1.060.308

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A vállalati struktúra új vonásai az élelmiszergazdaságban

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 294 oldal
Sorozatcím: Iparosodó mezőgazdaság
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 963-221
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó9
Kiindulópont a vállalati fejlődés vizsgálatához13
Társadalmi-gazdasági feltételek14
Az emberi tényező szerepe19
A teljes foglalkoztatottság jellemzői19
A munkaerő ágazati szerkezete és a mezőgazdaság21
A munka- és életkörülmények változása26
A munkaerő kulturáltsága, képzettsége29
A tudományos-technikai haladás iránya és hatása31
A fejlődés iránya31
A mezőgazdasági és élelmiszeripari termelés növekedése és szerkezete37
Főbb mezőgazdasági eredmények38
A termelési szerkezet változása40
A nagyüzemi gazdálkodás meghatározó szerepe és a szervezeti struktúra sokszínűsége45
Az élelmiszeripari termelés növekedése és szerkezete49
Gazdaságirányítás - gazdasági szabályozás55
Az élelmiszeripar vállalati struktúrája65
Állami élelmiszeripari vállalatok és trösztök kialakulása65
A túlhajtott vállalati centralizáció az iparban - élelmiszeripari sajátosságok74
Általános helyzet74
Élelmiszeripari sajátosságok77
Vállalatok - telepek83
A trösztökkel kapcsolatos vizsgálatok a hetvenes évek végén85
A vállalati struktúra fejlesztési iránya az élelmiszeriparban92
A vállalati struktúra átalakítása a 80-as évek elején93
Alapelvek és fejlesztési irány96
Állami gazdaságok, mezőgazdasági kombinátok109
Az állami gazdaságok kialakulása109
Az állami gazdaságok és kombinátok termelése112
A vállalati gazdálkodás fejlődése, eredményei, differenciáltsága az állami gazdaságokban117
Új vállalati szervezetek, a mezőgazdasági kombinátok működése127
Új vállalkozási formák az állami gazdaságokban137
A vállalati belső irányítás fejlesztése az állami gazdaságokban141
Az Állami Gazdaságok Országos Központja (ÁGOK)152
Mezőgazdasági termelőszövetkezetek157
A termelőszövetkezetek helye a mezőgazdaság vállalati struktúrájában157
A termelőszövetkezeti gazdálkodás újabb tapasztalatai164
Új vállalkozási formák a termelőszövetkezetekben172
A termelőszövetkezeti belső mechanizmus fejlesztése176
Szövetkezeti érdekképviselet a mezőgazdaságban182
A háztáji és kisegítő gazdaságok a mezőgazdaság vállalati struktúrájában188
A kisgazdaságok főbb jellemzői188
A termelőszövetkezeti tagok háztáji gazdasága188
Kisegítő gazdaságok és egyéb kistermelés191
Újabb adatok a kistermelésről193
A kistermelés gazdasági jelentősége197
A háztáji és kisegítő gazdaságok jövedelme203
Szervezett kapcsolatok a szocialista szektor és a kistermelők között207
Fejlődési irány és lehetőség212
Vállalati társulások, kooperáció, integráció216
Alapfogalmak, alapvető tendenciák216
A szerződéses kapcsolatok és az agráripari integráció223
A társulások formái és tevékenységük230
A társulások tevékenysége, eredményei231
A társulások fejlesztése239
A termelési rendszerek fejlődése246
Agráripari egyesülések261
Állásfoglalások és zárógondolatok271
Irodalom287

Csizmadia Ernőné

Csizmadia Ernőné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Csizmadia Ernőné könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem