1.062.389

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ahol minden a vendégért van (dedikált példány)

Környezet, berendezés, hangulat, étel-, italkínálat és a vendéglátók

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 307 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN: 963-221-680-6
Megjegyzés: Szigeti Andor szerző által dedikált példány. A könyv fekete-fehér és színes fotókat, ábrákat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A könyv szerzői, az ismert gasztronómus és a jó nevű üzletépítész, a hazai szakirodalomban még egyáltalán nem publikált módon mutatják be a szakmabelieknek és az érdeklődőknek, hogy miképpen oldható meg a gasztronómus és az üzletépítész együttműködése, aminek eredményeképpen minden tekintetben vonzó kínálatú, kellemes hangulatú és gazdaságos működésű vendéglátó üzletek alakíthatók ki.
Törvényszerűnek tartják, hogy az üzletépítészet - és a későbbi sikeres működés - alapja a gasztronómus által készített szakmai program, amelyből kiindulva a műszaki szakemberek nemcsak megtervezik, de meg is valósítják a szükséges technológiát és technikát.
Korszerű ismereteket nyújt a könyv a vendéglátás fejlesztésének nemzetközi irányzatairól is. A sokféleség, az egyediség, az egyéni arculat kialakítása érdekében szakmai csoportosításban, specializáltan tárgyalják az éttermek, a vendéglők fajtáit, jellemzőit, a cukrászdák, az eszpresszók sajátosságait. A fő hangsúlyt az értékesítőterekre helyezik,... Tovább

Fülszöveg

A könyv szerzői, az ismert gasztronómus és a jó nevű üzletépítész, a hazai szakirodalomban még egyáltalán nem publikált módon mutatják be a szakmabelieknek és az érdeklődőknek, hogy miképpen oldható meg a gasztronómus és az üzletépítész együttműködése, aminek eredményeképpen minden tekintetben vonzó kínálatú, kellemes hangulatú és gazdaságos működésű vendéglátó üzletek alakíthatók ki.
Törvényszerűnek tartják, hogy az üzletépítészet - és a későbbi sikeres működés - alapja a gasztronómus által készített szakmai program, amelyből kiindulva a műszaki szakemberek nemcsak megtervezik, de meg is valósítják a szükséges technológiát és technikát.
Korszerű ismereteket nyújt a könyv a vendéglátás fejlesztésének nemzetközi irányzatairól is. A sokféleség, az egyediség, az egyéni arculat kialakítása érdekében szakmai csoportosításban, specializáltan tárgyalják az éttermek, a vendéglők fajtáit, jellemzőit, a cukrászdák, az eszpresszók sajátosságait. A fő hangsúlyt az értékesítőterekre helyezik, és - mintegy ajánlásként - összefoglalják, hogy az egyes üzletek jellegének milyen építőanyagok felelnek meg, és azok elhelyezésének melyek a legracionálisabb megoldásai. Nem mulasztják el a különböző értékesítőhelyek egyedi étel-, és italkínálatának - egyes esetekben elkészítési módjának - leírását sem.
Az éleződő verseny természetes következménye, hogy csak új kezdeményezésekkel érhető el megfelelő nyereség a vendéglátásban is. A szerzők nemcsak ennek elérését lehetővé tevő módszerekre hoznak fel számos példát, hanem a nélkülözhetetlen emberi tényezők és szakmai tudás méltatására is nagy gondot fordítanak. A szakmailag elhívatott, jól képzett, szívélyes szakember a legnagyobb hiánycikk a vendéglátásban és az idegenforgalomban egyaránt.
A könyvet mintegy ajánlásként olyan üzletformák, értékesítési módok, ételsorok felvázolásával zárják, amelyek ez ideig még sehol sem valósultak meg, de az érdeklődő szakember számára gazdag ötletforrást nyújtanak. Vissza

Tartalom

Előszó11
Nemzetközi irányzatok a vendéglátás munkájában és fejlesztésében13
Az üzletformák fejlesztésének fő irányai14
Egyedi hangulatú, hagyományos üzletek14
Korszerű, színvonalas gyorsétkező helyek15
A fejlesztési források lehetőségei16
A szállítók és az idegenforgalomban érdekelt szervek pénzügyi hozzájárulása17
King's College söröző, Aachen21
A gazdaságosság előtérbe kerülése21
Az emberi tényezők és a tudás megnövekedett szerepe22
Az éttermi láncok módszerei az üzlettulajdonosok segítésére25
Az üzletépítés szerepe a korszerű technológia és technika alkalmazásában és feltételeinek megteremtésében28
A gasztronómus és üzletépítész nélkülözhetetlen együttműködése28
A korszerű építőanyagok használata32
A gépesítés céljai37
A légszabályozás eszközei és módszerei38
A vendéglátó üzletek hangulatának kialakítása41
A hangulat megteremtésének technikai eszközei és módszerei41
A berendezési tárgyak megválasztása45
A berendezések helyének kijelölése46
A korszerű toalett kialakítása47
A melegkonyhás üzletek konyhai és éttermi munkája50
A konyhai munka51
A vendégtérben végzett munka52
A vendégek fogadása és a róluk való gondoskodás52
A színvonalas étlapkülső megoldásainak változatai54
Az étlapok belső tartalma és szerkezete55
Az éttermi asztalkultúra és eszközei56
Látványosságosk a vendég asztalánál59
A vendég figyelmének felkeltése a színvonalas vendéglátó helyek iránt64
Osztrák módszerek65
Nyugatnémet minősítési rendszerek68
Éttermek, vendéglők, kávéházak70
Mai követelmények az éttermekkel, vendéglőkkel - azok vezetőivel és tulajdonosaival szemben70
Az éttermek és a vendéglők csoportosítása71
Nemzetközi színvonalú, szállodai éttermek72
Erzsébet Szálló étterme, Budapest72
Unter den Linden szállodai étterem, Berlin72
Történelmi hangulatú és tradíciókat őrző éttermek, vendéglők76
A történelmi események emlékeit idéző éttermek77
Régi Országház étterem, Budapest77
Haus der Schiffergesselschaft, Lübeck81
Tradíciókat őrző régi éttermek, vendéglők84
Kárpátia étterem, Budapest84
Pest-Buda vendéglő, Budapest87
Gaststätte "Zur letzten Instanz", Berlin90
Újabb kori létesítésű, de egy régi időszak emlékeit őrző éttermek93
Fehér Galamb vendéglő, Budapest93
Alabárdos étterem, Szeged96
Régimódi kisvendéglő, Szentendre98
Magyaros és tájjellegű vendéglők101
Göcsej vendéglő, Zalaegerszeg102
Restaurant csárdás, Regensburg104
Áru és készítési mód alapján specializált vendéglők106
Aranyszarvas vendéglő, Budapest107
Jägerhütte, NDK108
Goldbroiler csirkegrill-vendéglők, NDK110
Wienerwald szárnyasgrill-vendéglők113
"Gastmahl des Meeres" speciális halvendéglő, Cottbus115
Napoletana vendéglő, Budapest117
Fórum Grill étterem, Budapest122
Modern környezetű vendéglők125
Tokaj vendéglátó ház, Miskolc126
Roter Turm vendéglátó ház, Karl-Marx-Stadt128
Nemzeti éttermek és vendéglők131
Bajkál étterem, Budapest132
Restaurant Mathias Keller, Bécs135
Hungária étterem, Hannover137
Étoile francia vendéglő, Budapest139
Kávéházak142
Tradicionális kávéházak142
Nosztalgia kávéház, Szentendre143
Cafe Tomaselli, Salzburg146
Cafe Flórián, Velence147
Cafe Restaurant Kaffecbaum, Lipcse149
Jelenkori kávéházak150
Bécsi kávéház, Hotel Fórum, Budapest150
Zsolnay kávéház, Hotel Béke, Budapest153
Berliner Kaffechaus, Berlin155
Csárdák, fogadók, penziók160
Csárdák161
A csárdák létesítésének építész eti-belsőépítész eti követelményei161
Régi út menti csárdák162
Új építési stílusban létesített csárdák utak mentén vagy falvakban163
Csárdák nagyvárosi környezetben, modern épületben vagy szállodában164
A csárdák speciális ételkínálata165
Ma is üzemelő csárdák létesítésének, felújításának tervezési, szakmai munkájuk jellemzői166
Gyöngyösi csárda, Rezi167
Öregcsárda, Szántódpuszta168
Panoráma csárda, Balatongyörök171
Juca néni csárdája, Kalocsa173
Ménescsárda, Budapest176
Fogadók180
Szőlőfürt fogadó, Kecskemét180
Szalajka fogadó, Szilvásvárad183
Penziók184
Szakál penzió, Soltvadkert185
Penziók Ausztriában185
A borértékesítés speciális üzletformái187
Melegkonyhás borozók190
Kazamata borozó-vendéglő, Eger191
La Bodega spanyol borozó, Budapest193
Pest-Buda vendéglő pinceborozója, Budapest195
Zbojnicka Koliba, szlovák borozó, Tátralomnic197
Ermeler haus borozó-vendéglő, Berlin199
Borozók, borkóstolók203
Cézár borpince, Sopron204
Alabárdos borozó, szeged205
Borozók a bécsi Grinzingben206
A sörétértékesítés egyedi üzletformái209
Egyedi jellegű, melegkonyhás sörözők210
János Pince söröző, Budapest211
Hostinec U Kalicha, Prága214
Pivovar U Fleku, Prága217
Prágai Svejk söröző, budapest218
Kárpátia söröző, Budapest220
fiáker söröző, Hungária Nagyszálló, Budapest221
Nemzeti sörözők223
Raabe Diele söröző, Budapest224
Kaltenberg bajor söröző, Budapest227
Sörbárok229
Dab sörbár, Budapest231
Montmartre sörbár, Budapest232
Cukrászdák, fagylaltozók235
Gergeaud-legenda236
Hagyományos cukrászdák237
Ruszwurm cukrászda, Budapest237
Korona cukrászda, Budapest239
Claudia cukrászda, Szombathely241
Stefánia cukrászda, Hungária Nagyszálló, Budapest244
Fagylaltozók248
Eszkimó fagylaltozó, Hungária Nagyszálló, Budapest249
Fagylalttermelés technológiája és technikája249
A gyorsétkezés jellegzetes üzletformái252
Free-flow rendszerű gyorséttermek és ételbárok252
Naschmarkt gyorsétterem, Bécs252
Fesztivál ételbár, Szeged254
Hamburgerre specializált gyorséttermek258
Burger King gyorsétterem, Bécs258
Grilletta, Lipcse260
City Grill, Hotel Taverna, Budapest262
Pizzeriák265
Corvinus pizzeria, Sopron265
Pizzaudvar, Budapest267
Hideg ételek értékesítésére specializált üzletek269
Tükör hidegbüfé, Budapest270
Salátabár, Hungária Nagyszálló, Budapest272
Tejpresszók275
Tejpresszó, Budapest, Madách tér275
Eszpresszók, bárok278
Miniatür eszpresszó, Budapest278
Égő Arany eszpresszó, Szeged280
Citadella éjszakai bár, Budapest282
A gasztronómus és az éápítész együttműködése285
Teázó285
Tej-, fagylalt- és kávébár290
Csirkegrill297
Gyermekcukrászda303
A könyvben szereplő hazai üzletek tervezői309
Felhasznált irodalom311
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Ahol minden a vendégért van (dedikált példány) Ahol minden a vendégért van (dedikált példány) Ahol minden a vendégért van (dedikált példány) Ahol minden a vendégért van (dedikált példány) Ahol minden a vendégért van (dedikált példány)

Az előlapon a szerző, Szigeti Andor névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
3.980 ,-Ft
20 pont kapható
Kosárba