1.060.446

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A tökéletesség nyomában

Klasszikus ételek újragondolva

Szerző
Fordító
Fotózta
Pécs
Kiadó: Alexandra Kiadó
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 319 oldal
Sorozatcím: Csúcsgasztronómia
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 19 cm
ISBN: 978-963-297-268-8
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Heston Blumenthal, a világ egyik legelismertebb séfje, hírnevét éttermében, a neves The Fat Duckban alapozta meg olyan eredeti - és sokak számára talán bizarr - fogások megalkotásával, mint például a csigakása, a nitrogénnel hűtött rántotta és a sült szalonnás-tojásos fagylalt. Ezt követően Heston elhatározta, hogy ideje visszatérni az alapokhoz: kreatív tehetségét a legismertebb, de gyakran rosszul elkészített ételek újbóli felfedezésére összpontosította.
Körbeutazta a világot nyolc olyan étel "tökéletes" változata után kutatva, amelyek az európai konyha kulináris örökségének alapjait képviselik:
sült csirke sült burgonyával,
pizza,
sült kolbász tört burgonyával,
steak,
bolognai spagetti,
fish&chips (rántott hal sült burgonyával),
Fekete-erdő torta,
szirupos tortafagylalt.
A "tökéletességről" megoszlanak a vélemények, ezért Heston szakértőkkel és szakácsokkal folytatott beszélgetéseit, valamint saját kulináris és tudományos kísérleteit is felhasználva nekilát kideríteni,... Tovább

Fülszöveg

Heston Blumenthal, a világ egyik legelismertebb séfje, hírnevét éttermében, a neves The Fat Duckban alapozta meg olyan eredeti - és sokak számára talán bizarr - fogások megalkotásával, mint például a csigakása, a nitrogénnel hűtött rántotta és a sült szalonnás-tojásos fagylalt. Ezt követően Heston elhatározta, hogy ideje visszatérni az alapokhoz: kreatív tehetségét a legismertebb, de gyakran rosszul elkészített ételek újbóli felfedezésére összpontosította.
Körbeutazta a világot nyolc olyan étel "tökéletes" változata után kutatva, amelyek az európai konyha kulináris örökségének alapjait képviselik:
sült csirke sült burgonyával,
pizza,
sült kolbász tört burgonyával,
steak,
bolognai spagetti,
fish&chips (rántott hal sült burgonyával),
Fekete-erdő torta,
szirupos tortafagylalt.
A "tökéletességről" megoszlanak a vélemények, ezért Heston szakértőkkel és szakácsokkal folytatott beszélgetéseit, valamint saját kulináris és tudományos kísérleteit is felhasználva nekilát kideríteni, mi teszi e közismert étkeket ilyen elfogadottá. Felkutatja minden étel eredetét, segít megtalálni a legjobb hozzávalókat, és természetesen azt is kideríti, hogyan - és miért így - tudjuk e fogásokat a legtökéletesebben elkészíteni. Menet közben értékes főzési tanácsokkal szolgál; mindent megtudhatunk attól kezdve, hogy a sütéshez hogyan szeleteljük megfelelően a burgonyát, miként válasszuk ki a legalkalmasabb marhahúst, milyen titkos összetevői vannak a tökéletes bolognai spagettinek, egészen addig, hogy miként lehet megragadni egy "fish&chips" bolt lényegét egy parfümösüvegben, valamint hogy hogyan tudunk házilag buborékos csokoládét készíteni porszívó segítségével.
A tökéletesség nyomában tanulmányozza az étel életünkben és emlékeinkben betöltött szerepét és egyben különleges, ösztönző és magával ragadó módon ismerteti a már említett klasszikus fogásokat.

Heston Blumenthal nemzedékének leghaladóbb gondolkodású séfje. 2004-ben a The Fat Duck nevet viselő étterme szinte rekordidő alatt nyerte el a hőn áhított 3 Michelin-csillagot, majd 2005-ben egy ötszáz tagú nemzetközi szakértőből álló bizottság döntése alapján kiérdemelte "A világ legjobb étterme" elismerést. Vissza

Tartalom

Előszó8
Mértékegységek átszámítása14
Sült csirke sült burgonyával18
Pizza60
Sült kolbász tört burgonyával98
Steak132
Bolognai spagetti170
Fish&chips202
Fekete-erdő torta230
Szirupos torta fagylalttal268
Élelmiszer-biztonság300
Konyhai eszközök302
Éttermek, beszállítók és más hasznos címek jegyzéke304
Bibliográfia310
Köszönetnyilvánítás312
Név- és tárgymutató314

Heston Blumenthal

Heston Blumenthal műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Heston Blumenthal könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem