1.066.795

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ágker Kft. Termékkatalógus


Kiadó: Ágker Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Papírmappa
Oldalszám: 100 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német  
Méret: 28 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: 50 db ismertető kártya. Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A pezsgő
E szót hallván a világ nagy részén az emberek képzeletében egy misztikus ital jelenik meg, amelynek legendája valóban egyedülálló.
Az az ember, aki elsőként készítette a «pezsgő... Tovább

Előszó

A pezsgő
E szót hallván a világ nagy részén az emberek képzeletében egy misztikus ital jelenik meg, amelynek legendája valóban egyedülálló.
Az az ember, aki elsőként készítette a «pezsgő champagne»-i bort, Dom Pérignon volt (1639-1715), a Hautvillers-i bencés apátság kincstárnoka és pincemestere.
A champagne-i borokkal való kereskedelem igazából a 18. században kezdődött el, amikorra a szénsavasítás eljárásában már tökéletesen járatosak voltak, és a palackok elég erősek voltak ahhoz, hogy a korábban igen jelentős mértékű törési arány csökkenjen. A champagne-i borok (pezsgő) sikerein felbuzdulva a világ összes szőlőbortermelő országa elkezdte a bor pezsgősítését.
Ahogy a technika fejlődött, úgy fejlődött és modernizálódott a pezsgőgyártás. A klasszikus palack erjesztés mellett kialakult a nagy nyomásálló acéltankokban való gyártás is. Ma a világ pezsgőgyártásának zömét ez teszi ki, amely nem jelenti azt, hogy ez minőségben értéktelenebb.
A magyar borászat a múlt század végén kezdte el a pezsgőgyártást, amely a legutóbbi 15 évben fejlődött hatalmasat. Ez teljesen szinkronban volt a világtendenciával is.
Az állami gazdaságok felismerve a lehetőséget, alakították ki korszerű pezsgőüzemeiket, amelyekben a klasszikus és modern eljárások egyaránt megtalálhatók.
Az etalon most is a «Champagne-i bor» (pezsgő), amelyet szem előtt tartva vigyázunk arra, hogy az alapborok kifogástalan minőségűek legyenek, azok áterjesztésével megfelelő érlelési idő után kerüljenek pezsgőink a tisztelt fogyasztóhoz. Vissza

Tartalom

Senator Sec
Chardonnay Brut
BB Demi sec
Pompadour Demi doux
Olimpia Demi doux
Sirius Demi doux
Claudius Caesar Rouge sec
Admirál Demi sec
Sirius Demi sec
Imperial Doux
Claudius Caesar Brut
BB Doux
Diabetty Demi doux
Claudius Brut
BB Demi doux
Ámor Rose Demi doux
Corvinus sec
Mathias Rex Demi sec
St. István Sec
Beatrix Demi sec
Király Doux
Attila Sec
Árpád Demi doux
Korona Demi doux
Cristal Demi doux
Claudius Caesar Demi sec
Ámor Doux
Corvinus Demi doux
BB Sec
Ámor Sec
Happy Day Demi sec
Cristal Demi sec
Claudius Demi sec
Tokaji Royal Sec
Pompadour Rouge Demi sec
Izsák Doux
Adams Demi sec
Sirius Doux
Adams Demi sec
Pompadour Demi doux
Admirál Demi doux
Ámor Demi doux
Pompadour Sec
Claudius Doux
Claudius Caesar Demi doux
Ámor Demi sec
Ámor Mocca Sec
Tokaji Demi doux
Pompadour Rose Demi doux
Cardinál Demi doux
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem