kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 350 oldal |
Sorozatcím: | Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Megjelent 830 példányban. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: KG-201. |
Bevezetés | 3 |
A vendéglátóipar feladatai | 3 |
A vendéglátóipar tevékenysége | 6 |
Az értékesítési dolgozókkal szembeni követelmények | 7 |
Követelmények | 7 |
Személyi higiénia | 23 |
Munkavédelem és baleset-elhárítás | 27 |
Az alapvető űzlettípusok | 29 |
A vendéglátóipar értékesítési felszerelései | 35 |
Az értékesítő helyek felszereléseinek csoportosítása | 35 |
Evőeszközök | 36 |
Tálalóeszközök | 39 |
Tálak, tálalóedények | 42 |
Tányérok, adagtálak | 47 |
Csészék, aljak, kelyhek | 49 |
Fémkannák, kancsók | 51 |
Poharak | 53 |
Asztali leltár | 58 |
Segédeszközök | 59 |
Asztali fűszertartó edények | 67 |
Textíliák | 69 |
Dísztárgyak | 71 |
Szállító- és tárolóeszközök, palackok, üvegek, rekeszek | 72 |
Az éttermi terítés | 78 |
Az előkészületi munkák | 78 |
Terítési módok | 93 |
Általános felszolgálói alapismeretek | 99 |
A különböző felszolgálási módok | 99 |
Általános ételismeret | 101 |
Alapvető étlapismeretek | 107 |
Az éttermi felszerelések helyes használata | 116 |
Általános felszolgálási szabályok | 136 |
Az éttermi felszolgálás | 139 |
A vendég fogadása | 139 |
Asztalfoglalás | 139 |
A vendég fogadása, elhelyezése | 142 |
A rendelés felvétele, ajánlás | 143 |
Az italfelszolgálás alapelvei | 146 |
Az italok felszolgálása | 146 |
Az italajánlás szempontjai | 146 |
Az italok kiválasztása | 148 |
A sör felszolgálása | 151 |
A borok felszolgálása | 157 |
A pezsgő és habzóbor felszolgálása | 162 |
Az égetett szeszes italok felszolgálása | 165 |
Az üdítő italok felszolgálása | 168 |
A feketekávé felszolgálása | 171 |
A tea felszolgálása | 173 |
A kakaó felszolgálása | 174 |
A tej és tejesitalok felszolgálása | 174 |
A reggeli és uzsonna felszolgálása | 177 |
Az egyszerű reggeli | 178 |
A komplett reggeli | 179 |
A bővített komplett reggeli | 180 |
Az angol-amerikai reggeli | 183 |
Uzsonnafelszolgálás | 186 |
A szobareggeli felszolgálása | 188 |
Az ételek felszolgálása | 190 |
Tálalás | 194 |
Az éttermi á la carte felszolgálás | 195 |
A levesek felszolgálása | 197 |
Mártások felszolgálása | 198 |
A hideg előételek felszolgálása | 199 |
Meleg előételek felszolgálása | 203 |
Hideg és meleg halételek felszolgálása | 207 |
Húsételek felszolgálása | 209 |
A szárnyasokból készült ételek felszolgálása | 210 |
Főzelékek és köretek felszolgálása | 211 |
A saláták felszolgálása | 212 |
A meleg tészták és cukrászsütemények felszolgálása | 213 |
A fagylaltok, parfék, fagylaltkülönlegességek felszolgálása | 214 |
A sajtok felszolgálása | 215 |
A gyümölcsök, befőttek felszolgálása | 215 |
A számlázás és a vendég távozása körüli teendők | 217 |
Az osztályon felüli éttermekben való felszolgálás | 222 |
Berendezések és felszerelések | 223 |
Felszolgálói beosztás | 225 |
Terítés | 226 |
Az angolos felszolgálás jellemzői | 228 |
Felszolgálás a vendég asztalánál | 229 |
Szeletelés a vendég asztalánál | 234 |
Az egészben felszolgált halak filézése | 237 |
Az egybesült húsok szeletelése | 240 |
Ételkészítés és flambírozás a vendég asztalánál | 243 |
Saláták keverése a vendég asztalánál | 247 |
A sajtok szeletelése | 249 |
Édességek asztalnál való elkészítése | 251 |
A kávé asztalnál való elkészítése | 252 |
Társas étkezések és rendezvények | 254 |
Rendezvények fajtái | 254 |
A megrendelés felvétele | 256 |
A társas étkezések általános előkészítése | 258 |
Asztalformák | 259 |
Asztal beállítása | 264 |
Ültetési rend | 265 |
Felszolgálók előkészületei | 269 |
A rendezvényasztal terítése | 270 |
Felszolgálók beosztása | 279 |
A vendég fogadása | 281 |
A díszétkezés lebonyolítása | 282 |
A fogadások előkészítése és lebonyolítása | 286 |
Koktélpartik előkészítése és lebonyolítása | 295 |
Svédasztal alkalmazása | 298 |
Kávéház jellegű üzletek értékesítési feladatai | 300 |
Árlapok, ártáblák | 301 |
Kiszolgálás | 301 |
Csomagolás | 303 |
Felszolgálás | 305 |
Bár jellegű üzletek értékesítési feladatai | 308 |
A bárfelszerelések | 310 |
Báritalok alapanyagai | 310 |
Báritalok | 311 |
Felszolgálás a bárban | 312 |
A büfé jellegű üzletek értékesítési feladatai | 314 |
Árlap, ártábla | 315 |
Kiszolgálás | 315 |
Az értékesítés nyilvántartásának és elszámoltatásának alapfogalmai, alapműveletei | 320 |
A bizonylati elv és a bizonylatok | 321 |
Az áruátvétel bizonylatai | 322 |
Az értékesítés bizonylatai | 325 |
Az elszámoltatás alapbizonylatai | 330 |
Függelék | 337 |
Forrásmunkák | 347 |
Tartalomjegyzék | 348 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.