Allergia | |
Háború a testben - az immunrendszer | 15 |
A védelem eszközei | 15 |
Zseniális rendszer | 18 |
Egy limfocita emlékiratai | 20 |
Első védelmi vonal - immunitás a bélben | 21 |
Alapfogalmak | 24 |
Történelmi adatok | 25 |
Drámai helyzet | 26 |
A betegség kiváltói: az allergének | 28 |
Gének játéka? | 29 |
Az allergia tünetei gyermek- és felnőttkorban | 31 |
Légzőszervi allergiák | 35 |
Allergiás nátha | 35 |
Könnybe lábadt ország | 35 |
Egész éven át tartó allergiák | 38 |
Kezeléscentrikus orvoslás, avagy a megelőzés esélyei | 41 |
Tüneti kezelés | 43 |
Barátkozás az ellenséggel | 45 |
Gyógyszerek támadása | 46 |
Gyermekeink réme: az asztma | 49 |
Az asztma lelki okai | 51 |
A levegőben előforduló szennyeződések | 53 |
Foglalkozási allergének | 54 |
Újabb áldozat: a bőrszövet | 57 |
Kiütéses vereség | 59 |
Allergia - érintésre | 60 |
Nikkel | 60 |
Latexérzékenység | 62 |
A fény árnyékos oldala | 63 |
Veszélyes fullánkok | 64 |
Égető kérdések | 65 |
Táplálkozás és allergia | 68 |
Valódi vagy utánzat? | 68 |
A mikroszkopikus hadviselés vezérei | 70 |
A vádlottak padján | 74 |
Tej | 74 |
Tojás | 77 |
Szója | 78 |
Mogyoró | 78 |
Hal | 79 |
Életveszélyben | 80 |
Keresztallergiák | 82 |
A táplálékallergia és a légzőszervi allergiák kapcsolata | 86 |
Ételallergia és bőrtünetek | 90 |
Táplálékintoleranciák | 93 |
A legnagyobb bajkeverő: a hisztamin | 96 |
Célkeresztben az ízületek | 99 |
A migrén és az allergia | 100 |
Hiperaktivitás | 102 |
Irritábilis bél szindróma | 104 |
Gluténérzékenység | 105 |
Laktózérzékenység | 112 |
Galaktóz- és fruktóz-intolerancia | 119 |
Zöldség-, gyümölcs- és fűszerallergiák | 120 |
Élelmiszer-adalékanyagok | 123 |
Az anya és a csecsemő táplálkozásának alapjai | 129 |
Eliminációs étrend | 129 |
Gyógyító anyatej | 133 |
A tápszerek jelentősége | 136 |
Az élelmiszerek és az allergia kapcsolatrendszerének speciális vonatkozásai | 140 |
Génmódosított élelmiszerek | 140 |
Gyorsfagyasztott élelmiszerek | 141 |
Idegen anyagok az élelmiszerekben | 142 |
Az állati eredetű termékek egyéb kockázatai | 142 |
A környezetből az élelmiszerbe jutó szennyeződések | 144 |
Allergia és életmód | 149 |
Pánikba esett immunrendszer | 150 |
A helyes táplálkozás mint a megelőzés és a terápia eszköze | 150 |
A bélflóra | 151 |
Az étrend tápanyag-összetételének hatásai | 154 |
Táplálkozási szokások | 158 |
A változatosság szerepe | 160 |
Állati eredetű élelmiszerek | 161 |
A növényi alapú étrend előnyei | 169 |
A bélrendszeri puffadás okai | 170 |
Lisztérzékenység és táplálkozás | 173 |
A légúti allergiák és az étrend | 175 |
A stressz és az allergiák | 178 |
A lelki egyensúlyhoz vezető út | 179 |
A tisztaságmánia ára | 184 |
Kiegészítő terápiák | 187 |
Betegek tapasztalatai | 191 |
Candidiasis | 201 |
Valóságos veszély, vagy hatalmas üzlet? | 203 |
Az orvostudomány áldozatai | 206 |
Egy gomba élete és munkássága | 208 |
Utolsóból első | 210 |
A Candida filozófiája | 212 |
Gombák támadása | 213 |
A legnagyobb felelős | 218 |
A betegség okai | 220 |
Széles spektrumú antibiotikumok | 220 |
Antibakteriális szerek | 222 |
Műszálas ruhaneműk | 223 |
Helytelen életvitel | 224 |
Környezetszennyező anyagok | 225 |
A nagy imitátor | 226 |
A Candida és az allergiák | 230 |
Kísérő jelenségek | 233 |
Kimutatási módszerek | 235 |
A kezelés négy alapelve | 237 |
A Candida alaptáplálékainak jelentős csökkentése | 237 |
Bélflóra-helyreállítás | 241 |
Az immunitás megerősítése | 242 |
Célzatos gombapusztítás | 244 |
A terápia mellékhatásai | 247 |
A helyreállító diáta összetétele | 249 |
Javasolható élelmiszerek | 251 |
Feltételesen javasolható élelmiszerek | 256 |
Ellenjavallott élelmiszerek | 258 |
Életre szóló tanulságok | 262 |
Felhasznált irodalom | 265 |
Tárgymutató | 273 |
Könyvajánló | 281 |