1.054.268

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Alkalmazott biológia-mikrobiológia

Szerző
Lektor

Kiadó: József Attila Tudományegyetem
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 84 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Dr. Gerő László: Biológia5
A sejtek felépítése és működése5
Az élő szervezetet felépítő atomok és molekulák biológiai szerepe5
A sejtes szerveződés lényege9
Vírusok, viroidok, prionok általános jellemzői18
Élelmiszeripari szempontból fontos növényi és állati szövetek21
Klasszikus és molekuláris genetika21
Dr. Tanács Lajos: Élelmiszerek nyersanyagai22
Élelmiszerek növényi eredetű nyersanyagai22
Gabonafélék általános jellemzése22
Pillangós virágú növények30
Olajnövények32
Gumós és gyökérnövények34
Zöldségnövények36
Gyümölcsfélék40
Élelmiszerek állati eredetű nyersanyagai44
Szarvasmarha48
A sertés49
A juh53
A baromfi56
Dr. Fehér László: Alkalmazott mikrobiológia 65
Vírusok felépítése65
Vírusok szaporodása66
Baktériumok67
Baktériumok alakja67
Baktérium spórák69
Gombák70
Gombák morfológiai és kémiai felépítése70
Gombák szaporodása71
Mikroorganizmusok hasznos tevékenysége72
Romlások72
Ételmérgezések74
Fertőzések75
Mikroorganizmusok hasznos tevékenysége77
Mikroorganizmusok az élelmiszeriparban78
Mikrobák hasznosítása az élelmiszergazdaság egyéb területein80
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem