kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 236 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Kihajtható mellékletekkel. 600 példányban jelent meg. |
A zsírok fizikai tulajdonságai és kémiai összetétele | 5 |
A zsírok fizikai tulajdonságai | 5 |
Viszkozitás | 6 |
Oldhatóság | 6 |
Optikai aktivitás | 8 |
Felületi feszültség | 9 |
Elektromos vezetőképesség | 9 |
A zsírok kémiai összetétele | 10 |
Gliceridet | 10 |
Zsírsavak | 10 |
Glicerin | 11 |
A zsírokat kísérő anyagok | 12 |
A zsírok tápértéke | 24 |
Az egyes állati származású étkezési zsírfajták jellemzése | 26 |
Marhafaggyú | 26 |
Birkafaggyú | 31 |
Sertészsír | 33 |
Csontzsír | 37 |
Közétkeztetési zsír | 40 |
Állati származású étkezési zsírnyersanyagok | 41 |
A zsírszövet | 41 |
A marhazsír nyersanyaga | 43 |
Nyers birkafaggyú | 44 |
A sertészsír nyersanyaga | 46 |
A zsírnyersanyag kémiai összetétele | 49 |
A zsírnyersanyag fizikai állandói | 51 |
A zsírnyersanyag tárolása és tartósítása | 52 |
A csont, mint nyersanyag | 54 |
A csontok kémiai összetétele | 59 |
A csontok fizikai tulajdnoságai | 61 |
Csontkitermelés | 62 |
A csontok technikai feltételei | 64 |
A csontok tárolási feltételei | 65 |
Az étkezési zsírok előállítása | 67 |
A zsírgyártás technológiai vázlata | 68 |
A zsiradék előkészítése olvasztásra | 77 |
A zsírnyersanyag mérése | 77 |
Szállítás | 77 |
A nyersanyagok végleges tisztítása | 82 |
Durva aprítás | 83 |
Zsiradékok mosása | 85 |
A zsírnyersanyagok hűtése | 88 |
Csurgatás | 90 |
Aprítás a darálón | 92 |
Étkezési zsírok olvasztása | 96 |
A zsír kisütése nyitott, kettősfalú üstökben | 97 |
Zsírolvasztás éles gőzzel melegített szimplafalú üstökben | 104 |
Zsírolvasztás közvetlen alátüzelésű üstökben | 106 |
Zsírolvasztás álló, kettősfalú autoklávokban | 108 |
Zsírolvasztás kettősfalú, fekvő autoklávokban | 113 |
A töpörtyű feldolgozása | 127 |
A töpörtyű kifőzése | 127 |
A töpörtyű elválasztása a víztől | 128 |
A töpörtyű szárítása | 128 |
A töpörtyű préselése | 131 |
A töpörtyű préselése gépi csigaprésekben | 131 |
A töpörtyű préselése zárt hidraulikus présekben | 138 |
A zsírok feldolgozása olvasztás után | 143 |
A zsírok ülepítése | 143 |
A zsírok szállítása | 148 |
A zsírok szűrése | 151 |
A zsírok szeparálása | 155 |
A zsírok hűtése | 162 |
Az oleomargarin gyártása | 170 |
Étkezési zsírok kitermelése | 176 |
Étkezési csontzsír gyártása | 182 |
A csontok előkészítése a kifőzéshez | 182 |
A csontok mosása | 182 |
Az ízületi fejek lefűrészelése a csövescsontokról | 184 |
A csontok aprítása | 184 |
A csontok kifőzése | 189 |
Főzés nyitott üstökben | 189 |
Kifőzés autoklávokban nyomás alatt | 196 |
A kifőzött csont, zsír és a lé feldolgozása | 205 |
A zsírok csomagolása és tárolása | 208 |
A csomagolóeszközök emailozása vízüveggel | 208 |
A zsír hordóba töltése | 211 |
A sztearin csomagolása | 212 |
A sertészsír csomagolása | 212 |
A zsírok csomagolására használt hordók | 216 |
A zsírok csomagolása és a csomagoló edényzet jelzése | 218 |
A zsírátvétel szabályai | 219 |
A zsírvizsgálat módszerei | 220 |
A zsírok tárolása | 223 |
A zsírok tárolhatósági idejének meghosszabbítása | 225 |
A főzőzsír gyártása | 226 |
Zsírfogók | 227 |
A Zsírok lúgos tisztítása | 229 |
Adszorpciós tisztítás | 231 |
A zsírok derítése | 231 |
Irodalom | 233 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.