kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szaktudás Kiadó Ház Rt. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 211 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-9422-93-2 |
Előszó | 9 |
Bevezetés | 11 |
Az állattenyésztés szervezése és ökonómiai alapjai | 15 |
Az állatállomány mérete és összetétele | 17 |
Az állatállomány összetétele, állományváltozás | 19 |
Az állatállomány termelése | 21 |
Az állatállomány tartása és elhelyezése | 23 |
Kisüzemi állattartás | 25 |
Az ökológioai gazdálkodás állattenyésztése | 25 |
A sertéságazat szervezése és ökonómiája | 29 |
Az ágazat helyzete, mérete, összetétele és termelési színvonala | 29 |
A minőségi vágósertés-előállítás gazdasági összefüggései | 33 |
A sertéságazat eszközigénye | 36 |
A kocatartás és malacnevelés szervezése | 39 |
A hizlalás szervezése és jövedelmezősége | 44 |
A baromfiágazatok szervezése és ökonómiája | 49 |
A baromfiágazatok gazdasági jelentősége | 49 |
Az ágazatok és hasznosítási irányok megválasztása | 53 |
A tenyésztés szervezése és ökonómiája | 55 |
Étkezésitojás-termelés szervezése és ökonómiája | 56 |
A termelés szervezése | 57 |
A termelés gazdaságossága | 61 |
A tojástermelés költség- és jövedelemviszonyai | 64 |
Tenyésztojás-termelés | 65 |
A pecsenyecsirke-hizlalás szervezése és ökonómiája | 66 |
A csirkehizlalás szervezése | 67 |
A csirkehizlalás gazdaságossága | 70 |
A pulykaágazat szervezése és ökonómiája | 73 |
A tenyésztés szervezése és ökonómiája | 74 |
A hizlalás szervezése és ökonómiája | 75 |
A lúdágazat szervezése és ökonómiája | 79 |
A tenyésztésszervezés sajátosságai | 81 |
A termelés szervezése és ökonómiája | 82 |
A kacsaágazat szervezési és ökonómiai sajátosságai | 83 |
A tenyésztés és termelésszervezés sajátosságai | 84 |
Hasznosítási irány és hizlalás | 84 |
Integrációs kapcsolatok | 85 |
Az integráció tipikus jegyei a fejlett országokban | 86 |
A szarvasmarha-ágazat szervezése és ökonómiája | 89 |
Az ágazat helyzete | 89 |
A szarvasmarha-állomány összetétele és hasznosítási irányai | 91 |
A szarvasmasrha-ágazat eszközigénye | 94 |
A tejtermelő hasznosítási irány szervezése | 96 |
A tejtermelő tehenek termelésben tartásának ideje, a selejtezés és az állománynövelés gazdasági összefüggései | 97 |
A tejtermelés gazdaságossága | 102 |
A tejtermelés jövedelmi viszonyai | 107 |
Szabályozás az Európai Unióban | 110 |
A borjú- és növendéknevelés szervezése | 112 |
A szarvasmarha-hizlalás szervezése | 114 |
A marhahústermelés helyzete | 114 |
A hizlalás gazdaságosságát befolyásoló tényezők | 115 |
A húshasznú tehéntartás szervezése | 119 |
Az ágazat helyzete | 119 |
A gazdaságosságot befolyásoló tényezők | 122 |
Szabályozás az Európai Unióban | 125 |
A juhágazat szervezése és ökonómiája | 129 |
Az ágazat helyzete | 129 |
A juhágazat termelésélnek szervezése | 132 |
Hasznosítási irány, tartásmód és az állományméret meghatározása | 132 |
A fajta megválasztása, a specializáció előnyei és hátrányai | 133 |
Anyatartás, elletés és a termelés ütemezése | 134 |
Az ágazat munkafolyamatainak szervezése | 139 |
A juhászatban dolgozók érdekeltségi rendszere | 145 |
A juhtartás gazdasági értékelése | 146 |
A juhászatban használt mutastók | 150 |
A lótartás szervezése és ökonómiája | 151 |
Az ágazat helyzete | 151 |
Lótartó vállalkozások típusai és tartási módok | 152 |
A vállalkozások típusai | 152 |
A tartási módok | 153 |
Az ágazat gazdasági megítélése | 156 |
Bevételek | 156 |
Költségek | 156 |
Jövedelmezőség | 159 |
Hústípusú lótartás szervezése | 159 |
Egyéb állattenyésztési ágazatok szervezése és ökonómiája | 161 |
A nyúlágazat szervezése és ökonómiája | 162 |
A nyől gazdasági jelentősége | 162 |
Húsnyúl | 163 |
Angóranyúl | 169 |
A méhészet szervezése és ökonómiája | 170 |
Az ágazat helyzete | 170 |
Az ágazat helyzete az EU-ban | 173 |
A méhészet eszközigénye | 176 |
A méhészet jövedelmezősége | 177 |
A takarmánygazdálkodás szervezése és ökonómiája | 181 |
A takarmánygazdálkodás jelentősége | 181 |
A takarmánygazdálkodás elemei | 182 |
A takarmánygazdálkodás szervezése | 187 |
A takarmányok gazdasági értékelése | 190 |
A takarmánygazdálkodás optimalizálása | 196 |
Irodalomjegyzék | 201 |
Fogalomtár | 205 |
Név- és tárgymutató | 209 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.