kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 210 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Táblázatokkal illusztrálva. |
Bevezetés | 5 |
Állati eredetű élelmiszer termelésünk fejlődésének főbb jellemzői | 7 |
Röviden az élelmiszergazdaság egészéről | 7 |
Az állati termék helye az élelmiszergazdaságban, a fejlődés üteme | 10 |
Az állattenyésztés intenzitása | 15 |
A nagyüzem élre tör | 19 |
A kisüzemi állattartás helyzete | 30 |
Az állatitermék-termelés hatékonysága | 32 |
A takarmányozás hatásfoka | 33 |
Az állatállomány hozamai | 36 |
A temékek minősége és választéka | 41 |
Az élőmunka és az állóeszközök kihasználása | 44 |
A termelés szerkezeti változása, az egyes ágazatok fejlődésének sajátos jellemzői | 46 |
Szarvasmarha | 51 |
Sertés | 57 |
Baromfi | 64 |
Juh | 71 |
Ló | 74 |
Egyéb állatfajok | 76 |
A termelés tényezőiről | 83 |
Az állatállomány termelőképességének növekedése | 83 |
A takarmánytermesztés és -ellátás helyzete | 90 |
Az állategészségügyi helyzet változása | 97 |
A jövedelmezőség termeléspolitikai szerepe | 104 |
A beruházások szerepe | 113 |
A lakosság élelmiszerek iránti igényének hatása | 119 |
Az állati termékek szerepe a külkereskedelmi forgalomban | 123 |
A továbbfejlesztés iránya és lehetőségei | 131 |
Az álllatitermék-fogyasztás szerkezeti változása | 133 |
Hazai állatitermék-fogyasztásunk sajátosságai | 135 |
A fogyasztást befolyásoló főbb tényezők | 138 |
A természetes élelmiszerek és a műételek versenye | 146 |
Az optimális szint felé | 149 |
A könnyűipar által támasztott igények | 152 |
Az állati termékek világpiaca | 159 |
Az állattenyésztés fejlődésének világgazdasági prognózisa | 159 |
Piacaink várható importszükséglete. A kereslet jellemzői | 167 |
Néhány gazdaságossági megfontolásról | 170 |
A takarmányozás néhány közgazdasági vonatkozása | 172 |
A takarmányozás hatásfokának szerepe | 175 |
A hazai takarmánytermesztés növeleésének lehetőségei | 180 |
A fehérjetakarmányok világpiaca és a nemzetközi együttműködés lehetőségei | 186 |
A termelési viszonyok és az üzemi formák változása | 190 |
A főbb ágazati célkitűzések és tenyésztéspolitikai következmények | 196 |
Tenyésztéspolitikai irányelvek | 201 |
Irodalom | 207 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.