kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Golden Book Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 98 oldal |
Sorozatcím: | Diétás szakácskönyvek |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 18 cm x 20 cm |
ISBN: | 963-8232-95-1 |
A vér élettani szerepe, a vérképzés, a vérszegénység fogalma és okai | 7 |
Miből áll a vérünk? | 7 |
Miért elengedhetetlenül fontos a folyamatos vérkeringés? | 8 |
Mit értünk vérszegénység alatt? | 8 |
Hol és hogyan képződnek a vérsejtek? | 9 |
Mennyi ideig élnek a vérsejtek? | 9 |
Hogyan működnek a vörösvértestek? | 9 |
Mi lehet a vérszegénység oka? | 10 |
Hogyan lehet a vérszegénység kórisméjét felállítani? | 10 |
Csökkent csontvelői vérképzéshez vezető állapotok | 11 |
Vérszegénységet okozó fokozott vörösvértest-pusztulás leggyakoribb formái | 12 |
A vérszegénység kezelési elvei | 15 |
A vas szerepe a szervezet működésében | 17 |
A vasanyagcsere élettana | 17 |
A vasanyagcsere laboratóriumi vizsgálata | 18 |
A vashiány okai, tünetei, kezelése | 19 |
A vashiány | 19 |
Milyen gyakori a vashiány? | 19 |
Hogyan jelentkezhet a vashiány egyébként egészséges emberekben? | 20 |
Milyen megbetegedésekre jellemző a vashiány? | 21 |
Hogyan kezelhető a vashiány? | 21 |
Hogyan előzhető meg a vashiány? | 22 |
Dietetikai szempontok | 23 |
Kik hajlamosak vérszegénységre? | 24 |
A vashiány okai gyermek- és felnőttkorban | 25 |
A vas felszívódása | 26 |
A vashiány kezelése és megelőzése | 27 |
A vashiány kezelése | 27 |
A vashiány-betegség megelőzése | 27 |
Magas vastartalmú élelmiszerek | 28 |
Vészes vérszegénység | 30 |
A vérszegénység gyógyvizes kiegészítése | 30 |
Egészséges, vegyes táplálkozás | 30 |
A kiegyensúlyozott, egészséges, vegyes táplálkozás lényege | 32 |
Mintaétrend 1 hétre | 34 |
Receptek | 43 |
Levesek | 43 |
Levesbetétek | 53 |
Főzelékek, köretek, egytálételek, mártások | 56 |
Húsételek, halak, feltétek | 70 |
Saláták | 80 |
Édességek | 86 |
Függelék | 91 |
Fontosabb élelmiszerek, élelmianyagok jellemző tápanyagtartalma | 91 |
Fontosabb élelmiszerek, élelmianyagok jellemző vitamintartalma | 93 |
Fontosabb élelmiszerek, élelmianyagok jellemző ásványianyag-tartalma | 95 |
Irodalom | 97 |
Receptmutató | 98 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.