1.060.457

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A vendéglátás szervezése III.

Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola részére/Tankönyvpótló jegyzet

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 304 oldal
Sorozatcím: A vendéglátás szervezése
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: KG-261. Második kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A vendéglátásról kétféle értelemben beszélünk. Egyrészt arra a személyes szolgáltató tevékenységre gondolunk, amely a vendéglátó és a vendég között jön létre kapcsolataik során. Másrészt arra a... Tovább

Előszó

A vendéglátásról kétféle értelemben beszélünk. Egyrészt arra a személyes szolgáltató tevékenységre gondolunk, amely a vendéglátó és a vendég között jön létre kapcsolataik során. Másrészt arra a szervezetre gondolunk, amely különböző egységein keresztül - változatlan, vagy feldolgozott formában - eljuttatja az élelmiszereket a termeléstől (mezőgazdaság, élelmiszeripar) a fogyasztóig, a vendégig. Ez a szervezet egyesíti az ipar és a kereskedelem tevékenységét és a vendégek számára - számtalan személyi kapcsolatelemmel átszőtt - sajátos szolgáltatási formákat biztosít.
A vendéglátóipar - amint ez az eddigi tanulmányokból már ismert - a kereskedelem szerves része, a belkereskedelem különleges alágazata. Az étel- és italértékesítés, a szállásadás, valamin t az ezekkel összefüggő és ezeket kiegészítő szolgáltatások kereskedelme. Vissza

Tartalom

A vendéglátóipari értékesítés és szolgáltatás formái, módszerei19
A vendéglátóipari értékesítés és szolgáltatás tartalma19
A vendéglátóipari értékesítés és szolgáltatás alapfogalmai20
Az értékesítés és szolgáltatás helye a vendéglátó tevékenység folyamatában21
A vendéglátóipari értékesítés és szolgáltatás folyamata23
Értékesítési módok26
Hagyományos értékesítés27
Az önkiszolgáló értékesítés29
Az értékesítési formák36
Étlap szerinti értékesítés36
Menürendszerek37
Kötelező fogyasztás39
Társasrendezvények40
Az üzleten kívüli értékesítés formái40
Vendéglátóipari szolgáltatások43
Szórakoztatás44
Kényelmi szolgáltatások46
Szerviztevékenység47
Üzletprofilok és üzlettípusok50
Éttermek és vendéglők53
A gyorsétkezőhelyek55
Cukrászda, cukrászati szaküzletek57
Eszpresszók58
Italüzletek59
Szórakozóhelyek61
Kereskedelmi szálláshelyek62
Vendéglátóipari kombinát62
A vendéglátóipari értékesítés-szolgáltatás tárgyi feltételei65
Az üzlet épülete és környezete66
Az üzlet telepítése66
Az üzlet környezete68
Az üzleti portál, bejárati és szélfogó68
A vendégforgalom helyiségeinek kialakítása és berendezése70
Az üzleti előtér, előcsarnok71
Az üzleti fogyasztóterek74
Az étel- és italkiadás munkahelyinek kialakítása93
Melegkonyhás üzletek tálalója95
Pultrendszerek115
Automatasorok129
A szórakoztatás helyiségei és berendezései131
A műsor- és zeneszolgáltatás helyiségei131
A játékszolgáltatás helyiségei133
A fehérmosogató kialakítása és berendezése135
A vendéglátóipari értékesítés - a szolgáltatás személyi feltételei141
Az értékesítés-szolgáltatás munkakörei142
Alkalmassági feltételek144
Általános követelmények145
Szakmai követelmények145
Különleges követelmények146
Szervezeti felépítés148
Személyi kapcsolatok150
Az értékesítés - a szolgáltatás dolgozóinak gazdasági kapcsolatai153
A munkabér a munkavégzés egyik legfontosabb ösztönzője153
A munkabéren túli anyagi ösztönzők157
Az értékesítés - a szolgáltatás dolgozóinak létszám-meghatározása és a munkaerő beosztása160
A munkaerő-szükséglet, a létszám-meghatározása160
A munkaerő beosztása166
A vendéglátóipar üzleti választékának kialakítása és közlésének módszerei171
A választékkal szemben támasztott követelmények171
A választék terjedelme172
A választék összetétele178
A választék változatossága180
A választékközlés módszerei181
Az étlapok182
Az itallap188
Az árlap193
Az ártábla198
A menükártya199
A mintakönyv208
A műsorfüzet208
A választékközlés egyéb módszerei209
A vendéglátóipari üzletek osztályba sorolása és árképzése211
A vendéglátóipari üzletek osztályba sorolása211
Az osztályba sorolás általános rendje211
Az osztályba sorolás feltételei213
A vendéglátóipari üzletek árképzése215
A vendéglátóipari üzletek árképzésének elvei215
A vendéglátóipari árképzés gyakorlata222
A folyamatos üzemeltetés szervezése249
A hagyományos értékesítés szervezése249
A nyitás előkészítésének feladatai250
Nyitvatartás alatti feladatok258
A műszakváltás és zárás feladatai264
Az önkiszolgáló értékesítés szervezése268
A nyitás előkészítésének feladatai268
Az önkiszolgáló üzletek nyitvatartás alatti feladatai270
Az önkiszolgáló üzletek műszakváltási és zárási feladatai271
Az automataértékesítés szervezése272
Az üzleti szolgáltatások szervezése273
A kényelmi szolgáltatások szervezése273
A szórakoztatás szervezése275
Szervízszolgáltatás szervezése284
Az alkalmi és szezonális üzemeltetés szervezése287
Társasrendezvények szervezése287
A társasrendezvények fajtái287
A társasrendezvények lebonyolítása290
A házon kívüli üzemeltetés szervezése305
Házon kívüli rendezvények305
Kitelepülések308
Mozgóárusítás310
Szezonális üzemeltetés szervezése312
A szezonüzletek sajátos szervezési feladatai312
Egész évben nyitvatartó üzlet szezonális feladatai316
A hálózati vezető feladatai319
A hálózati vezetővel szemben támasztott követelmények319
A hálózati vezető felelőssége320
A hálózati vezető felkészültsége321
A hálózati vezető kapcsolatai323
A hálózati vezető szervezési feladatai331
A hálózati vezető áruforgalommal összefüggő szervezési feladatai331
A hálózati vezető személyi feltételekkel összefüggő szervezési feladatai340
A hálózati vezető ellenőrzési feladatai342
A belső ellenőrzés szervezése és lebonyolítása342
A vendégek érdekvédelmének biztosítása344
Munkavédelmi ismeretek347
A munkavédelem fogalma és feladata347
Alapfogalmak347
A munkavédelem fogalma348
A munkavédelem feladata349
A munkavédelem szervezete355
Munkavédelmi jogszabályok357
A munkavédelmi szabályzat tartalma, felépítése358
A vállalati Munkavédelmi Szabályzat hatálya359
A munkavédelmi ügyrend359
Az orvosi vizsgálatok rendje366
A munkavédelmi oktatás és vizsgáztatás rendje367
A munkaruha, egyéni védőfelszerelések, védőitalok, tisztálkodási szerek és eszközök juttatása370
A munkavégzésre vonatkozó általános előírások372
A munkavédelmi eljárások rendje373
Függelék
Az értékesítés és szolgáltatás dolgozóinak feladat-, hatás- és felelősségi köre379
Irodalomjegyzék397
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem