kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Novorg Kerszi Szervező és Kiadó Kft |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Vászon |
Oldalszám: | 337 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | 963-616-206-9 |
Megjegyzés: | A Singer és Wolfner Irodalmi Intézet RT. 1940-es kiadás, reprint kiadása. Kihajható melléklettel. |
Előszó | |
A vendéglő (étterem). Általános rész | 1 |
A vendéglő helyiségei | 3 |
Az étterem | 3 |
Ezüstneműek | 5 |
Porcelán | 6 |
Üvegnemű | 7 |
Fehérnemű | 8 |
Apró leltár | 8 |
Szőnyeg és bútor | 9 |
Szellőzés és fűtés | 9 |
Tisztogatás, takarítás, karbantartás | 10 |
A konyha | 13 |
A nagy- vagy meleg-konyha | 16 |
A hideg-konyha | 22 |
A cukrász-konyha | 24 |
A kávés konyha | 24 |
A kimérő | 26 |
Raktárak | 27 |
Pincék | 29 |
Tisztító helyiségek | 30 |
Személyzeti helyiségek | 32 |
A személyzet | 33 |
Áruisme és bevásárlás | 39 |
A növényi élelmiszerek | 40 |
Hüllők: halak, rákok, békák, csigák | 51 |
Húsfélék | 59 |
Vágóállatok (házi négylábú emlősök) | 59 |
Vad (négylábúak) | 66 |
Háziszárnyas, baromfi | 67 |
Vadszárnyas | 70 |
Belső részek | 72 |
Friss és befőtt gyümölcsök | 73 |
Liszt- és tésztanemű. Gabona, tartósított tészták, csőtészták stb. | 84 |
A tojás | 86 |
Tej és tejtermékek. Sajtfélék | 88 |
Zsíradékok | 91 |
Fűszerfélék, ízesítők, mustárok, kész mártások | 94 |
Kávé, tea, kakaó és egyebek | 98 |
A konyha | 103 |
Általános rész | 103 |
A konyha alapelemei | 124 |
A hús- és erőlevesekről és a levesekről általában | 125 |
Az alapelvek | 130 |
Az íz- és zamatkivonatok | 131 |
A húskivonatok | 131 |
A rántások | 132 |
A fő alapmártások | 133 |
A kocsonyák | 142 |
A zöldségből és fűszeres füvekből készült zamatosító pépek | 144 |
A halak és rákfélék főzéséhez, valamint a hús- és főzelékfélék főzéséhez szolgáló levek | 145 |
Pácok és páclevek | 146 |
A különféle pépek és áttört töltelékanyagok | 146 |
A meleg- és hidegkonyha körítésül, alapzatul szolgáló anyagai és díszítőelemei | 147 |
Előételek | 148 |
Meleg halak | 151 |
Hideg halak | 157 |
Meleg rák-ételek | 162 |
Hideg rák-ételek | 163 |
Kagylók és csigák melegen | 164 |
Kagylók és csigák hidegen | 165 |
Béka és teknősbéka | 165 |
Meleg tojásételek | 165 |
Hideg tojásételek | 169 |
Belsőrészekből és bőrkékből készült meleg ételek | 169 |
Belsőrészekből és bőrkékből készült ételek hidegen | 175 |
Húsfélékből készülő előételek | 178 |
Főzelék- és salátafélékből készülő előételek | 178 |
Tésztafélékből készülő előételek | 179 |
Közételek (entrées et relevés) | 179 |
Főételek, sültek | 207 |
Főzelékfélék és egyéb köretek | 210 |
Önálló főzelékételek | 212 |
Főzelékköretek és körítések | 215 |
Tésztaköretek | 224 |
Saláták | 226 |
Tésztafélék | 230 |
Főtt-tészták (gyúrttészták) | 231 |
Élesztős és felélesztős (kelt) tészták | 233 |
Égetett tésztából készült és egyéb zsírban sült tészták | 236 |
A felfujtak | 237 |
A kóchok és pudingok | 238 |
Az omlós és porhanyós tészták | 239 |
A piskótatészták | 240 |
Vajas és írós tészták | 241 |
Rétesek | 242 |
Palacsinták | 244 |
Morzsák | 247 |
Tejbefőttek | 247 |
Különféle tészták és kásák | 248 |
Cukrászsütemények, torták, krémek, fagylaltok | 249 |
Tésztákhoz és hasonlókhoz illő hideg és meleg édes mártások | 253 |
Friss és befőtt gyümölcsök | 253 |
Sajtfélék | 257 |
Ételsorok és étlapok összeállítása | 260 |
A terítés, a felszolgálás és a vendéggel való bánásmód | 269 |
Adagolás, számvetés (kalkuláció) felírási és ellenőrzési rendszerek | 290 |
Zárszó | 310 |
Mutató | 313 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.