kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Belkereskedelmi Továbbképző Intézet |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 221 oldal |
Sorozatcím: | Szakmai Kiskönyvtár |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | 963-01-4689-4 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrált. |
Bevezetés | 7 |
Az ételek tálalásának eszközei és módszerei | 9 |
A tálalás folyamata | 9 |
Előkészítés | 9 |
Tálalás | 10 |
Az ételek tálalásához és felszolgálásához szükséges konyhai- és éttermi felszerelések | 10 |
Az alapvető éttermi váltások | 31 |
Az alapvető ételcsoportok általános és speciális tálalása | 48 |
Levesek tálalása | 50 |
Mártások tálalása | 51 |
Hideg előételek tálalása | 51 |
Meleg előételek tálalása | 51 |
Halak, rákok és békák tálalása | 52 |
Marhahús ételek tálalása | 52 |
Borjúhús ételek tálalása | 52 |
Sertéshús ételek tálalása | 53 |
Bárány és ürühús ételek tálalása | 53 |
Szárnyashús ételek tálalása | 54 |
Vadhús és vadszárnyashús ételek tálalása | 54 |
Köretek, főzelékek tálalása | 54 |
Saláták tálalása | 55 |
Tészták és egyéb utóételek tálalása | 55 |
Az egyes ételekhez adandó tálalóedények, eszközök és váltások összefoglaló táblázatai | 56 |
Ételek, köreteik és tálalásuk | 73 |
Levesek | 73 |
Mártások | 79 |
Hideg alapmártások | 79 |
Egyéb hideg mártások | 79 |
Meleg alapmártások | 81 |
Egyéb meleg mártások | 81 |
Hideg előételek | 85 |
Meleg előételek | 88 |
Halak és egyéb hidegvérű állatokból készült ételek | 93 |
Húsételek | 100 |
Marhahúsból készült ételek | 100 |
Borjúhúsból készült ételek | 115 |
Sertéshúsból készült ételek | 121 |
Bárány- és ürühúsból készült ételek | 127 |
Háziszárnyasokból készült ételek | 137 |
Vadhúsokból és vadszárnyasokból készült ételek | 147 |
Főzelékek és köretek | 152 |
Burgonyaköretek | 152 |
Rizs- és gabonaköretek | 154 |
Vegyes köretek | 155 |
Zöldség- és főzelékköretek | 156 |
Saláták | 160 |
Zöld- és nyerssaláták | 160 |
Főtt saláták | 160 |
Tartósított savanyúságok | 160 |
Salátaöntetek | 160 |
Tészták és egyéb utóételek | 162 |
Fontosabb gasztronómiai ismeretek | 169 |
Ételelnevezések eredete | 169 |
Hazai és nemzetközi gasztronómiai szakkifejezések | 188 |
Adagolási táblázat | 198 |
Adagkészítés nyersanyagtáblázata | 198 |
Tálalandó mennyiségek | 200 |
Irodalomjegyzék | 201 |
Recept-tárgymutató | 203 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.