1.062.356

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sajtok világa

75 különleges recept a világ minden tájáról

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Fotózta
Budapest
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 215 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 18 cm
ISBN: 963-09-4280-1
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Vajon milyen is a sajtok világa? Azt mindenki tudja, hogy a sajt tejből készül, de hogy miképpen lesz a tejből sok száz sajtféleség, s hogyan jöttek rá a sajtkészítés módjára, arról nem sokat tudunk. A Sajtok világa című könyv egy kis sajttörténelmen keresztül bemutatja a sajtok születését, a különböző sajttípusokat, e nemes, élő termék képviselőit a sajtkülönlegességektől egészen a hétköznapi túróig. A színes képekkel gazdagon illusztrált kötet kétharmada pedig ínycsiklandó, sajttal készült ételrecepteket tartalmaz, az ízelítőktől, a húsos, zöldséges, tésztás fogásokon át egészen a desszertekig. A gazdag étlaphoz megfelelő italajánlat is társul.


Tartalom

Néhány szó a sajtról 5
Hogyan készül a sajt? 8
A sajt mint élelmiszer 12
Sajttörténet dióhéjban 13
Sajtcsoportok és típusok 16
A kemény sajtok királya: az ementáli 17
Különleges fondüsajt: a gruyére 20
Brit testvérek: a cheddar és a cheshire 26
Etruszkok sajtja: a parmezán 27
Parasztházakban és gyárakban készül: a gouda 30
Alkmaari golyók: az eidami 31
Kelet-poroszországi vágható sajt: a tilsiti 34
A bel paese atyafia: a vajsajt 35
Ami sörhöz a legjobban ízlik: a weisslacker 38
A Combalou-hegy csodasajtja: a roquefort 35
Fáradt tehenek tejéből: a gorgonzola 43
Mrs. Paulet nemespenészes sajtja: a stilton 44
Marié Harel, akinek három szobrot állítottak: a camembert 46
Királyok sajtja: a brie 48
Két robusztus sajt: a limburgi és a romadur 49
Túróból készül és zsírszegény: a túrósajt 50
A túró és rokonai: a friss sajtok 51
Mindig azonos minőségű: az ömlesztett sajt 52
Néhány szó a sajt kezeléséről 52
Receptek 56
Sajtféleségek kislexikonja 206
Receptmutató ételfajták szerint 210
Ételek és sajtféleségek betűrendben 212-215

Alexander Ettl

Alexander Ettl műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Alexander Ettl könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Sajtok világa
Állapot:
3.140 ,-Ft
16 pont kapható
Kosárba