1.067.136

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kémia munkafüzet II.

Szerves kémia

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor
Budapest
Kiadó: Calibra Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-686-223-0
Megjegyzés: Tankönyvi szám: CA 0030. Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az új kémia-tankönyvcsalád Szerves kémia című kötetéhez készült munkafüzet a tankönyv fejezeteit követve alapos segítséget ad a tanuláshoz. Gyakorláshoz és a számonkéréshez alkalmas gondolkodtató kérdéseket, számítási feladatokat tartalmaz.
A diákok jól használhatják a tananyag elmélyítéséhez és az önálló tanuláshoz. A nehezebb feladatok megoldásai is szerepelnek a munkafüzetben.

Tartalom

A szerves vegyületek szerkezete 6
A telített szénhidrogének szerkezete 7
A telített szénhidrogének fizikai tulajdonságai 9
A telített szénhidrogének reakciói 12
Az alkének szerkezete 15
Az alkének reakciói 17
A diének és a poliének 19
Az alkinek 21
A benzol szerkezetének és tulajdonságainak vizsgálata (Gyakorlati feladatlap) 22
A benzol és származékai 25
A szénhidrogének összefoglalása 27
Az alkoholok 30
A többértékű alkoholok 33
A fenolok 34
Az aldehidek 39
A ketonok 42
Az éterek 44
A karbonsavak 45
A fontosabb karbonsavak tulajdonságai 48
Az észterek 53
A nagy szénatomszámú észterek. Lipidek 55
Az oxigéntartalmú szerves vegyületek összefoglalása I. 58
Az oxigéntartalmú szerves vegyületek összefoglalása II. 59
A szőlőcukor vizsgálata 60
A szőlőcukor térszerkezete 62
A fontosabb monoszacharidok 66
A diszacharidok 68
A poliszacharidok 70
A szénhidrátok összefoglalása 73
A kéntartalmú szerves vegyületek 76
Az aminők és az amidok 77
Az aminosavak 79
A fehérjék szerkezete 81
A fehérjék tulajdonságai 84
A kolloid oldatok 86
A nukleinsavak 88
A heteroatomot tartalmazó makromolekulák összefoglalása 90
A szerves kémia és a vegyipar 91
A lepárlási frakciók további feldolgozása 96
A kőszén mint szerves vegyipari nyersanyag 97
A szénhidrogének halogénezett származékai 98
Az oxigéntartalmú vegyületek előállítása és felhasználása 100
A kén- és nitrogéntartalmú szerves vegyületek előállítása és felhasználása 105
A műanyagok vizsgálata 108
A műanyagok összefoglalása 109
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem