1.067.073

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Diéta a vendéglátóiparban

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 275 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 13 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A szerzők "Diéta a vendéglátóiparban" című könyvükkel olyan elméleti és gyakorlati útmutatást adtak a szakemberek számára, amellyel megteremthetik - adott lehetőségek és kialakult rendszeren belül... Tovább

Előszó

A szerzők "Diéta a vendéglátóiparban" című könyvükkel olyan elméleti és gyakorlati útmutatást adtak a szakemberek számára, amellyel megteremthetik - adott lehetőségek és kialakult rendszeren belül - a lakosságnak ilyen irányú igényei kielégítését.
A szerzők sokévi üzemi és vendéglátóipari diétás tapasztalataikat írják le elméleti és gyakorlati vonatkozásban.
Az élettani és dietetikai ismeretek rohamos fejlődése megkövetelte, hogy e téren is a vendéglátóipari szakemberek együtt dolgozzanak tudományos szakembereinkkel.
Remélhetőleg a könyv nemcsak hézagpótló, hanem a jó továbbképzési lehetőséget is biztosít majd. A szerzők ennek érdekében jó szolgálatot tettek. Vissza

Tartalom

Diéta a vendéglátóiparban5
Diétás étkeztetés szervezése10
Dietikai szempontból fontos élelmiszerek22
A tisztított burgonya elszíneződésének megakadályozása31
Diétás étkeztetésben használatos ízesítőszerek és fűszerek35
Táplálkozásról, a fontosabb tápanyagokról38
Az ételek emészthetőségének egyes kérdései55
A konyhatechnika elméleti vonatkozásai58
Az élelmiszerek tápanyagainak változása hőhatásra59
Az egyes élelmiszerek tápanyagainak sütés közbeni változásai64
Az ételek komplettálási lehetőségei67
Diétás étrendek előírásai76
Egy alapétrend alkalmazása a diétás étkeztetésnél76
Módszer a diétás étkeztetés kalória- és tápanyagszámításhoz96
Táblázatok105
Anyagkiszabatok, diétás használati utasítások113
Levelesek113
Mártások135
Húspótlók, felfújtak141
Húsok155
Borjúhúsok164
Marhahúsok164
Sertéshúsok167
Baromfi175
Halak180
Főzelékek185
Köretek192
Saláták202
Tészták, krémek, kompótok208
Étrendminták237
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Diéta a vendéglátóiparban Diéta a vendéglátóiparban

A címlapon tulajdonosi bejegyzés található.

Állapot: Közepes
4.580 Ft
3.660 ,-Ft 20
18 pont kapható
Kosárba