kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 179 oldal |
Sorozatcím: | Növénytermesztő és állattenyésztő szakközépiskolák tankönyvei |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-231-944-3 |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: NÁ-006. Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. |
Takarmányozástan | |
A takarmányok kémiai összetétele | 5 |
A takarmányok víz- és szárazanyagtartalma | 6 |
A takarmányok szervesanyagai | 9 |
A takarmányok szervetlen anyagai | 26 |
Takarmányozástani alapismeretek | 31 |
A takarmányok emészthetősége | 31 |
A takarmányok termelőértékének kifejezése | 33 |
A takarmányok táplálóanyag-tartalmának arányaira vonatkozó kifejezések | 37 |
A takarmányok értékelésének szempontjai | 39 |
A takarmányok ismertetése | 45 |
A takarmányok csoportosítása | 45 |
Gyökér-, gumós és egyéb lédús takarmányok | 52 |
Erjesztett (silózott) takarmányok | 55 |
Szénák és szénalisztek | 56 |
Szalmák, polyvák és törekek | 58 |
Magvak és termések | 60 |
Ipari melléktermékek és hulladékok | 62 |
Állati eredetű takarmányok | 67 |
Gyári készítmények | 70 |
Takarmánykiegészítő anyagok | 75 |
Gazdasági állataink takarmányozásának gyakorlata | 77 |
Gazdasági állataink életfenntartó és termelő táplálóanyag-szükséglete | 77 |
Az etetés és az itatás rendszere, technikája | 79 |
A takarmányok előkészítése | 82 |
Takarmányadagok összeállítása | 86 |
A takarmányozási előirányzat készítése | 100 |
Állategészségtan | 101 |
Az egészséges és a beteg állat életmegnyilvánulásai | 103 |
A tünetek megfigyelésének fontossága | 103 |
Az egészséges állat általános állapota | 103 |
Az emésztő-, légzőszervi- és anyagforgalmi betegségek | 109 |
Az emésztőszervek betegségei | 109 |
A légzőszervek betegségei | 117 |
Az anyagforgalom betegségei | 120 |
A bőr betegségei | 123 |
Mérgezések | 125 |
Az ivarszervek működésével kapcsolatos betegségek | 126 |
Meddőség | 133 |
A tőgy betegségei | 134 |
Sebészeti betegségek | 138 |
A fedett mechanikai sérülések | 138 |
A nyílt mechanikai sérülések | 138 |
A hő okozta sérülések | 140 |
A vegyi anyagok okozta sérülések | 140 |
A csontok betegségei | 141 |
Az ízületek betegségei | 142 |
Az inak betegségei | 143 |
A sérv | 144 |
Parazitás betegségek | 145 |
Az élősködés fogalma és az élősködők kártétele | 145 |
Külső élősködők okozta betegségek | 146 |
Belső élősködők okozta betegségek | 148 |
A fertőző betegségek | 153 |
A fertőző betegségek előidézői, forrásai és következményei | 153 |
A fertőző anyag terjedése | 155 |
A fertőző betegségekkel szembeni védekezés | 156 |
A gümőkór (tuberkolózis) | 158 |
A brucellózis | 162 |
A ragadós száj- és körömfájás | 164 |
A tetanusz | 167 |
A veszettség | 168 |
A vírusos nyálkahártyagyulladás | 168 |
Állategészségügyi igazgatás | 170 |
A fertőző betegségek megelőzése | 170 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.