kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | JATEPress |
---|---|
Kiadás helye: | Szeged |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 145 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztált. |
Biokémiai elválasztástechnikai gyakorlatok | |
Aminosavak szétválasztása és meghatározása ioncserés vékonyréteg-kroma-tográfiával | 7 |
Cukrok elválasztása és kvalitatív analízise vékonyrétegkromatográfiás eljárással | 10 |
Lipidek vékonyrétegkromatográfiás vizsgálata | 13 |
Fehérjeoldat sómentesítése gélszűréssel | 13 |
Fehérjék móltömegének meghatározása gélkromatográfiával | 15 |
Szérumfehéjék elválasztása ioncserével DEAE-cellulóz oszlopon | 17 |
Savas foszfatáz izoenzimek szétválasztása DEAE-ellulóz oszlopon | 20 |
A GAPD affinitáskromatográfiás tisztítása | 22 |
Fehérjék molekulatömegének meghatározása SDS gélelektroforzéissel | 25 |
Fehérjék izoelektromos pontjának meghatározása | 29 |
Aminosavak, fehérjék és enzimek | |
Aminosavak és fehérjék vizsgálata | 32 |
Aminosavak pK értékeinek meghatáozása titrálással | 32 |
N-terminális aminosavak meghatáozása danzil reagnesel | 33 |
Aminosavak kvantitatív meghatározása ninhidrin reakcióval | 35 |
Fehérjék kvantitatív meghatározása Folin, Biuret reakcióval, Bradford reagenssel valamint UV abszorpciójuk alapján | 36 |
Fehérje konformáció változásának vizsgálata tripszines emészthetőség mérésével | 41 |
Citokrom c preparálása | 42 |
Citokróm c oxidált és redukált formáinak spektrofometirás mérése a látható színképtartományban | 44 |
Enzimológiai mérések | 45 |
Tirozináz aktivitás megoszlása gombában | 45 |
Kísérletek fehérjebontó enzimekkel | 47 |
Tripszin aktivitásának meghatározása Anson teszttel | 50 |
Tripszin eszencális -OH csoportjának módosítása PMSF-dal, tripszin koncentráció meghatározása specifikus gátlás segítségével | 51 |
Savas foszfatáz izolálása búzacsírából | 52 |
Savas foszfatáz kinetikai vizsgálata | 55 |
Savas foszfatáz szubzstrátspecifitásának, gátlásának és stabilitásának vizsgálata | 57 |
Kísérletek alkalikus foszfatázzal | 59 |
A torma peroxidáz vizsgálata | 62 |
Apiráz enzim preparálása | 63 |
Apiráz enzim aktivitásának mérése | 65 |
Gliceraldehid 3-foszfát dehidrogenáz preparálása sertésizomból, GAPD átkristályosítása, aktivitásának mérése | 67 |
Szulfhidril csoportok szerepének kimutatása a GAPD koenzimeinek megkötésében | 69 |
GAPD szulfhidril /-SH/ csoportjainak analízise Ellmann reakcióval | 70 |
D-aminosav oxidáz holoenzim aktivitásának mérése | 76 |
D-aminosav ocidáz (DAO) szerkezetének és működésének vizsgálata | 79 |
Rögzített enzimekkel végzett kísérletek | 81 |
Glükózoxidáz enzim rögzítése aldehid funkciós csoportot tartalmazó Szilokrom gélre | 81 |
Glükózoxidáz enzim rögzítése -NH2 csoportot tartalmazó fehérjemembránhoz | 83 |
Glükózoxidáz rögzítése aldeid- és p-benzokinon típusú hordozókon | 86 |
Nulkeinsavakkal kapcsolatos biokémiai gyakorlatok | |
Májszövet DNS és RNS tartalmának meghatározása | 94 |
DNS és RNS eloszlásának meghatározása a differenciál centrifugálással nyerhető sejtmag és felülúszó frakcióiban | 96 |
DNS preparálás baktérium sejtből és a preparált DNS hiperkróm effektusának vizsgálata | 97 |
Nukleinsavak hidrolízise és vékonyrétegkromatográfiás vizsgálata | 100 |
Szénhidrátok meghatározása | |
Összcukortartalom meghatározása biológiai objektumokban (Anthron módszer) | 103 |
Glükogén izolálása májból és tisztaságának meghatározása | 104 |
A glükogén molekula szerkezetének vizsgálata | 107 |
Glükóz mennyiségi meghatározás glükózoxidázzal | 111 |
Lipidek meghatározása | |
Foszfolipidek kvantitatív meghatározása | 113 |
Neutrális zsírok enzimatikus hidrolízise | 114 |
Foszfatidil-kolin és koleszterin preparálása tojás sárgájából | 116 |
Lecitin (foszfatidil-kolin) és koleszterin tisztaságának ellenőrzése vékonyréteg-kromatográfiával | 119 |
Összetett biokémiai rendszerek vizsgálata | |
Élesztő sejtek rögzítése | 121 |
A pH hatásának vizsgálata a rögzített sejtek etanol fermentáló képességére | 123 |
Rögzített élesztő sejtek alkohol termelése | 127 |
Enzimek szubcelluláris lokalizációja | 128 |
Glikolízis tanulmányozása patkákny vörösvértestekkel | 133 |
Környezet-biokémiai vizsgálatok | |
Szövetkárosodás detektálására alkalmas enzimek (GOT, GPT) vizsgálata ponty szövethomogenizátumaiban | 135 |
Stesszhatás kimutatása vércukor és LDH szint mérésével | 138 |
Peszticidek okozta idegrendszeri károsodások detektálása | 140 |
Az acetil-kolin észteráz molekuláris formáinak megoszlása tavi ponty szerveiben | 141 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.