1.062.614

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A zöldborsótermesztés és feldolgozás konzervipari kérdései

Az Országos Mezőgazdasági Ipari Kísérleti Intézet és a Mezőgazdasági Ipari Tudományos Egyesület Konzerv-, Hűtő- és Mélyhűtő Szakosztálya által 1951. november 6-án rendezett ankét anyaga

Szerző
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Ipari Tudományos Egyesület
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 132 oldal
Sorozatcím: Az Országos Mezőgazdasági Ipari Kísérleti Intézet közleményei
Kötetszám: 2
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelent 500 példányban. Fekete-fehér illusztrációkkal, fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A borsó-ankét célja
Az Országos Mezőgazdasági Ipari Kísérleti Intézet, továbbá a Mezőgazdasági Kutató Központ kísérleti intézetei és az Agrártudományi Egyetem Zöldségtermesztési tanszéke közösen... Tovább

Előszó

A borsó-ankét célja
Az Országos Mezőgazdasági Ipari Kísérleti Intézet, továbbá a Mezőgazdasági Kutató Központ kísérleti intézetei és az Agrártudományi Egyetem Zöldségtermesztési tanszéke közösen megbeszélt terv alapján 2 éven keresztül kísérleteket végeztek annak megállapítására, hogy a konzervipar számára szükséges zöldborsó termesztésében milyen lépések szükségesek, a jelenleg fennálló nehézségek kiküszöbölése érdekében.
A kísérletek eredményeinek ismertetése és megvitatása az ankét egyik célja. A kísérleti eredményekből ugyanis úgy látszik, hogy a jelenlegi ipari berendezésekkel, minden befektetés nélkül, egyszerűen a termesztés racionalizálása által a borsókonzervgyártás kapaciátása cca. háromszorosra emelhető. Vissza

Tartalom

Török Gábor: A Borsó-ankét célja 3
Spanyár Pál: A konzervipari zöldborsó termesztésének és feldolgozásának
kérdései 4
Kevei Jánosné dr. Pichler Emilia : Hazai zöldborsók vizsgálata konzervipari
szempontból 17
Kevei Jánosné dr. Pichler Emília : Hazai zöldborsók vizsgálata 1950-ben 55
Almási Elemér : A gyorsfagyasztásra alkalmas borsófajták kritikai vizsgálata 78
Almási Elemérné: A zöldborsó tárolása 84
Dr. Kardos Ernő: A folyóévi dobozolt zöldborsókonzerv-gyártás kritikai
vizsgálata 91
Varga István : A zöldborsókonzerv-gyártás gépesítésének kérdései 104
Gyönös Károly: A folyóévi üzemi üveges zöldborsókonzerv-gyártás kritikai
vizsgálata 119
Gyönös Károly: A szárított zöldborsókonzerv-gyártás kritikai vizsgálata
(A molytalanítás kérdései) 124
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem