kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 239 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Előszó | 3 |
A hullafeldolgozás eszközei és módszerei | |
Az állati hullák feldolgozásának állategészségügyi jelentősége | 5 |
A hullafeldolgozás módszereinek fejlődése | 9 |
A feldolgozás | 14 |
A hullafeldolgozás eszközei | 14 |
A hazai feldolgozó készülékek értékelése | 24 |
A hullafeldolgozás külföldi eszközei | 26 |
A hullafeldolgozás jelenlegi helyzete | 39 |
Szempontok egy új rendszer kialakításához | 40 |
Irányelvek a gépi berendezés tervezésére | 46 |
A bűzmentes feldolgozás eszközei | 50 |
A hullafeldolgozás megszervezése | |
Körzetek szervezése | 59 |
Községi hullatároló kamrák létesítése | 62 |
Vágóhídi hűtőkamra | 67 |
A telep helye | 69 |
Üzemi épület | 70 |
Melléképületek | 77 |
Egyéb tartozékok | 78 |
A szennyvízkezelés eszközei | 82 |
Szállító járművek | 90 |
Az állati fehérjetakarmányok gyártásának és mellékhasznosításának alapanyagai | |
Az állati test vegyi összetétele | 93 |
Az állati szövetek és termékek összetétele és megváltozásuk a feldolgozás során | 101 |
Anyagnormák és nyersanyagforrások | 122 |
Gyártási munkafolyamatok | |
Húslisztgyártás | 154 |
Ipari zsír | 157 |
Dörzsszalonna | 161 |
Ipari bőr | 161 |
Szappanfőzés | 165 |
Trágyakezelés | 168 |
Szennyvízkezelés | 168 |
Laboratóriumi munka | 169 |
Állati fehérjetakarmányok | |
Az állati fehérjék népgazdasági jelentősége | 177 |
Húsliszt | 180 |
A húsliszt érzékszervi sajátságai | 180 |
A húsliszt vegyi összetétele | 184 |
Egészségügyi követelmények a húsliszttel szemben | 188 |
A húsliszt etetése | 191 |
A húsliszt károsodása és tárolása | 192 |
Tápkocsonya | 193 |
A tápkocsonya érzékszervi sajátságai | 194 |
A tápkocsonya vegyi összetétele | 195 |
Egészségügyi követelmények a tápkocsonyával szemben | 196 |
A tápkocsonya etetése | 196 |
A tápkocsonya tárolása | 201 |
A hullafeldolgozás mikrobiológiája | |
Fertőző mikroorganizmusok | 203 |
Rothadás | 209 |
A rothadás lassítása | 219 |
Dohosodás | 220 |
Korhadás | 221 |
Penészedés | 222 |
A hús és húsliszt fülledése | 222 |
A hullafeldolgozás egészségügyi követelményei | |
Általános egészségügyi szabályok | 225 |
Szennyvíztisztítás | 227 |
Fertőtlenítés | 230 |
Védekezés a legyen ellen | 234 |
Irodalom | 235 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.