmányok táplálóértéke | 202 |
A gazdasági állataink táplálóanyag szükséglete | 205 |
Életfenntartó táplálóanyagszükséglet | 205 |
Az állati termelés táplálóanyagszükséglete | 206 |
A takarmányértékesítés | 213 |
Takarmányismeret | 214 |
A legelő és legeltetés | 214 |
Kaszált zöldtakarmányok | 216 |
Széna, szalma és pelyvafélék | 219 |
Erjesztett takarmányok | 221 |
Gyökér és gumóstakarmányok | 222 |
Szemestakarmányok | 223 |
Ipari eredetű takarmányok | 224 |
Állati eredetű takarmányok | 228 |
Egyéb takarmányok | 230 |
A takarmányok tartósítása | 232 |
A szénaszárítás | 232 |
A takarmányok savanyítása | 234 |
Gyökér és gumóstakarmányok eltartása | 239 |
Abraktakarmányok eltartása | 240 |
Szalma, törek és kukoricaszár eltartása | 240 |
A takarmányok előkészítése | 240 |
A fontosabb takarmányok szerves és szervetlen és táplálóanyagtartalma | 245 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.