1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszertermelés és fogyasztás

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 411 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kihajtható melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó3
Dr. Erdős Sándor: Az élelmiszertermelés szerkezeti alakításának problémái
Bevezető7
Élelmiszerfogyasztás fejlődése
Az élelmiszerfogyasztás világhelyezete13
A nyugat-európai tőkés országok élelmiszerfogyasztásának fejlődése a második világháború után17
A nyugat-európai élelmiszerfogyasztás távlati alakulására vonatkozó elgondolások31
A Szovjetunió és a népi demokráciák élelmiszerfogyasztásának fejlődése43
Az élelmiszerfogyasztás fejlődésének főbb általános érvényű jellemzői és típusai57
Az élelmiszerfogyasztás és termelés élettani összefüggései
Az emberi szervezet tápanyagellátása63
Az élelmiszerfogyasztás és termelés bioenergetikai szerkezeti kölcsönhatásai75
A bioenergetikai összefüggések élelmiszergazdasági jelentősége102
Az élelmiszerfogyasztás és termelés egyéb szerkezeti összefüggései
Az élelmiszeripar fejlesztésének jelentősége107
A feldolgozás és elosztás iparszerű egybefonódása108
A mezőgazdaság beilleszkedése az élelmiszergazdaság iparszerű fejlődésébe112
A modern élelmiszergazdaság kialakulásának főbb általános érvényű jellemzői122
Záró következtetések125
Dr. Bíró Gyula: Állatállományunk összetételének és termelésének élettani vonatkozásai137
Almási Gábor: A mezőgazdasági üzem és az élelmiszergazdaság
Bevezető151
A mezőgazdasági üzem és az élelmiszergazdaság153
A mezőgazdasági üzem, mint az élelmiszergazdaság alapvető termelési egysége157
A mezőgazdasági üzem élelmiszergazdasági kapacitása és ennek bővítése167
Növénytermesztés és élelmiszertermelés167
Az állattenyésztés és az élelmiszertermelés189
A mezőgazdasági üzem élelmiszertermelési hatékonyságának vizsgálata215
A termelőszövetkezetek élelmiszer árukibocsátó kapacitása223
Dr. Szabó László: Az élelmiszerfogyasztás fejlődése Magyarországon
Bevezető233
A lakosság élelmiszerfogyasztása a századforduló előtt, a fogyasztási szokások alakulása235
Az élelmiszerfogyasztás színvonala Magyarországon a két világháború között245
Az élelmiszerfogyasztás csökkenő tendenciája246
A szerkezeti változás és a kielégítetlen szükséglet248
Nemzetközi elmaradottságunk251
A gazdasági válság hatása az élelmiszerfogyasztásra254
A fogyasztás differenciálódása257
A falusi lakosság táplálkozása259
A munkásosztály élelmiszerfogyasztása265
Az élelmiszerellátás biztosítása a felszabadulás után, a háború előtti fogyasztási szint helyreállítása271
Az élelmiszerfogyasztásunk fejlődésének legújabb szakasza274
Az élelmiszerfogyasztás fejlődésének eddigi főbb tapasztalatai310
Zala Ferenc: Az élelmiszerfogyasztás fejlődésének távlata és feltételei
Bevezetés315
Az élelmiszerfogyaszás fejlődését befolyásoló tényezők319
A jövedelemváltozás hatása az élelmiszerfogyasztásra319
Az élelmiszerárak és árarányok fogyasztást szabályozó szerepe341
A demográfiai viszonyok kapcsolata az élelmiszerfogyasztásal352
A lakosság fogyasztási szokásai, az élelmiszerfogyasztás társadalmi csoportok szerint360
Az élelmiszerek kereskedelmi forgalma és ezek hatása a fogyasztásra364
Az élelmiszerforgalom struktúrája368
A vendéglátóipari forgalom struktúrájának alakulása371
A nők foglalkoztatottságának emelkedése és az élelmiszerfogyasztás372
A természeti, éghajlati és meteorológiai viszonyok hatása az élelmiszerfogyasztásra376
Az élelmiszerfogyasztás fejlődésének jövője381
A társadalmi és a gazdasági fejlődés, az életszínvonal növekedése és az élelmiszerfogyasztás összefüggése382
Az élelmiszerfogyasztási célkitűzések kijelölésének lehetőségei384
Élelmiszerfogyasztás várható fejlődése a szocialista országokban386
Élelmiszerfogyasztási prognózisok a tőkés országokban391
A hazai élelmiszerfogyasztás várható fejlődése397
A hazai élelmiszerfogyasztás racionális normája398
Élelmiszerfogyasztásunk fejlesztésének néhány problémája401
Az élelmiszerfogyasztási célkitűzések megvalósításának feltételei406
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem