kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szukits Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Szeged |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 238 oldal |
Sorozatcím: | Spektrum Könyvklub |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 16 cm |
ISBN: | 963-497-049-4 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Köszönetnyilvánítás | 5 |
Bevezetés | 88 |
A ruházat | 14 |
A személyes felszerelés | 16 |
A hálóhely | 18 |
Tábori alapkellékek | 20 |
Vágóeszközök | 21 |
Tájékozódás | 22 |
A Térkép használata | 24 |
A domborzati vonalak | 25 |
A tájoló használata | 26 |
Helymeghatározás szerkesztéssel | 27 |
Természetes irányjelzők | 28 |
Tavasz | 30 |
Az állatvilág | 32 |
Nagyobb termetű emlősök lábnyomai | 34 |
Kisebb termetű emlősök és madarak lábnyomai | 36 |
A szállás | 38 |
Egyszerű hálóhely építése | 40 |
A tűz | 42 |
Hogyan ég a tűz? | 44 |
Az élesztékek | 46 |
Tűzgyújtás szikrával | 48 |
Tűzgyújtás dörzsöléssel | 50 |
A tűzrakás | 52 |
A víz | 54 |
Amikor megduzzadnak a rügyek | 56 |
A kötél | 58 |
A háncs előkészítése | 60 |
Fonott kötél | 62 |
Sodrott kötél | 64 |
A nyírfakéreg | 66 |
A nyírfakéreg felhasználása | 67 |
A gyanta | 68 |
A táplálékszerzés | 70 |
Gumók és gyökerek | 72 |
Az ásóbot | 73 |
Saláták és főzelékek | 74 |
Édesgyökerek | 76 |
Főzetek és frissítők növényekből | 78 |
Nyár | 80 |
Az állatvilág | 82 |
Állati ürülékek | 84 |
A szállás | 86 |
A víz | 88 |
A tűz | 90 |
Higiénia és tisztálkodás | 92 |
Az izzasztókunyhó | 94 |
Az érzékelés | 96 |
A távcső | 98 |
A távcső kiválasztása | 99 |
A távcső beállítása | 100 |
A távcső használata | 101 |
Állatlesen | 102 |
Kosárkészítés | 104 |
A varrott kosár | 106 |
A vesszőkosár | 108 |
Kosárfonással készített használati tárgyak | 110 |
A fazekasmunka | 112 |
Az agyagedény | 114 |
Az utolsó simítások és a kiégetés | 116 |
A táplálékszerzés | 118 |
A halfogás | 120 |
Horgok természetes anyagokból | 122 |
A filézés | 124 |
Tartósítás szárítással | 126 |
Tartósítás füstöléssel | 127 |
Főzelékfélék | 128 |
Gyümölcsök | 130 |
A liszt | 132 |
Sütés-főzés | 134 |
A párolóüreg | 136 |
A sárkemence | 137 |
Az aratóünnep | 138 |
Receptek | 140 |
Ősz | 142 |
Az állatvilág | 144 |
Nyomolvasás táplálékmaradványokból | 146 |
A hálóhely | 148 |
A fekhely | 150 |
Fekhelytípusok | 151 |
A takaró | 152 |
A tűz | 154 |
Csalánkötél | 156 |
A táplálékszerzés | 158 |
Kezdetleges vadászmódszerek | 160 |
Kisemlősök nyúzása | 162 |
Ne dobjunk ki semmit! | 164 |
Bőrkikészítés | 166 |
Késő őszi csemegék | 168 |
Élet a halálból | 170 |
Kockázatok és veszélyek | 171 |
Ehető gombák | 172 |
Felhasználási lehetőségek | 174 |
Tél | 176 |
Az állatvilág | 178 |
Téli nyomok | 180 |
Téli menedék | 182 |
Eszkimó kunyhó | 184 |
Palánkkunyhó | 186 |
Élet a zsúp körül | 188 |
Szigetelő módszerek | 190 |
Fűtött ágy | 192 |
A tűz | 194 |
Tűzszállítás | 196 |
A víz | 198 |
A kötél | 200 |
Szijácskötél | 202 |
Iszalag-kötél | 203 |
Fafaragás | 204 |
Faragási módszerek | 206 |
Használati tárgyak készítése fafaragással | 208 |
Téli fények | 210 |
A lámpás | 211 |
Különleges felszerelés | 212 |
Hószemüveg | 213 |
Hótalp (Roycraft-féle változat) | 214 |
A táplálékszerzés | 216 |
Téli növények | 218 |
Tengerparti ételek | 220 |
A tengerpart gyümölcsei | 222 |
Tengeri hínárok | 224 |
Csapdaállítás | 226 |
Vigasság a tűz körül | 228 |
Függelék | 230 |
Késélezés | 230 |
A sarjazás | 232 |
Tárgymutató | 233 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.