1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A turizmus és a vendéglátás alapjai I-II.

Vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoport számára

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 426 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

I. kötet
A turizmus és a vendéglátás alapjai5
A turizmus alapjai5
A turizmus meghatározása és általános jellemzői5
A turizmus története10
A turizmus kialakulásának feltételei15
A turizmus formái27
A turizmus jelentőségei53
A turizmus és a környezetvédelem59
A vendéglátás alapjai67
A vendéglátás fogalma és feladatai067
A vendéglátás története69
A vendéglátás kialakulásának feltételei74
A vendéglátás formái75
A vendéglátás jelentőségei82
A vendéglátás és a környezetvédelem87
A turizmus kapcsolata a vendéglátással90
A turizmus és a vendéglátás kapcsolódási pontjai90
A vendéglátás turisztikai jellegű feladatai91
A vendéglátás dolgozóinak turisztikai munkája93
A vendéglátás fejlesztése a turizmus szempontjából94
A turizmus96
A turizmushoz kapcsolódó tevékenységek96
Az aktív turizmushoz kapcsolódó tevékenységek96
A passzív turizmushoz kapcsolódó tevékenységek111
A turizmus résztvevői120
A látogató120
A turizmus lebonyolítói120
A turizmus tárgyi és személyi feltételei138
A turizmus tárgyi feltételei138
A turizmus személyi feltételei143
A vendéglátás152
A vendéglátás tevékenysége152
Beszerzés152
Raktározás156
Termelés157
Értékesítés159
Szolgáltatás165
A vendéglátás résztvevői168
A vendég168
A vendéglátás lebonyolítói171
A vendéglátás tárgyi és személyi feltételei173
A vendéglátás tárgyi feltételei173
A vendéglátás személyi feltételei191
Mellékletek202
Kislexikon225
Irodalomjegyzék228
Érettségi vizsga szóbeli tételei230
II. kötet
A turizmus és a vendéglátás piaca4
A turizmus piaca4
A turisztikai szükséglet, igény4
A turisztikai kereslet6
A turisztikai kínálat14
A kereslet és a kínálat kapcsolata a turizmusban22
Árak a turisztikai piacon23
A turisztikai piac sajátosságai39
A turisztikai piac jelenlegi helyzete42
A turisztikai piac fejlődése és fejlesztése52
A vendéglátás piaca64
A vendéglátás iránti szükséglet, igény64
A vendéglátás iránti kereslet66
A vendéglátó kínálat71
A kereslet és a kínálat kapcsolata a vendéglátásban?72
Árak a vendéglátás piacán73
Verseny és kcokázat a vendéglátás piacán79
A vendéglátás piacának jelenlegi helyzete80
A vendéglátás piacának fejlődése82
A vendégldátás fejlesztése84
A piac résztvevői94
Szakmai szervezetek94
Egyéb állami szervezetek113
Pénzügyi intézmények118
Biztosítók121
A turizmus és a vendéglátás ügyvitele125
Az ügyvitel125
Ügyviteli feladatok126
Üzleti levelezés126
Bizonylatolás133
Forgatókönyv készítése141
Leltározás146
Ellenőrzés150
Elszámolás, elszámoltatás 151
Mellékletek160
Kislexikon189
Irodalomjegyzék191
Érettségi vizsga szóbeli tételei194
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem