kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 268 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-232-291-6 |
Zöldségtermelésünk helyzete és népgazdasági jelentősége (Vig Péterné) | 7 |
Az ágazat szerepe a népgazdasági és mezőgazdasági termelésben | 7 |
Az elsődleges zöldségfelhasználás | 8 |
A lakosság frisszöldség-fogyasztása | 8 |
A tartósítóipar zöldségfelvásárlása | 11 |
Export és import | 12 |
Zöldségtermelésünk fejlődése | 14 |
A termelés volumene | 14 |
A termelés színvonala | 19 |
Táj- és üzemi koncentráció | 22 |
Szektorarányok, üzemtípus szerinti megoszlás | 25 |
A zöldségtermelés vállalati, ökonómiai és szervezési alapjai (Rédai István) | 29 |
A vállalati magatartás és döntés tényezői (Zsitvay Attila) | 29 |
A zöldségtermesztés ágazati rendszere | 32 |
Művelésmódok és üzemtípusok | 32 |
Az ágazatok szerkezete és kapcsolatai | 35 |
A zöldségtermesztés mint rendszer termelési folyamatának általános szerkezete (Rédai István) | 37 |
Az ágazati méret, a szakosodás és a termelési szerkezet meghatározása | 38 |
Az optimális és a maximális ágazati méret | 38 |
A szakosodás | 40 |
Számítások a zöldségágazatok megválasztására és társítására | 42 |
Ágazatszerkesztés lineáris programozással | 47 |
A háztáji és a kisegítő gazdasági termelés szervezése (Rédai István) | 52 |
A háztáji és a kisegítő gazdaságok fogalmi meghatározása, azonos és eltérő vonásaik | 52 |
Szerepük, jelentőségük a zöldségtermesztésben | 53 |
A kistermelés nagyüzemi integrációja | 55 |
Kooperációs szervezetk (Vig Péterné) | 57 |
Területi változások | 58 |
Termés és árbevétel | 59 |
Szervezet, kapcsolati formák | 60 |
Szolgáltatások, kötelezettségek | 60 |
A szabadföldi zöldségtermelés részletes szervezése és ökonómiai jellemzői (Vig Péterné) | 61 |
A szántóföldi zöldségtermesztés technológiai tervezése és főbb folyamatainak szervezése (Rédai István) | 62 |
A technológiák kialakításának alapjai | 63 |
Talaj-előkészítés (Kolozsvári Béla) | 65 |
Tápanyagellátás (Kolozsvári Béla) | 72 |
Vetés (Vig Péterné) | 75 |
Növényvédelem (Rédai István) | 77 |
Öntözés (Rédai István) | 81 |
A betakarítás általános szervezési kérdései (Vig Péterné) | 98 |
A főbb ágazatok termelésszervezése és gazdaságtana | 100 |
Zöldborsó (Vig Péterné) | 100 |
Zöldbab (Vig Péterné) | 111 |
Paradicsom (Vig Péterné) | 121 |
Étkezési paprika (Erdész Ferencné) | 132 |
Fűszerpaprika (Erdész Ferencné) | 149 |
Görög- és sárgadinnye-termesztés (Erdész Ferencné) | 162 |
Spárgatök (Erdész Ferencné) | 173 |
Uborka (Vig Péterné) | 175 |
Vöröshagyma-termesztés (Kolozsvári Béla) | 181 |
Dughagymatermesztés (Kolozsvári Béla) | 194 |
Fokhagymatermesztés (Kolozsvári Béla) | 194 |
Sárgarépa-termesztés (Kolozsvári Béla) | 195 |
Petrezselyemtermesztés (Kolozsvári Béla) | 208 |
Pasztináktermesztés (Kolozsvári Béla) | 209 |
Zellertermesztés (Kolozsvári Béla) | 209 |
A fejes káposzta termesztése (Kolozsvári Béla) | 209 |
Egyéb káposztafélék termesztése | 215 |
A hajtatott zöldség termelésének szervezése (Cs.-né Winkler Katalin - Lóczi János) | 217 |
Az ágazat szerepe a népgazdaságban | 220 |
Terület, termelési érték | 220 |
Külkereskedelem | 220 |
Hajtatóberendezések | 221 |
A hajtatóberendezések típusai | 222 |
A hajtatófelületek beruházásigénye | 223 |
Hasznosítási rendszerek | 225 |
A hajtatófelületek üzemmérete | 228 |
A hajtatás gazdaságossága | 228 |
Tárolás és forgalmazás (Rédai István) | 250 |
Tárolás | 250 |
Forgalmazás | 254 |
A forgalmazás termelő- (vállalati) ágazati összefüggései | 258 |
A zöldségfélék csomagolása, kiszerelése | 259 |
Irodalom | 263 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.