1.062.107

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A vendéglátás tevékenységi köre

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Belkereskedelmi Továbbképző Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 51 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelent 450 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés 5
I. A vendéglátás fogalma, feladatai, jelentősége 6
1. A vendéglátás fogalma, sajátosságai, főbb tevékenységi körök 6
2. A vendéglátás feladatai 9
a. Étkeztetési és italellátási feladatok 10
b. Szórakoztatási feladatok 10
c. Feladatok az idegenforgalom ellátásában 10
3. A vendéglátás jelentősége 11
II. A vendéglátás fő- és mellék munkafolyamatai 13
1. A munkafolyamat fogalma, csoportosítása 13
A vendéglátás munkafolyamatai /táblázat/ 14
2. A vendéglátás fő munkafolyamatai 14
a. Az árubeszerzés 14
b. Raktározás-készletezés 16
c. Termelés 17
d. Értékesítés-szolgáltatás 23
III. A vendéglátás főbb üzem- és üzletcsoportjai, az osztálybasorolás követelményei 26
1. A főbb üzem- és üzletcsoportok 26
a. Központi melegkonyhák 26
c. Központi hidegkonyhák 26
c. Központi cukrászatok 26
d. Mélyhűtött készétel előállító üzem 27
e. Éttermek 27
f. Vendéglők 27
g. Ételbárok 28
h. Sörözők 228
i. Bisztrók 28
j. Büfék 28
k. cukrászdák 28
l. Eszpresszók 28
m. Borozók-poharazók, italboltok 28
2. A vendéglátó üzletek osztálybasorolása 29
IV. A szervező munka feladatai és célkitűzései a vendéglátásban 31
1. A munka- és üzemszervezés célkitűzései a vendéglátásban 31
2. Az áruforgalmi célkitűzések teljesítését segítő szervezési intézkedések 31
3. A hálózatban folyó szervező munka korszerűsítése 32
a. Termelő tevékenység korszerűsítése 32
b. Az értékesítő tevékenység korszerűsítése 32
4. A vendéglátás hálózatfejlesztési célkitűzései 36
5. Hatékony üzemelési formák választéka 38
V. A vendéglátás és az idegenforgalom kapcsolata 40
1. A szállásférőhelyek csoportosítása, jellemzése 40
2. A szállásférőhelyek osztálybasorolásának feltételei 43
Felhasznált forrásmunkák 51
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem