kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
Oldalszám: | 377 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, 35 ábrával illusztrálva. |
Előljáróban Európa almatermesztéséről (Pethő) | 5 |
Az exportról | 6 |
Az importról | 8 |
Mennyi alma lesz 1970-ben? | 8 |
Magyarországi almatermesztés (Pethő) | 15 |
A XX. századi termesztés első szakasza (1895-1919) | 15 |
A XX. századi termesztés második szakasza (1920-1945) | 17 |
A XX. századi termesztés harmadik szakasza (1946-1970) | 19 |
Az almatermesztés területi elhelyezkedése | 20 |
Csak számokban | 33 |
A szaporítóanyagtermesztés egyes kérdései (Probocskai-Nagy) | 40 |
Az alma alanyai | 40 |
Közbeoltás | 50 |
Gyökérnemes gyümölcsfák | 51 |
Az alanyok hatása a nemesre | 52 |
A faiskolai oltványnevelés és a termesztés összefüggése | 53 |
A fajták helyzete az üzemi almatermesztésben | 55 |
A termesztésben található fontosabb fajták (Pethő) | 56 |
Előzetesen elismert fajták (Tomcsányi) | 67 |
Hazai fajtajelöltek (Tomcsányi) | 68 |
Megvizsgált külföldi fajták (Tomcsányi) | 70 |
A fajtaválaszték alakulása a fő almatermesztő országokban (Tomcsányi) | 72 |
Művelésmód (Gyúró-Pethő) | 75 |
Hagyományos művelésmód | 75 |
Átmeneti művelésmód | 77 |
Intenzív művelésmód | 77 |
Ültetési rendszer | 77 |
A fa alakja | 87 |
Metszés (Gyúró-Pethő) | 105 |
A metszés célja | 105 |
Az almafa részei | 106 |
A fa fiziológiai tevékenysége és a metszés összefüggése | 110 |
A metszés gyakorlati szabályai | 116 |
A metszésre alkalmas időszak | 118 |
Jelentősebb koronaformák alakító és fenntartó metszése | 118 |
Különleges metszések | 129 |
Sövény koronaforma és a támrendszer | 131 |
Talajerőgazdálkodás (Terts) | 133 |
A terület előkészítése | 134 |
A trágyázás | 137 |
A talajművelés és a gyomírtás | 168 |
Az öntözés | 169 |
A virágképződés folyamata és a termésszabályozás (Bubán-Zatykó) | 174 |
A virágképződés folyamata | 174 |
A termés szabályozása | 192 |
Növényvédelem (Jenser) | 206 |
Betegségek | 206 |
Kártevők | 215 |
Az alma egész évi növényvédelme | 227 |
Szüret (Heltmann) | 253 |
Az alma érése a fán, majd szedése után a tárolóban | 254 |
Az alma méretének, illetve súlyának növekedése a szedésre érettség időszakában | 259 |
A szedés ideje | 262 |
A szedés módja | 274 |
Tárolás (Boros) | 285 |
A tárolás termesztéstechnikai feltételei | 285 |
Tárolási technológia és módszerei | 291 |
Raktári betegségek | 297 |
A tárolás költségei és gazdaságossága | 301 |
Üzemszervezés és munkaszervezés (Vígh) | 304 |
Almaültetvények és a kapcsolódó létesítmények tervezése | 310 |
Almaültetvények munkaszervezése | 320 |
A jövedelem | 356 |
Felhasznált irodalom | 364 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.