kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szerzői kiadás |
---|---|
Kiadás helye: | Orosháza |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 96 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 17 cm x 13 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Nyomtatta a Pannonia Könyvnyomda Vállalat, Debrecen. |
Szénhidrátok | 5 |
Gyümölcs cukor (levulóze) | 30 |
Tej cukor (laktóze) | 30 |
Cukornád | 5 |
Cukorrépa | 5 |
Maláta | 61 |
Keményítő | 16 |
Dextrin | 24 |
Cellulóze | 9 |
Szirup | 47 |
Szesz | 60 |
Vadgesztenye | 6 |
A vadgesztenye kémiai összetételel | 7 |
A vadgesztenye érési ideje | 7 |
A vadgesztenye természete | 7 |
A vadgesztenye kezelése | 7 |
A vadgesztenye szárítása | 8 |
A vadgesztenye felhasználása | 8 |
Zsírok - olajok | 9 |
A zsírok fogalma | 10 |
A zsírok kémiai összetétele | 10 |
A zsírok észterei | 10 |
A zsírok - olajok vegyi tulajdonságai | 10 |
A zsírok - olajok fizikai tulajdonságai | 10 |
A zsírok átváltozása | 10 |
Éterikus olajok | 11 |
Száradó olajok | 11 |
Nem száradó olajok | 11 |
Zsírok kivonása sajtolás útján | 12 |
Zsírok kivonása extrahálás útján | 12 |
A zsírsajtoló hidraulikus prés szerkezete | 12 |
A zsírsajtoló hidraulikus prés működése | 12 |
A zsírkivonó extrátor szerkezete | 14 |
A zsírok oldószerei | 15 |
Az oldószerek vegyi tulajdonságai | 15 |
Az oldószerek forrpontjai | 15 |
A keményítő | 16 |
A keményítő fogalma | 16 |
A keményítő képződése | 17 |
A keményítő vegyi tulajdonsága | 17 |
A keményítő vegyi jelentősége | 17 |
A keményítő tápértéke | 17 |
Keményítő tartalmú növények | 17 |
A keményítő vándorlása | 17 |
A keményítő ipari jelentsége | 17 |
A keményítő hőiránti reagálása | 18 |
A vadgesztenye keményítő | 15 |
A vadgesztenye keményítő színe | 18 |
A vadgesztenye kémiai összetétele | 18 |
A vadgesztenye dextrinálódása | 18 |
A vadgesztenye szövetburkolata | 18 |
A vadgesztenye keményítőjének felszabadítása | 19 |
A vadgesztenye rotációs gépje | 19 |
A vadgesztenye saponin tartalma | 19 |
A vadgesztenye iszapolása | 20 |
A vadgesztenye mosása | 21 |
A vadgesztenye centrifugális kezelése | 21 |
A vadgesztenye filtrálása | 21 |
A vadgesztenye szárítása | 21 |
A dextrin | 23 |
A dextrin fogalma | 24 |
A dextrin kémiai jelentősége | 24 |
Dextrinkészítés pörkölés útján | 24 |
A dextrin pörkölője | 24 |
A dextrin vizsgálata | 25 |
A dextrinkészítés savak által | 26 |
Dextrinkészítés nyomás által | 26 |
Dextrin fehér | 26 |
Dextrináló készülék | 26 |
A cukorfajták | 27 |
A keményítő átalakulása | 27 |
A keményítő átalakulásának fázisai | 27 |
A maláta fermentálása keményítőben | 28 |
A diasztaze hatása a keményítőre | 28 |
A szőlőcukor (dextroze) | 29 |
A malátacukor (maltoze) | 29 |
Az invertálás | 29 |
A saponin | 19 |
A saponin kisajátítása | 20 |
A saponin koncentrálása | 20 |
A saponin szárítása | 20 |
A polarizáció | 31 |
A polarizáció jelentősége | 31 |
A fényrezgések iránya | 31 |
A polarizáció síkja | 32 |
Vadgesztenyéből cukor | 32 |
A vadgesztenye szénhidrát csoportja | 32 |
A vadgesztenye keserű íze | 32 |
A vadgesztenye cukorfőzése | 33 |
A cukorfőző konstrukciója | 43 |
A vadgesztenye keményítő elcukrosítása | 34 |
A polarizációs invertálás | 34 |
A cukorfőző sav közömbösítése | 34 |
A cukor derítése | 35 |
A spodium felhasználása | 35 |
A cukor derítő konstrukciója | 36 |
A cukor filtrálása | 36 |
A spodium regenerálása | 37 |
A cukor koncentrálása | 38 |
A sűrítésről | 38 |
Vakuum üst fekvő rendszerű | 40 |
Vakuum üst álló rendszerű | 40 |
A vakuum üst működése | 40 |
Légszivattyú kéthengeres | 42 |
A vakuum üst armatúrái | 43 |
Kondenzátor beépített | 44 |
Kondenzátor fekvő rendszerű | 44 |
Kondenzátor barometrikus | 44 |
Légszivattyú egyhengeres | 45 |
Légszivattyú forgódugattyús | 45 |
Légszivattyú kis molekuláris | 46 |
Vadgesztenye enyv | 47 |
Vadgesztenye enyvről | 48 |
Az enyvek felhasználása | 48 |
Az enyvek gyártása | 50 |
A szeszről | 58 |
A szesz kémiai összetétele | 58 |
A szesz képződése | 59 |
A szesz előállítása | 60 |
A maláta gyártása | 61 |
Az árpa minősége | 61 |
A csírázás kialakulása | 61 |
A pneumatikus malátázó | 61 |
A diasztáze tevékenykedése | 62 |
Az árpa tisztítása | 62 |
Az árpa duzzasztása | 62 |
A penészgombák eltávolítása | 62 |
A csírázás végrehajtása | 63 |
A zöld maláta feldolgozása | 64 |
A zöld maláta aszalása | 64 |
A maláta csírátalanítása | 64 |
A vadgesztenye elcukrosítása malátával | 64 |
A saponin elválasztása | 64 |
A vadgesztenye elgőzölése | 65 |
A vadgesztenye keményítő elcsirizelése | 66 |
A vadgesztenye keményítő füllesztése | 66 |
Az elcukrosítás lefolyása | 67 |
A diasztáze fermentuma | 67 |
A diasztáze alatti hőfokok | 67 |
A cukor erjedési folyamata | 67 |
Műélesztő | 68 |
Élesztők különböző csoportjai | 68 |
Az élesztők gazdasági jelentősége | 68 |
Az élesztő képződése | 69 |
Az élesztő előerjedése | 69 |
Az élesztő főerjedése | 70 |
Az élesztő utóerjedése | 72 |
A szesz desztillálása | 73 |
A desz tilláló készülékek | 73 |
A különböző alkoholok forrpontjai | 73 |
Az amilalkohol jelenléte | 74 |
Desztillálás ismétlődő desztillálás útján | 74 |
Desztillálás rektifikálás útján | 76 |
Desztillálás deflegmálás útján | 76 |
A desz tillálás illanó melléktermékei | 77 |
A desztillálás nem illanó melléktermékei | 77 |
Az alkohol felhasználása | 79 |
Az alkohol, mint oldóanyag | 80 |
Éter előállítása | 80 |
Klóretil előállítása | 83 |
Kloroform előállítása | 83 |
Klorál és kloráthidrát előállítása | 85 |
A jodoform előállítása | 86 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.