kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 257 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | A könyv 350 példányban jelent meg. |
Általános állattenyésztési alapismeretek | 7 |
Az állattenyésztés fogalma | 7 |
Az állattenyésztés ökonómiai alapjai | 8 |
Az állattenyésztés gazdasági jelentősége | 8 |
Az állattenyésztés helyzetének értékelése | 12 |
Az állattenyésztés biológiai alapjai | 17 |
A gazdasági állatok eredete | 17 |
A gazdasági állatok értékmérő tulajdonságai | 21 |
A gazdasági állatok szaporodása | 29 |
A gazdasági állatok növekedése, fejlődése | 40 |
Tenyészkiválasztás, tenyésztési eljárások | 44 |
Az állattartás környezeti (ökológiai) feltételei | 54 |
A környezet általános hatásai | 54 |
A takarmányozás | 56 |
A hőmérséklet és a hőszabályozás | 57 |
A levegő nedvességtartalma | 62 |
A levegő összetétele és a gázcsere | 64 |
Egyéb környezeti tényezők | 67 |
A honosulás (akklimatizáció) | 69 |
Általános takarmányozástani alapismeretek | 72 |
A takarmányozás rövid története | 72 |
Az állati test és az állati termék összetétele | 73 |
A takarmányok kémiai összetétele | 74 |
A takarmányok táplálóanyagainak emésztése és kihasználása az állat szervezetében | 95 |
Az anyagcsere | 102 |
A takarmányok táplálóértéke | 108 |
Gazdasági állataink táplálóanyag-szükséglete | 114 |
A takarmányértékesülés | 123 |
Szarvasmarhatenyésztés | 126 |
A szarvasmarhatenyésztés gazdasági jelentősége és helyzete | 126 |
A szarvasmarha eredete, domesztikációja, rokonfajai és elnevezései | 130 |
A szervasmarha értékmérő tulajdonságai és a termelést befolyásoló tényezők | 132 |
A szarvasmarhafajták | 148 |
A szarvasmarha tenyésztése és szaporítása | 154 |
A szarvasmarha takarmányozása | 161 |
A szarvasmarha elhelyezése és gondozása | 174 |
Juhtenyésztés | 180 |
A juhtenyésztés gazdasági jelentősége és helyzete | 180 |
A juh eredete, domesztikációja, elnevezése | 182 |
A juh értékmérő tulajdonságai és a termelést befolyásoló főbb tényezők | 183 |
A juh fajtái | 185 |
A juh kiválasztása, szaporítása és felnevelése | 188 |
A juhok takarmányozása | 194 |
A juhok elhelyezése és gondozása | 195 |
A juhok fejése, a vágójuh előállítás formái | 198 |
Sertéstenyésztés | 200 |
A sertés gazdasági jelentősége | 200 |
A sertés származása és domesztikációja | 201 |
A sertés elnevezése ivar, kor és használat szerint | 201 |
A sertész tenyésztésének alapismeretei | 202 |
A sertés fajtái, hibridek | 205 |
A sertés szaporítása | 212 |
A sertés takarmányozása | 213 |
A sertés elhelyezése | 215 |
Baromfitenyésztés | 220 |
A baromfifajok gazdasági jelentősége | 220 |
A baromfifajok biológiai sajátosságai | 221 |
A baromfifajok genetikai sajátosságai | 223 |
A baromfifajok takarmányozása | 225 |
A baromfifajok elhelyezése | 234 |
A tyúk tenyésztése | 234 |
A gyöngytyúk tenyésztése | 244 |
A pulyka tenyésztése | 246 |
A kacsa tenyésztése | 248 |
A lúd tenyésztése | 253 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.