1.067.053

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A vendég előtti étel- és italkészítés művészete

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 209 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN: 963-221-152-9
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal. Második kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezető11
Az aperitif, a kevert italok és felhasználásuk19
Az aperitif19
Az aperitif és kevert italok felszolgálásának eszközei21
Az aperitifek, kevert és égetett szeszes italok poharai21
A kevert italok elkészítésének és felszolgálásának segédeszközei23
Az éttermi italkocsi felszerelése26
A drinkbár pultja és felszerelése30
A házi bárszekrény felszerelése30
Az aperitifek és a kevert italok adagolása, elkészítése és felszolgálása33
Hazai és külföldi aperitifitalok33
Hazai és külföldi kevert italok37
A kevertital-készítés alapszabályai39
Kevertital-receptek40
Hideg ízesítők és saláták79
Hideg ízesítők79
Saláták80
A hideg ízesítők és saláták bemutatásának, tálalásának és felszolgálásának eszközei81
A vegyes ízelítős kocsi felszerelése84
A salátáskocsi felszerelése84
A büféasztal összeállítása és felszerelése84
A hideg ízelítők és saláták elkészítése, tálalása és felszolgálása85
A hideg előételkoktélok készítése86
A tatárbeefsteak összekeverése88
Gyümölcselőételek tálalása91
Saláták készítése és tálalása92
Meleg előételek elkészítése és tálalása103
Vendég előtt készíthető meleg ételek104
A vendég előtti ételkészítés eszközei104
A grillkonyha és felszerelése104
Az asztalnál való flambírozás és tálalás felszerelései109
Ételkészítés, flambírozás a vendég asztalánál110
Mártások és fűszervajak készítése111
A vendég előtt készíthető ételek118
Levesek készítése124
Meleg előételek készítése125
Meleg szendvicsek készítése131
Halból és egyéb hidegvérű állatokból készíthető ételek136
Roston és nyárson sült húsételek készítése139
Flambírozással készíthető ételek143
Húsos fondü készítése145
Édességek flambírozása154
Sajtok szeletelése - sajtfondük készítése161
Szeletelés a vendég asztalánál169
Általános szeletelési szabályok170
A szeleteléshez szükséges felszerelések171
Egészben készített húsok, szárnyasok, halak, vadszárnyasok és vadhúsok szeletelése172
Marhahúsból készített ételek172
Borjúhúsból készített ételek173
Ürüből és bárányból készített ételek176
Sertéshúsból készített ételek177
Szárnyasokból készített ételek178
Vadszárnyasokból készített ételek181
Vadhúsokból készített ételek182
Halak filézése183
A kávé és tea elkészítése189
Különböző kávékészítési módok191
Különböző teakészítési módok195
A kávé után kínálható italok felszolgálása197
Forrásmunkák199
Receptek201
Szakkifejezések211

Csizmadia László

Csizmadia László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Csizmadia László könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A vendég előtti étel- és italkészítés művészete A vendég előtti étel- és italkészítés művészete
Állapot:
2.440 Ft
1.220 ,-Ft 50
18 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
A vendég előtti étel- és italkészítés művészete A vendég előtti étel- és italkészítés művészete A vendég előtti étel- és italkészítés művészete A vendég előtti étel- és italkészítés művészete A vendég előtti étel- és italkészítés művészete A vendég előtti étel- és italkészítés művészete

Könyvtári könyv volt. A borító enyhén foltos. A lapélek foltosak, néhány oldalon bejegyzések látható.

Állapot: Közepes
2.440 Ft
1.220 ,-Ft 50
18 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
A vendég előtti étel- és italkészítés művészete A vendég előtti étel- és italkészítés művészete A vendég előtti étel- és italkészítés művészete A vendég előtti étel- és italkészítés művészete
Állapot:
2.440 ,-Ft
37 pont kapható
Kosárba