1.062.261

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A valódi szakácsság vagy: legujabb alapos és teljes Pesti Szakácskönyv

Olly Gyüjtemény melly 2000 biztos és több évi tapasztalás által jónak bebizonyult szabályt foglal magában, miszerint minden rendü 's ranguak a' hus- és böjti ételeket, mint szinte a' legjobb 's legjelesb csemegéket, süteményeket, kocsonyát, aludtlét, befőtt gyümölcsöt, levet, fagylaltat, likőröket 's a" t. legalkalmasabban, legolcsóbban és legizletesebben készíthetik

Pest
Kiadó: Kilián György
Kiadás helye: Pest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Plüss könyvkötői kötés
Oldalszám: 540 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Saját tapasztalata és sokféle kisérletei után érthető "s könnyen folyó nyelven kiadta a" szakácsságban különösen jártas Magyar Gazdasszony. Második, tetemesen megbővített és javított, kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az ételek készítésére való útmutatás.
Ezen részben előadjuk a különféle ételek készítése módját osztályonként olly sorban, a' mint azok az asztalra kerülnek; az egyes ételek pedig könnyebb... Tovább

Előszó

Az ételek készítésére való útmutatás.
Ezen részben előadjuk a különféle ételek készítése módját osztályonként olly sorban, a' mint azok az asztalra kerülnek; az egyes ételek pedig könnyebb feltalálás végett ABC. szerént következnek egymás után. A' főzés körül egyéb tudnivalók, u. m. az ételek készítése 's megtartása általános szabályai, valamint különféle italok készítésére való útmutatások 's több effélék a második részben fordulnak elő.
Vissza

Tartalom

Az ételek készítésére való utmutatás
Levek és levesek
Levek
Huslevesek
Böjti levesek
Húslevesekbe valók
Böjti és húslevekbe valók
Böjti levesekbe valók
Leves után való előétkek
Párolók és husvagdalékkal töltött kis tészták
Húsevő napokra való előétkek
Böjti előétkek
Főétkek
Halak
Marhahús
A marhahús helyettesei
Mártalékok
Befőtt gyümölcsmártalék
Bechamelle
Flandriai mártalék
Mustármártalék melegen vagy francziásan
Veresrépa-mártalék
Középétkek
Négylábú állatokból készült középétkek
Szárnyas állatok
Halak
Más állatokból készült böjti étkek
Tojásételek
Sültek
Emlős állatok
Sült madarak
Sült halak
Savanyú saláták
Édes saláták
Sült utáni ételek
Főzelékek
Gombák
Főzelékre valók és mindenféle kolbászok
Sült után való halétkek
Emlős és szárnyas állatokból készült sült utániak
Tésztás ételek
Pástétomok
Puddingok
Meridonok
Kásák és pépek
Rétesek és táskák
Palacsinták
Bélesek
Lepények
Pogácsák
Serélesztős tészta
Fánkok
Zsemlye- szarvas és némelly más tésztasütemények
Csík vagy laska és reszelt tészta
Galuska és paczal vagy koczkás tészta
Gombócz és morzsóka
Csemegesütemények
Torták
Apró csemegesütemények
Kocsonyázott és fagylalt csemegék
Csemegekocsonyák
Fagylaltok
Gyümölcsétkek
Rántott és sült gyümölcs
Párolt gyümölcs
Befőtt gyümölcs
Liktáriomok vagy marmeládok
Befőtt gyümölcslevek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem