1.060.428

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A vérszegénység és étrendi kezelése

Kiváltó okok, tünetek, megelőzési és kezelési lehetőségek. Receptek, gyakorlati tanácsok

Szerző
Budapest
Kiadó: Golden Book Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 98 oldal
Sorozatcím: Diétás szakácskönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 20 cm
ISBN: 963-8232-95-1
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A vér élettani szerepe, a vérképzés, a vérszegénység fogalma és okai7
Miből áll a vérünk?7
Miért elengedhetetlenül fontos a folyamatos vérkeringés?8
Mit értünk vérszegénység alatt?8
Hol és hogyan képződnek a vérsejtek?9
Mennyi ideig élnek a vérsejtek?9
Hogyan működnek a vörösvértestek?9
Mi lehet a vérszegénység oka?10
Hogyan lehet a vérszegénység kórisméjét felállítani?10
Csökkent csontvelői vérképzéshez vezető állapotok11
Vérszegénységet okozó fokozott vörösvértest-pusztulás leggyakoribb formái12
A vérszegénység kezelési elvei15
A vas szerepe a szervezet működésében17
A vasanyagcsere élettana17
A vasanyagcsere laboratóriumi vizsgálata18
A vashiány okai, tünetei, kezelése19
A vashiány19
Milyen gyakori a vashiány?19
Hogyan jelentkezhet a vashiány egyébként egészséges emberekben?20
Milyen megbetegedésekre jellemző a vashiány?21
Hogyan kezelhető a vashiány?21
Hogyan előzhető meg a vashiány?22
Dietetikai szempontok23
Kik hajlamosak vérszegénységre?24
A vashiány okai gyermek- és felnőttkorban25
A vas felszívódása26
A vashiány kezelése és megelőzése27
A vashiány kezelése27
A vashiány-betegség megelőzése27
Magas vastartalmú élelmiszerek28
Vészes vérszegénység30
A vérszegénység gyógyvizes kiegészítése30
Egészséges, vegyes táplálkozás30
A kiegyensúlyozott, egészséges, vegyes táplálkozás lényege32
Mintaétrend 1 hétre34
Receptek43
Levesek43
Levesbetétek53
Főzelékek, köretek, egytálételek, mártások56
Húsételek, halak, feltétek70
Saláták80
Édességek86
Függelék91
Fontosabb élelmiszerek, élelmianyagok jellemző tápanyagtartalma91
Fontosabb élelmiszerek, élelmianyagok jellemző vitamintartalma93
Fontosabb élelmiszerek, élelmianyagok jellemző ásványianyag-tartalma95
Irodalom97
Receptmutató98
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem