Fülszöveg
Heston Blumenthal, a világ egyik legelismertebb séfje, hírnevét éttermében, a neves The Fat Duckban alapozta meg olyan eredeti - és sokak számára talán bizarr - fogások megalkotásával, mint például a csigakása, a nitrogénnel hűtött rántotta és a sült szalonnás-tojásos fagylalt. Ezt követően Heston elhatározta, hogy ideje visszatérni az alapokhoz: kreatív tehetségét a legismertebb, de gyakran rosszul elkészített ételek újbóli felfedezésére összpontosította.
Körbeutazta a világot nyolc olyan étel "tökéletes" változata után kutatva, amelyek az európai konyha kulináris örökségének alapjait képviselik:
sült csirke sült burgonyával,
pizza,
sült kolbász tört burgonyával,
steak,
bolognai spagetti,
fish&chips (rántott hal sült burgonyával),
Fekete-erdő torta,
szirupos tortafagylalt.
A "tökéletességről" megoszlanak a vélemények, ezért Heston szakértőkkel és szakácsokkal folytatott beszélgetéseit, valamint saját kulináris és tudományos kísérleteit is felhasználva nekilát kideríteni,...
Tovább
Fülszöveg
Heston Blumenthal, a világ egyik legelismertebb séfje, hírnevét éttermében, a neves The Fat Duckban alapozta meg olyan eredeti - és sokak számára talán bizarr - fogások megalkotásával, mint például a csigakása, a nitrogénnel hűtött rántotta és a sült szalonnás-tojásos fagylalt. Ezt követően Heston elhatározta, hogy ideje visszatérni az alapokhoz: kreatív tehetségét a legismertebb, de gyakran rosszul elkészített ételek újbóli felfedezésére összpontosította.
Körbeutazta a világot nyolc olyan étel "tökéletes" változata után kutatva, amelyek az európai konyha kulináris örökségének alapjait képviselik:
sült csirke sült burgonyával,
pizza,
sült kolbász tört burgonyával,
steak,
bolognai spagetti,
fish&chips (rántott hal sült burgonyával),
Fekete-erdő torta,
szirupos tortafagylalt.
A "tökéletességről" megoszlanak a vélemények, ezért Heston szakértőkkel és szakácsokkal folytatott beszélgetéseit, valamint saját kulináris és tudományos kísérleteit is felhasználva nekilát kideríteni, mi teszi e közismert étkeket ilyen elfogadottá. Felkutatja minden étel eredetét, segít megtalálni a legjobb hozzávalókat, és természetesen azt is kideríti, hogyan - és miért így - tudjuk e fogásokat a legtökéletesebben elkészíteni. Menet közben értékes főzési tanácsokkal szolgál; mindent megtudhatunk attól kezdve, hogy a sütéshez hogyan szeleteljük megfelelően a burgonyát, miként válasszuk ki a legalkalmasabb marhahúst, milyen titkos összetevői vannak a tökéletes bolognai spagettinek, egészen addig, hogy miként lehet megragadni egy "fish&chips" bolt lényegét egy parfümösüvegben, valamint hogy hogyan tudunk házilag buborékos csokoládét készíteni porszívó segítségével.
A tökéletesség nyomában tanulmányozza az étel életünkben és emlékeinkben betöltött szerepét és egyben különleges, ösztönző és magával ragadó módon ismerteti a már említett klasszikus fogásokat.
Heston Blumenthal nemzedékének leghaladóbb gondolkodású séfje. 2004-ben a The Fat Duck nevet viselő étterme szinte rekordidő alatt nyerte el a hőn áhított 3 Michelin-csillagot, majd 2005-ben egy ötszáz tagú nemzetközi szakértőből álló bizottság döntése alapján kiérdemelte "A világ legjobb étterme" elismerést.
Vissza