kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 228 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 28 cm x 20 cm |
ISBN: | |
Bevezetés | |
Az állattenyésztéshez tartozó feldolgozó iparok fejlesztésének célkitűzései | 3 |
A tej és feldolgozása | |
A tej tulajdonságai és összetétele | |
A tejtermelés népgazdasági jelentősége | 8 |
A tej fogalma, meghatározása, törvényes kellékei | 10 |
A tej vegyi összetétele | 11 |
A tej táplálkozástani és takarmányozási jelentősége | 25 |
Tejhibák | 27 |
A tej vizsgálata | |
A termelői tej minőségi követelményei (szabvány) | 31 |
A tej érzékszervi vizsgálata, bírálata | 33 |
Mintavétel, minták kezelése, tartósítása | 34 |
A tej szennytartalmának meghatározása | 40 |
A tej fajsúlyának vizsgálata | 42 |
A tej és tejszín zsírtartalmának meghatározása | 45 |
A tej frisseségének megállkapítása | 55 |
A tej bakteriológiai állapotának kimutatása | 57 |
Rendellenes és tőgybeteg állatok tejének kimutatása | 60 |
A vizsgálathoz szükséges anyagok, vegyszerek, eszközök kezelése, tisztítása, tárolása, védőberendezések, munkavédelmi óvórendszabályok | 63 |
A tej kezelése | |
A tej kezelése a termelőhelyen | 67 |
A tej hűtése és üzemi tárolása | 71 |
A tej szállítása, átadása, átvétele | 77 |
A tej fölözése, pasztőrözése | 82 |
A tej forgalombahozatala | 89 |
Tejkészítmények | |
Csecsemő- és gyermektej; ízesített tejkészítmények | 92 |
Savanyú tejkészítmények | 95 |
Hab- és kávétejszín | 100 |
Tejfölkészítés | 104 |
Vajkészítés | 112 |
Túrókészítés | 115 |
Sajtgyártás, sajtféleségek | 119 |
A hús és a vágóhídi melléktermékek feldolgozása | |
Gazdasági állataink hústermelése | |
A hústermelés népgazdasági jelentősége | 130 |
Ipari és kereskedelmi húsféleségek elnevezései | 137 |
Élő állatok átvételének irányelvei, felvásárlása | 146 |
Vágóállatok szállítása | 149 |
Vágóállatok vágóhídi minősítése | 154 |
Az állati test bontása (kézi és gépi eszközökkel) | 170 |
Az állatok előkészítése vágásra | 177 |
Szarvasmarhák elsődleges feldolgozása | 182 |
Vágósertések elsődleges feldolgozása | 204 |
Juhok elsődleges feldolgozása | 222 |
Lovak elsődleges feldolgozása | 2245 |
Vágóhídi húsvizsgálat | 224 |
Vágóállatok bőrének fejtése | 242 |
A bőr, szőr, gyapju feldolgozásának értékét befolyásoló tényezők | 250 |
A nyersbőr tisztítása és ideiglenes tartósítása | 251 |
A gyapju válogatása, osztályozása, zsákolása, tárolása | 254 |
A gyapju elszállítása, átadása | 257 |
A bőr, a szőr, gyapju ipari készítményei | 259 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.