A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A valódi szakácsság vagy legujabban átvizsgált és tökéletesitett képes pesti szakácskönyv

Képes pesti szakácskönyv

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Eggenberger-féle Könyvkereskedés (Hoffman és Molnár)
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 474 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Saját sokszori kisérletek után érthetőn és pontosan leirta és kiadta St. Hilaire Jozéfa. Huszonnyolczadik, a legujabb szakácsvényekkel, a felszeldelés mesterségével, valamint a a modern asztal teritésével bővitett kiadás. Számos a szöveg közé nyomatott ábrával. Korabeli hirdetésekkel. Nyomtatta az Athenaeum r. társ. könyvnyomdája, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Előszó a huszonnyolczadik kiadáshoz.
Ezen szakácskönyv eddigi huszonhét kiadásának gyors kelendősége, mely közel 60,000 példányt elért, legjobban szól annak hasznavehetősége és szükségessége... Tovább

Előszó

Előszó a huszonnyolczadik kiadáshoz.
Ezen szakácskönyv eddigi huszonhét kiadásának gyors kelendősége, mely közel 60,000 példányt elért, legjobban szól annak hasznavehetősége és szükségessége mellett. Ez okból kötelességemnek tartottam a mostani kiadást ismét alapos vizsgálat alá venni, és mindenütt a legczélszerűbb javításokat eszközölni.
Minthogy azonban a szakácsművészetnél épugy, mint akármelyik más téren, a haladással lépést tartani szükséges, törekvésem odairányult, hogy kipróbált tapasztalataimból a legujabbat és legjobbat vegyem fel, melyek között számos kedveltebb nemzeti étel fordul elő.
Ezen uj kiadásnál a méttermérték általános behozatalának az által is eleget tettem, hogy az uj mérték mellé mindenhova a régi súlyt vagy mértéket zárójel között hozzáirtam, ily módon hiszem az átmenet nehézségeit legjobban leküzdeni. Vissza

Tartalom

A húslevesekről1
A böjti levesekről20
A húsevőnapi előétkekről (assiette)29
Bőjti assiettekről49
A marhahúsról60
Mártásokról65
Főzelékekről75
Baromfi-becsináltakról97
Borjú és ürühús becsináltakról és rágúkról108
Marha- és bárányhús becsináltakról, rostélyosokról, czombokról és aszpikokról126
A halétkekről143
Békák, rákok, szárcsák, teknősbékák és csigákról164
Különféle tésztákról, irásvajas süteményekről, porhanyó tésztákról és pástétomokról171
Meridon, puding és más apró tésztásokról chaudeau- (olvasd: sodó)-val181
Különféle kásákról (Koch)192
A lepényekről213
A rétesekről221
A vegyes tésztások228
Rántott tésztások248
Serélesztős tészta készítéséről256
Gyümölcsétkekről272
A marhasültekről277
Baromfi-sültekről280
Borjú-, bárány-, ürü-, disznó-pecsenyék és sült malacz286
Vadak290
Különféle kompókról303
Különféle salátákról309
Tortákról314
A buktákról és ívekről335
Hengerostyák és szeletekről340
Különféle apró czukor-süteményekről347
Kocsonyákról, parfaitekről, crémekről és habtejről374
A fagylaltakról394
A meleg italokról403
A hideg italokról407
Conservékről, befőzött nedvekről és lekvárokról409
A befőzött gyümölcsökről414
Nedvek421
Aszalt vagy berakott száraz gyümölcsök425
Különfélék becsinálása és eltartása433
A fölszeldelésről441
A modern asztal és teritése
Regg. asztal 14 személyre452
Díszebéd 25 személyre454
Étlapok húsevő és böjtnapokra455

St. Hilaire Jozéfa

St. Hilaire Jozéfa műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: St. Hilaire Jozéfa könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem