kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 304 oldal |
Sorozatcím: | A vendéglátás szervezése |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: KG-261. Második kiadás. |
A vendéglátóipari értékesítés és szolgáltatás formái, módszerei | 19 |
A vendéglátóipari értékesítés és szolgáltatás tartalma | 19 |
A vendéglátóipari értékesítés és szolgáltatás alapfogalmai | 20 |
Az értékesítés és szolgáltatás helye a vendéglátó tevékenység folyamatában | 21 |
A vendéglátóipari értékesítés és szolgáltatás folyamata | 23 |
Értékesítési módok | 26 |
Hagyományos értékesítés | 27 |
Az önkiszolgáló értékesítés | 29 |
Az értékesítési formák | 36 |
Étlap szerinti értékesítés | 36 |
Menürendszerek | 37 |
Kötelező fogyasztás | 39 |
Társasrendezvények | 40 |
Az üzleten kívüli értékesítés formái | 40 |
Vendéglátóipari szolgáltatások | 43 |
Szórakoztatás | 44 |
Kényelmi szolgáltatások | 46 |
Szerviztevékenység | 47 |
Üzletprofilok és üzlettípusok | 50 |
Éttermek és vendéglők | 53 |
A gyorsétkezőhelyek | 55 |
Cukrászda, cukrászati szaküzletek | 57 |
Eszpresszók | 58 |
Italüzletek | 59 |
Szórakozóhelyek | 61 |
Kereskedelmi szálláshelyek | 62 |
Vendéglátóipari kombinát | 62 |
A vendéglátóipari értékesítés-szolgáltatás tárgyi feltételei | 65 |
Az üzlet épülete és környezete | 66 |
Az üzlet telepítése | 66 |
Az üzlet környezete | 68 |
Az üzleti portál, bejárati és szélfogó | 68 |
A vendégforgalom helyiségeinek kialakítása és berendezése | 70 |
Az üzleti előtér, előcsarnok | 71 |
Az üzleti fogyasztóterek | 74 |
Az étel- és italkiadás munkahelyinek kialakítása | 93 |
Melegkonyhás üzletek tálalója | 95 |
Pultrendszerek | 115 |
Automatasorok | 129 |
A szórakoztatás helyiségei és berendezései | 131 |
A műsor- és zeneszolgáltatás helyiségei | 131 |
A játékszolgáltatás helyiségei | 133 |
A fehérmosogató kialakítása és berendezése | 135 |
A vendéglátóipari értékesítés - a szolgáltatás személyi feltételei | 141 |
Az értékesítés-szolgáltatás munkakörei | 142 |
Alkalmassági feltételek | 144 |
Általános követelmények | 145 |
Szakmai követelmények | 145 |
Különleges követelmények | 146 |
Szervezeti felépítés | 148 |
Személyi kapcsolatok | 150 |
Az értékesítés - a szolgáltatás dolgozóinak gazdasági kapcsolatai | 153 |
A munkabér a munkavégzés egyik legfontosabb ösztönzője | 153 |
A munkabéren túli anyagi ösztönzők | 157 |
Az értékesítés - a szolgáltatás dolgozóinak létszám-meghatározása és a munkaerő beosztása | 160 |
A munkaerő-szükséglet, a létszám-meghatározása | 160 |
A munkaerő beosztása | 166 |
A vendéglátóipar üzleti választékának kialakítása és közlésének módszerei | 171 |
A választékkal szemben támasztott követelmények | 171 |
A választék terjedelme | 172 |
A választék összetétele | 178 |
A választék változatossága | 180 |
A választékközlés módszerei | 181 |
Az étlapok | 182 |
Az itallap | 188 |
Az árlap | 193 |
Az ártábla | 198 |
A menükártya | 199 |
A mintakönyv | 208 |
A műsorfüzet | 208 |
A választékközlés egyéb módszerei | 209 |
A vendéglátóipari üzletek osztályba sorolása és árképzése | 211 |
A vendéglátóipari üzletek osztályba sorolása | 211 |
Az osztályba sorolás általános rendje | 211 |
Az osztályba sorolás feltételei | 213 |
A vendéglátóipari üzletek árképzése | 215 |
A vendéglátóipari üzletek árképzésének elvei | 215 |
A vendéglátóipari árképzés gyakorlata | 222 |
A folyamatos üzemeltetés szervezése | 249 |
A hagyományos értékesítés szervezése | 249 |
A nyitás előkészítésének feladatai | 250 |
Nyitvatartás alatti feladatok | 258 |
A műszakváltás és zárás feladatai | 264 |
Az önkiszolgáló értékesítés szervezése | 268 |
A nyitás előkészítésének feladatai | 268 |
Az önkiszolgáló üzletek nyitvatartás alatti feladatai | 270 |
Az önkiszolgáló üzletek műszakváltási és zárási feladatai | 271 |
Az automataértékesítés szervezése | 272 |
Az üzleti szolgáltatások szervezése | 273 |
A kényelmi szolgáltatások szervezése | 273 |
A szórakoztatás szervezése | 275 |
Szervízszolgáltatás szervezése | 284 |
Az alkalmi és szezonális üzemeltetés szervezése | 287 |
Társasrendezvények szervezése | 287 |
A társasrendezvények fajtái | 287 |
A társasrendezvények lebonyolítása | 290 |
A házon kívüli üzemeltetés szervezése | 305 |
Házon kívüli rendezvények | 305 |
Kitelepülések | 308 |
Mozgóárusítás | 310 |
Szezonális üzemeltetés szervezése | 312 |
A szezonüzletek sajátos szervezési feladatai | 312 |
Egész évben nyitvatartó üzlet szezonális feladatai | 316 |
A hálózati vezető feladatai | 319 |
A hálózati vezetővel szemben támasztott követelmények | 319 |
A hálózati vezető felelőssége | 320 |
A hálózati vezető felkészültsége | 321 |
A hálózati vezető kapcsolatai | 323 |
A hálózati vezető szervezési feladatai | 331 |
A hálózati vezető áruforgalommal összefüggő szervezési feladatai | 331 |
A hálózati vezető személyi feltételekkel összefüggő szervezési feladatai | 340 |
A hálózati vezető ellenőrzési feladatai | 342 |
A belső ellenőrzés szervezése és lebonyolítása | 342 |
A vendégek érdekvédelmének biztosítása | 344 |
Munkavédelmi ismeretek | 347 |
A munkavédelem fogalma és feladata | 347 |
Alapfogalmak | 347 |
A munkavédelem fogalma | 348 |
A munkavédelem feladata | 349 |
A munkavédelem szervezete | 355 |
Munkavédelmi jogszabályok | 357 |
A munkavédelmi szabályzat tartalma, felépítése | 358 |
A vállalati Munkavédelmi Szabályzat hatálya | 359 |
A munkavédelmi ügyrend | 359 |
Az orvosi vizsgálatok rendje | 366 |
A munkavédelmi oktatás és vizsgáztatás rendje | 367 |
A munkaruha, egyéni védőfelszerelések, védőitalok, tisztálkodási szerek és eszközök juttatása | 370 |
A munkavégzésre vonatkozó általános előírások | 372 |
A munkavédelmi eljárások rendje | 373 |
Függelék | |
Az értékesítés és szolgáltatás dolgozóinak feladat-, hatás- és felelősségi köre | 379 |
Irodalomjegyzék | 397 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.