1.062.439

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Allergének és allergiák

Elméleti kérdések és gyakorlati problémák - Amega 2004/2. Melléklet

Szerkesztő

Kiadó: Amega 5000 Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 96 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Előszó Napjainkban „divat" allergiásnak lenni, lassan oda jutunk, hogy - főleg a városlakók között - különcnek számít, akinek nincs valamilyen allergiás betegsége. Sokan felvetik a kérdést: valóban... Tovább

Előszó

Előszó Napjainkban „divat" allergiásnak lenni, lassan oda jutunk, hogy - főleg a városlakók között - különcnek számít, akinek nincs valamilyen allergiás betegsége. Sokan felvetik a kérdést: valóban olyan rohamos mértékben növekszik az allergiás betegek aránya, vagy csak jobban odafigyelünk, pontosabban diagnosztizáljuk a kórképet? Sajnos a növekedés valóságos, a sok új allergiás beteget nem az orvosok „termelik". Miért van ez? Az előző korok gyermekei és felnőttei természetes környezetben nőttek fel. Együtt éltek a természettel, a háziállatokkal, a növényekkel. Mire a gyermekek felcseperedtek, átestek egy sor fertőző betegségen, ezzel mintegy „tornáztatták" az immunrendszerüket, és életben maradásukra akkor volt nagyobb esély, ha edzettek voltak. Az őket körülvevő világ részeként, azzal harmóniában éltek. A „civilizáció" eltávolította az emberek nagy részét a korábban megszokott környezetétől. A városi gyermekek napjaik nagyobbik részét zárt lakásokban töltik, ahol körülveszi őket az új építési technológiák számtalan terméke. Rövid ideig tartózkodnak a természetben, növények és állatok között. Szervezetünkbe szinte naponta jutnak új anyagok: szennyezettek a vizek, számtalan kémiai vegyület kerül az élelmiszereinkbe a műtrágyákból és a növényvédő szerekből, a húsból. A modern élelmiszer-feldolgozás nem tud meglenni a tartósítószerek, ízjavítók, állományjavítók és színezőanyagok nélkül. A megbolydult immunrendszernek nincs ideje ezekhez alkalmazkodni, mégis szeretné feladatát teljesíteni, és kapkodva keresi az „ellenfeleket", amiket legyőzhetne. Ekkor alakulnak ki azok a túlérzékenységi reakciók, melyek allergiás betegségekhez vezetnek. Ez a folyamat a megfigyelések szerint egyre fiatalabb életkorban következik be, és egyre több nyomot hagy a génjeinkben. Ki tudunk vonulni a minket körülvevő világból? Várható, hogy a környezetünk rövid időn belül természetbarát és emberbarát lesz? Nyilvánvaló, hogy nem. Mi a megoldás? Minél jobban megismerni az allergiát okozó ártalmakat, az allergia mechanizmusát, az allergiás betegségek törvényszerűségeit, és azokat a gyógyszereket, amikkel ezek féken tarthatók. Ez a könyv erre szolgál. Vissza

Tartalom

Előszó 3
Allergia a történelemben 5
Az allergia genetikája 9
Az atópia kialakulása 16
Állatfarm és atópia 20
Inhalatív allergének 25
Egyéb allergiás hatások 42
Fotoszenzibilitás és fotoallergia 66
Az allergiás rhinoconjunctivitis 72
Antihisztaminok régi-új szerepben 83
Az allergia kezelésének új útjai 87
Irodalomjegyzék 91
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem