Bevezető | 11 |
Az aperitif, a kevert italok és felhasználásuk | 19 |
Az aperitif | 19 |
Az aperitif és kevert italok felszolgálásának eszközei | 21 |
Az aperitifek, kevert és égetett szeszes italok poharai | 21 |
A kevert italok elkészítésének és felszolgálásának segédeszközei | 23 |
Az éttermi italkocsi felszerelése | 26 |
A drinkbár pultja és felszerelése | 30 |
A házi bárszekrény felszerelése | 30 |
Az aperitifek és a kevert italok adagolása, elkészítése és felszolgálása | 33 |
Hazai és külföldi aperitifitalok | 33 |
Hazai és külföldi kevert italok | 37 |
A kevertital-készítés alapszabályai | 39 |
Kevertital-receptek | 40 |
Hideg ízesítők és saláták | 79 |
Hideg ízesítők | 79 |
Saláták | 80 |
A hideg ízesítők és saláták bemutatásának, tálalásának és felszolgálásának eszközei | 81 |
A vegyes ízelítős kocsi felszerelése | 84 |
A salátáskocsi felszerelése | 84 |
A büféasztal összeállítása és felszerelése | 84 |
A hideg ízelítők és saláták elkészítése, tálalása és felszolgálása | 85 |
A hideg előételkoktélok készítése | 86 |
A tatárbeefsteak összekeverése | 88 |
Gyümölcselőételek tálalása | 91 |
Saláták készítése és tálalása | 92 |
Meleg előételek elkészítése és tálalása | 103 |
Vendég előtt készíthető meleg ételek | 104 |
A vendég előtti ételkészítés eszközei | 104 |
A grillkonyha és felszerelése | 104 |
Az asztalnál való flambírozás és tálalás felszerelései | 109 |
Ételkészítés, flambírozás a vendég asztalánál | 110 |
Mártások és fűszervajak készítése | 111 |
A vendég előtt készíthető ételek | 118 |
Levesek készítése | 124 |
Meleg előételek készítése | 125 |
Meleg szendvicsek készítése | 131 |
Halból és egyéb hidegvérű állatokból készíthető ételek | 136 |
Roston és nyárson sült húsételek készítése | 139 |
Flambírozással készíthető ételek | 143 |
Húsos fondü készítése | 145 |
Édességek flambírozása | 154 |
Sajtok szeletelése - sajtfondük készítése | 161 |
Szeletelés a vendég asztalánál | 169 |
Általános szeletelési szabályok | 170 |
A szeleteléshez szükséges felszerelések | 171 |
Egészben készített húsok, szárnyasok, halak, vadszárnyasok és vadhúsok szeletelése | 172 |
Marhahúsból készített ételek | 172 |
Borjúhúsból készített ételek | 173 |
Ürüből és bárányból készített ételek | 176 |
Sertéshúsból készített ételek | 177 |
Szárnyasokból készített ételek | 178 |
Vadszárnyasokból készített ételek | 181 |
Vadhúsokból készített ételek | 182 |
Halak filézése | 183 |
A kávé és tea elkészítése | 189 |
Különböző kávékészítési módok | 191 |
Különböző teakészítési módok | 195 |
A kávé után kínálható italok felszolgálása | 197 |
Forrásmunkák | 199 |
Receptek | 201 |
Szakkifejezések | 211 |