kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Alexandra Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Pécs |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 285 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 31 cm x 24 cm |
ISBN: | 963-369-490-6 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. |
Töprengő | 12 |
Bevezetés | 18 |
A szőlőnövény | |
Származása és története | 24 |
Szőlőövezetek | 26 |
Alaktani elírás | 30 |
Éghajlat és terroir | 40 |
Telepítés | 48 |
Munkák a szőlőben | 58 |
Támrendszerek | 64 |
Ökológiai egyensúly | 68 |
Betegségei | 72 |
Vörösborszőlő-fajták | 76 |
Fehérborszőlő-fajták | 80 |
A szüret | 86 |
Azok a csodálatos szemek | 96 |
A bor | |
A pince | 99 |
A borkészítés módjai | 100 |
A mikroorganizmusok szerepe | 106 |
A bor kezelése és érlelése | 111 |
A vörösbor készítése | 116 |
A fehérbor készítése | 123 |
A siller és rozéborok készítése | 125 |
Hordók és más tárolóedények | 130 |
Hordókészítés | 136 |
Borbetegségek és borhibák | 140 |
Különleges borok, borkülönlegességek | |
A vincellér | 145 |
Aszúborok | 146 |
Jégborok | 152 |
Borkülönlegességek | 154 |
Champagne, pezsgők, habzóborok | 156 |
Garázsborok | 166 |
Borecetek | 168 |
Borkóstolás | |
Gyertyafény | 171 |
Összkép a borról | 172 |
Borbírálat | 174 |
Érzékszervek és aromák | 176 |
A kulturált borfogyasztás | |
Sétálva tanulni | 181 |
Palackok és címkék | 182 |
Parafa dugók | 187 |
Dugóhúzók | 192 |
Poharak | 194 |
A bor szervírozása | 198 |
A bor hűtése | 201 |
Gasztronómia és a bor | 204 |
A bor élettani szerepe | 211 |
Híres termőhelyek és egyebek | |
Jogos aggodalmak | 221 |
Franciaország | 222 |
Olaszország | 228 |
Spanyolország | 232 |
Portugália | 236 |
Németország | 240 |
Magyarország | 246 |
Ausztria | 260 |
Svájc | 262 |
Kelet- és Dél-Európa | 264 |
Kalifornia | 266 |
Ausztrália, Új-Zéland | 270 |
Dél-Afrika | 274 |
Chile és Argentína | 276 |
Akik nem akarnak lemaradni | 278 |
Kezek | 282 |
Kis borszótár | 284 |