1.060.331

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Alkalmazott biológia, mikrobiológia

Szerző
Lektor
Szeged
Kiadó: Szegedi Tudományegyetem Szegedi Élelmiszeripari Főiskolai Kar
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 84 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

1. BIOLÓGIA (DR. GERŐ LÁSZLÓ).................................................................5
1.1 A sejtek felépítése és működése.................................................................5
1.1.1 Az élő szervezetet felépítő atomok és molekulák biológiai szerepe......................5
1.1.2 A sejtes szerveződés lényege...................................................................9
1.2 (VÍRUSOK, VIROIDOK, PRIONOK) ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI............................18
1.3 Élelmiszeripari szempontból fontos növényi és állati szövetek...............21
1.4 Klasszikus és molekuláris genetika.................................................................21
2. élelmiszerek nyersanyagai (Dr. Tanács Lajos).........................22
2.1 Élelmiszerek növényi eredetű nyersanyagai...................................................22
2.1.1 Gabonafélék általános jellemzése....................................................................22
2.1.2 Pillangós virágú növények...............................................................................30
2.1.3 Olajnövények.........................................................................................32
2.1.4 Gumós és gyökérnövények.......................................................................34
2.1.5 Zöldségnövények...................................................................................36
2.1.6 Gyümölcsfélék......................................................................................40
2.2 Élelmiszerek állati eredetű nyersanyagai.....................................................44
2.2.1 Szarvasmarha.........................................................................................48
2.2.2 A sertés.................................................................................................49
2.2.3 A juh.....................................................................................................53
2.2.4 A baromfi..............................................................................................56
3. ALKALMAZOTT MIKROBIOLÓGIA (DR. FEHÉR LÁSZLÓ)......................65
3.1 Vírusok felépítése.................................................................................65
3.1.1 Vírusok szaporodása.................................................................................66
3.2 Baktériumok.........................................................................................67
3.2.1 Baktériumok alakja...........................................................................67
3.2.2 Baktérium spórák..................................................................................69
3.3 Gombák.................................................................................................70
3.3.1 Gombák morfológiai és kémiai felépítése.................................................70
3.3.2 Gombák szaporodása.............................................................................71
3.4 Mikroorganizmusok káros tevékenysége.........................................................72
3.4.1 Romlások...........................................................................................72
3.4.2 Ételmérgezések...................................................................................74
3.4.3 Fertőzések............................................................................................75
3.5 Mikroorganizmusok hasznos tevékenysége.....................................................77
3.5.1 Mikroorganizmusok az élelmiszeriparban........................................................78
3.5.2 Mikrobák hasznosítása az élelmiszergazdaság egyéb területein ......................80
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem