Fülszöveg
A tészta lehet rövid vagy hosszú, cakkos szélű, csavart vagy egyenes, gazdagon töltött, mártással megbolondított. Készítése végtelenül változatos, szórakoztató és egyszerű, csupán liszt, víz és tojás kell hozzá, a végerednnényt pedig nnindenki imádja!
Aliza Green, amerikai séf szenvedélye a tésztakészítés. Könyvében lépésről lépésre, szemléletes fotókkal illusztrálva mutatja be:
> a világ legismertebb tésztaféléit, a népszerű olasz pasták-tól az egzotikus ázsiai tésztákig, de elárulja többek között a lengyel pirog, a török manti és a szibériai pelmenyi készítésének titkait is;
¦ hogyan készíthetünk ízletes tésztákat nem hagyományos, például hajdina-, durum- vagy teljes kiőrlésű lisztből;
• melyik tésztafajtához milyen mártások, töltelékek, feltétek illenek leginkább;
• a legjobb természetes színező- és ízesítőanyagokat, így nemcsak finom, de színpompás, szemet gyönyörködtető fogásokat is készíthetünk;
• az egyszerű és klasszikus technikákat - hogyan sodorjuk, nyújtsuk,...
Tovább
Fülszöveg
A tészta lehet rövid vagy hosszú, cakkos szélű, csavart vagy egyenes, gazdagon töltött, mártással megbolondított. Készítése végtelenül változatos, szórakoztató és egyszerű, csupán liszt, víz és tojás kell hozzá, a végerednnényt pedig nnindenki imádja!
Aliza Green, amerikai séf szenvedélye a tésztakészítés. Könyvében lépésről lépésre, szemléletes fotókkal illusztrálva mutatja be:
> a világ legismertebb tésztaféléit, a népszerű olasz pasták-tól az egzotikus ázsiai tésztákig, de elárulja többek között a lengyel pirog, a török manti és a szibériai pelmenyi készítésének titkait is;
¦ hogyan készíthetünk ízletes tésztákat nem hagyományos, például hajdina-, durum- vagy teljes kiőrlésű lisztből;
• melyik tésztafajtához milyen mártások, töltelékek, feltétek illenek leginkább;
• a legjobb természetes színező- és ízesítőanyagokat, így nemcsak finom, de színpompás, szemet gyönyörködtető fogásokat is készíthetünk;
• az egyszerű és klasszikus technikákat - hogyan sodorjuk, nyújtsuk, formázzuk és töltsük a különböző tésztafajtákat.
HAZI TÉSZTA KESZITESE
i
Vissza