kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Püski Könyvesház |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott kemény papírkötés |
Oldalszám: | 298 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-9337-41-2 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Bevezető tanulmányok | |
Előszó | 29 |
Kik is "a" Tiszák | 33 |
A nemesi háztartás | 41 |
Emberségből példát | 46 |
Szakács-könyv I. | 53 |
Leves | |
Leves készítése | 59 |
Tyúk leves betegnek | 59 |
Erősítő leves | 59 |
Erősitő leves | 59 |
Angol módra készített bornyúfő leves | 59 |
Tüdő hurka leves | 60 |
Orosz leves készitése | 60 |
Paprikás leves | 60 |
Turbolya leves | 60 |
Krumpli leves | 60 |
Baraboly leves | 60 |
Olasz káposzta fánczli leves | 60 |
Nyúl vagy őz leves | 61 |
Potage purée de volaille | 61 |
Borleves | 61 |
Velő leveske | 61 |
Potage sonkára | 61 |
Sült gombócz levesbe | 61 |
Paradicsomos Bouilon | 61 |
Assiette | |
Bechamel | 65 |
Bechamel göngyölék | 65 |
Burgonyafánk | 65 |
Burgonya a'la Reine | 65 |
Burgonya assiette | 65 |
Olasz burgonya laska | 65 |
Burgonya hússal töltve | 65 |
Burgonya lángos | 66 |
Fachirozott riskása | 66 |
Olasz riskása | 66 |
Rizottó csontvelővel | 66 |
Rizotto pogácsa hús töltelékkel | 66 |
Fehér Myonnaisse kocsonyázva | 66 |
Genovai fánk | 66 |
Óriás gombócz | 67 |
Porhanyó tészta | 67 |
Sódaros gombócz | 67 |
Sódaros bukta | 67 |
Apró sonkás tészta | 67 |
Tojás cotelettek | 67 |
Tojás szeletek rántva | 67 |
Tojás füvekel töltve | 68 |
Tojás krokét | 68 |
Tojás soufflé | 68 |
Palacsinta rák töltelékkel | 68 |
Rákos laska | 68 |
Rákos kugelhupf | 68 |
Rákos strudli | 68 |
Rákfarokkal tejfelgombóczok | 69 |
Rák kolbászok | 69 |
Sajtos kása | 69 |
Sajtos bechamel | 69 |
Sajtos tarkerl | 69 |
Macaroni sajtos bechamellel | 70 |
Einbund parmezánnal | 70 |
Parmezán soufflé | 70 |
Csiga készítése | 70 |
Eufs aux fines herbes | 70 |
Poulet a l'imperial | 70 |
Ragout Monglas | 70 |
Eufs napolitains | 71 |
Rizses, parmezános tojás | 71 |
Töltött burgonya | 71 |
Irós tészta Chester sajttal | 71 |
Chester cakes | 71 |
Tojás assiette | 72 |
Cognac-os csirke | 72 |
Sajt croquette | 72 |
Sajtos sütemény teához | 72 |
Parmesán fánk teához | 72 |
Velő soufflé | 72 |
Sonkás omlette | 72 |
Hagymás leves | 72 |
Töltött káposzta | 72 |
Szerb rizs | 73 |
Zeller sütve | 73 |
Rare bit | 73 |
Virágné féle Francia májas | 73 |
Hús tarkedli | 73 |
Húsneműek | |
Hús eltartása jég nélkül | 79 |
Hús eltartása jég nélkül | 79 |
Vadat jég nélkül eltartani | 79 |
Madarakat jég nélkül eltartani | 79 |
Húsgöngyölék sódaros burgonyával | 79 |
Laskás sülthús czitromos lével | 79 |
Pergelt hús | 79 |
Pecsenye tálon tejfellel | 79 |
Rostélyos göngyölék | 80 |
Rostélyos felsár pecsenyéből | 80 |
Rostélyos töltve | 80 |
Velős hús göngyölék | 80 |
Marhahús fache-al | 80 |
Őz módra készített felsár | 81 |
Mustos hús készítése | 81 |
Eszterházy szeletek | 81 |
Fachirozott felsár pecsenye töltve | 81 |
Nyelv sardellivel spékelve | 81 |
Ragout piritott zsemlével | 81 |
Nyelv nyárson sütve | 82 |
Nyelv töltve | 82 |
Heriko | 82 |
Velő rántva | 82 |
Bornyu fej göngyölve | 82 |
Bornyu szegy pecsenye | 82 |
Bornyu láb fojtva | 83 |
Minuta hús készítése | 83 |
Burgonyás, paprikás bornyu hús | 83 |
Fricandeau | 83 |
Fachirozott bornyu szeletek | 83 |
Hideg bornyu sült | 83 |
Vagdalt bornyu fej | 84 |
Vetrecze bornyuból | 84 |
Cotellettek bechamellel | 84 |
Bornyu fő a'la Robert | 84 |
Bornyu máj sülve | 84 |
Bornyu máj, barna fojtott narancs lében | 84 |
Bornyu szelet szalonnával | 84 |
Bornyu filet | 85 |
Bornyu gombóczok | 85 |
Disznóölésnél való teendők | 85 |
Sonka készítés módja | 87 |
Fehérpecsenye sonka készítése | 88 |
Disznófősajt készítése módja | 89 |
Szalámikészítés módja | 89 |
Disznózsír olvasztás | 89 |
Bors virsli | 91 |
Kolbász barna lében | 91 |
Agyvelő kolbász sertés hússal | 92 |
Cseplesz hájas pecsenye | 92 |
Galantine malaczból | 92 |
Malacz tokány | 92 |
Malacz pecsenye rántva | 92 |
Pulyka galantine | 92 |
Pulyka galantine | 93 |
Pulyka galantine | 93 |
Richelieu pulyka | 93 |
Richelieu pulyka | 94 |
Pulyka pecsenye | 94 |
Fachirozott tyúk | 94 |
Tyúk rák töltelékkel | 94 |
Tyúk olasz módra | 95 |
Tyúk rántva | 95 |
Rántott csirke fricasséba mártva | 95 |
Csirke spárgával | 95 |
Indus csirke. (Curry powder) | 95 |
Palacsintás csirke | 95 |
Kappan ausztrigával | 95 |
Kappanból fáczán | 96 |
Galamb ragout | 96 |
Galamb pástétom lébe | 96 |
Rucza gesztenyével | 96 |
Rucza páczolva és fojtva | 96 |
Rucza fojtott lébe | 96 |
Vad rucza szelídből | 97 |
Liba őz módra készítve | 97 |
Hideg lúd máj pástétom | 97 |
Hideg pástétom | 97 |
Hideg pástétom | 97 |
Strassburgi libamájpástétom | 98 |
Liba máj pástétom | 98 |
Fogoly narancs lében | 98 |
Szalonka készítése | 99 |
Fáczán angol módra | 99 |
Császár madár | 99 |
Császár madár töltve | 99 |
Fenyves madár | 99 |
Fenyves madár töltve | 99 |
Hófajd | 100 |
Fajdtyúk | 100 |
Hideg nyúl salmi | 100 |
Nyúl salmi | 100 |
Nyúl pecsenye fachirozva | 101 |
Nyúl paprikásan | 101 |
Nyúl kicsi rántva | 101 |
Őz vagy más vad elkészítése | 101 |
Salmi vadakból | 102 |
Capun magro | 102 |
Harcsa spékelve, paprikás lében | 102 |
Harcsa kapedli mártással | 102 |
Tekenős béka | 103 |
Hideg, savanyított tyúk | 103 |
Sivet de liévre (Nyúl ragout) | 103 |
Borjufás | 103 |
Sivet de liévre (Nyúl ragout) | 103 |
Borjufás | 103 |
Gombás fogas | 103 |
Száraz sonka pác (Szegény anyám!) | 103 |
Tölteni való paprika | 103 |
Zuccini ugorka | 104 |
Gulyás leves | 104 |
Walduchi májas | 104 |
Eclaine | 104 |
Madlané | 104 |
Kakaós szelet | 104 |
Zöldségek | |
Burgonya vajas tejfellel | 109 |
Burgonya tojással töltve | 109 |
Baraboly | 109 |
Baraboly | 109 |
Csicsóka | 109 |
Franczia káposzta | 109 |
Olasz káposzta rántva | 109 |
Carfiol tejfel nélkül | 109 |
Carfiol rántva | 110 |
Paprikás káposzta francziásan | 110 |
Zöld passzuly édesen | 110 |
Saláta vastag étel | 110 |
Sprossen Kohl | 110 |
Spárga tök készítése | 110 |
Herkulesbuzogány tök készítése | 110 |
Herkulesbuzogány tök savanyúan | 110 |
A Szarvas gombát | 111 |
Sauce-ok, saláták, mustárok | |
Barna lé | 114 |
Glace készítése | 114 |
Hagyma mártás | 114 |
Vörös gomba mártás | 114 |
Növény mártás | 114 |
Böjtös mártás | 114 |
Sardelli mártás | 114 |
Tartar sauce | 114 |
Tinori gomba mártás | 115 |
Metélő hagyma mártás | 115 |
Sauce | 115 |
Glace | 115 |
Paradicsom sauce főtt, párolt nyelvhez | 115 |
Hideg paradicsom sauce | 115 |
Oroszlán fog fű saláta | 115 |
Püré saláta | 115 |
Saláta nyert körtvéből | 115 |
Bimbós kél olajban | 116 |
Káposzta saláta | 116 |
Saláta | 116 |
Rapunczia saláta | 116 |
Káposzta saláta | 116 |
Mustméz készítése | 116 |
Erdélyi mustár | 116 |
Franczia mustár | 116 |
Olasz mustár | 116 |
Sauce beranaice | 116 |
Sauce Aqmericane pochirozott tojáshoz | 117 |
Csiperkegomba kivonat, essentia | 117 |
Sauce béarnaice | 117 |
Mustár (ajtoni) | 117 |
Tartár mártás | 117 |
Borszósz | 118 |
Mámi tanácsok | 118 |
Mayonnaisse és Aspigue | |
Aspique gelatine-al | 121 |
Aspique dunstba | 121 |
Aspique | 121 |
Fehér mayonnaise | 121 |
Sárga mayonnaise | 121 |
Mayonnaise | 121 |
Mayonnaise | 121 |
Mayonnaise aspique nélkül | 121 |
Mayonnaise füvekkel | 121 |
Mayonnaise | 122 |
Mayonnaise | 122 |
Mayonnaise | 122 |
Eczet | |
Eczet | 125 |
Eczet savóból | 125 |
Franczia eczet | 125 |
Finom füvekből eczet | 125 |
Finom füvekből eczet | 125 |
Ibolya eczet | 125 |
Lencse eczet ágy | 125 |
Csutka eczet ágy | 125 |
Tiszta bor eczet | 125 |
FEhér savó eczet | 126 |
Közönséges savóeczet | 126 |
Savanyok | 126 |
Paradicsom vacak | 127 |
Zöldségek eltevési módja | |
Zöld kapor télire | 131 |
Sóska télire | 131 |
Zöld petrezselyem télire | 131 |
Tinóri gomba aszalása | 131 |
Vörös gomba eltevése | 131 |
Vörös gomba (champignon) eltartása | 131 |
Szarvasgombát eltartani | 131 |
Lencse, hogy meg ne zsuzsukosodjék | 131 |
Paradicsom alma sajt | 132 |
Paradicsom alma mártásnak | 132 |
Paradicsom alma mártásnak | 132 |
Egres eltevés | 132 |
Erdélyi káposzta hordóban | 132 |
Spárga eczetben | 132 |
Tökkáposzta télire | 132 |
Vörös káposzta eczetben | 133 |
Zöld dió eczetben | 133 |
Érett ugorka eltevés | 133 |
Kovászos ugorka télire | 133 |
Ugorka saláta télire | 133 |
Ugorka dunstba | 133 |
Nagy zöld ugorka eczetben | 133 |
Mixed pickles | 133 |
Ugorka sózás módja | 134 |
Eczetes ugorka | 134 |
Kovászos ugorka | 134 |
Zöld borsó aszalva | 134 |
Zöld borsó dunstban | 134 |
Zöld borsó bádog szelenczében | 134 |
Zöld paszuly aszalva | 135 |
Zöld paszuly télire | 135 |
Zöld paszuly bádog szelenczében | 135 |
Dió eltartás módja | 135 |
Csiperke gomba bádog szelenczében | 135 |
Ecetes szilva | 135 |
Bor ecetek | 135 |
Icip.sajt | 136 |
Szappan főzés | 136 |
Ereszték sárga | 136 |
Vhite caces | 136 |
Sajtok | |
Oltó készítés | 139 |
Schweiz-i sajt készítése | 139 |
Juh sajt készítése | 139 |
Vesling sajt készítése | 139 |
Túró eltevés | 139 |
Vaj eltevés | 139 |
Különféle házi tudnivalók | |
Szappan főzés | 143 |
Lakk szoba beöntéséhez | 143 |
Szőr ruha mosás | 143 |
Fekete ruha festés | 143 |
Szakács-könyv II. kötet | 145 |
Kenyér sütés | |
Csőkös kenyér | 151 |
Koficzos kenyér | 151 |
Burgonya kenyér | 151 |
Springerli | 151 |
Élesztős tészták | |
Jó kalács sütés módja | 155 |
Kalács | 155 |
Bukta kávéhoz | 155 |
Lomniczi bukta | 155 |
Apostol bukta (Brioche) | 155 |
Brioche tészta | 156 |
Élesztős kipfli | 156 |
Diós kifli | 156 |
Pozsonyi kifli | 156 |
Szinházi kifli | 157 |
Élesztős finom czipócskák | 157 |
Élesztős strudli | 157 |
Bajor élesztős strudli | 157 |
Élesztős szarvasok | 157 |
Élesztős fonatos | 160 |
Élesztős írós tészta | 160 |
Élesztős pereczek | 160 |
Károly fürdői pereczek | 160 |
Lomniczi pereczek | 160 |
Pereczkék | 160 |
Angol pereczek | 160 |
Fánk | 160 |
Fánk | 159 |
Fánk | 159 |
Fánk | 159 |
Túró fánkocskák | 159 |
Finom élesztős tészta | 159 |
Fehér élesztős koczka | 159 |
Kuhna tészta | 162 |
Kürtős kalács | 162 |
Minkedli | 162 |
Pogácsa élesztővel | 162 |
Szalonnás pogácsa | 162 |
Spanyol élesztős tészta | 162 |
Túrós tészta casseroleban | 162 |
Vizi élesztős tészta | 161 |
Waffel készítése | 161 |
Finom kugelhupf | 161 |
Kugelhupf bécsi | 161 |
Mandulás szeletek élesztővel | 161 |
Posonyi Zwieback | 161 |
Zwieback | 162 |
Zwieback | 162 |
Kis diós kifli | 162 |
Sateau Savaren | 162 |
Sateau de plomb | 162 |
Vajas kifli | 162 |
Élesztő nélküli Kuglof | 162 |
Krumplis pogácsa | 163 |
Szilasi kalács | 163 |
Cseresznyés béles | 163 |
Dánosi dióstorta | 163 |
Feketéné féle lepény | 163 |
Habos túrós lepény | 163 |
Almás lepény | 163 |
Csokoládé lepény | 163 |
Kalács | 164 |
Fánk hússal töltve | 164 |
Kugelhupf | 164 |
Kugelhupf | 164 |
Karlsbadi kalács | 164 |
Schlesinger kalács | 164 |
Diós kifli | 164 |
Magyar kalács | 164 |
Brioche | 164 |
Élesztős pereczek | 164 |
Vajas kifli | 165 |
Fánk | 165 |
Kürtős kalács (Gál Domokosnétól) | 165 |
Lenkétől tanult pogácsa | 165 |
Vegyes tészták | |
Burgonya strudli | 171 |
Burgonya tarkerli | 171 |
Szalonnás bukta | 171 |
Szalonnás gombócz | 171 |
Tarhonya | 171 |
Túró pástétom | 171 |
Tarkerli élesztő nélkül | 171 |
VAdász gombócz | 171 |
Zsemle szeletek | 172 |
Tejes laska | 172 |
Köles kása dióval | 172 |
Bajor gőz laska | 172 |
Gőz gombócz | 172 |
Dragonyos galuska | 172 |
Felvert galuska | 172 |
Édes bélű reszelt tészta | 172 |
Griz laska | 172 |
Griz galuska | 173 |
Liszt smóring | 173 |
Muszka rétes | 173 |
Franczia pite | 173 |
Rácz pite | 173 |
Scweitzi kalács | 173 |
Újjal nyomott kalácsocskák | 174 |
Finger kalácsocskák | 174 |
Csöröge | 174 |
Diós gubó | 174 |
Debreczeni béles | 174 |
Debreczeni béles | 174 |
Tányér béles | 175 |
Katona béles | 175 |
Tejfel béles | 175 |
Gőzön főtt fánk | 175 |
Porhanyó fánkocskák | 175 |
Vaj fánk | 175 |
Tölcsér fánk | 175 |
Rózsafánk | 176 |
Pogácsa | 176 |
Pogácsa | 176 |
Pogácsa | 176 |
Pampuska | 176 |
Pampuska tejfellel | 176 |
Perecz | 176 |
Perecz | 177 |
Schweizi gombócz | 177 |
Szilva schlafrockban | 177 |
Ramerl | 177 |
Villám bukta | 177 |
Vajas kifli | 177 |
Kirántott kifli | 177 |
Vajas ívek | 177 |
Zwieback | 178 |
Rántott szilva | 178 |
Fánk tejkocsonyával | 178 |
Tejes málé | 178 |
Lienczi perec | 178 |
Buchland | 178 |
Flemis. (kerek sajtos) | 178 |
Mézescsókok | 178 |
Nougat | 179 |
Édes kétszersült | 179 |
Bonaparte crokett | 179 |
Karácsonyi torta | 179 |
Saendwich torta | 179 |
Gesztenyecsemege | 179 |
Vajas tészta | 180 |
Sajtkrém | 180 |
Ágnes néni féle narancsdzsem | 180 |
Krém torta | 180 |
Gesztenyés kifli | 180 |
Párna fánk | 180 |
Macska nyelv | 180 |
Görbített mandula | 180 |
Ostya | 180 |
Gesztenye kiflik II. | 180 |
Ischler | 181 |
Hájas tészta | 181 |
Dominó tészta | 181 |
Piskota kuglóf | 181 |
Holipni | 181 |
Barack v. alma torta | 181 |
Korbács rétes | 181 |
Sajtos Kex (meleg) | 181 |
Édes Omlet | 182 |
Narancs jeam | 182 |
Krumpli torta (12 szelet) | 182 |
Bab torta | 182 |
Suhajda | 182 |
Samnkedli krém | 182 |
Smankedli | 182 |
Csokoládé konzumé | 182 |
Karamel konzumé | 182 |
Kifli féle caces | 183 |
Gönci kifli | 183 |
Krumplitorta | 183 |
Madlein kifli | 183 |
Aladár bácsi tésztája | 183 |
Mici 2xsült | 183 |
Csöröge | 183 |
Caffé a la creme | 183 |
Púszül Mamane henger | 183 |
Kovácsi párna fánk | 183 |
Razai vajas pogácsa mértéke | 184 |
Razai tepertős pogácsa mértéke | 184 |
Salzburger nockerli | 184 |
Tejszin fánk | 184 |
Porhanyó tészta | 184 |
Liszt schmorn | 184 |
Párna fánk | 184 |
Pogácsa | 184 |
Herkentyű | 184 |
Lenkétől tanult egyszerű rétes | 184 |
Lenkétől tanult tehén túrós gombócz | 185 |
Parmezános előételek Lenkétől | 185 |
Thea sütemények | |
Fegyverfánk | 189 |
Fegyverfánk | 189 |
Franczia thea sütemények | 189 |
Köménymagos pogácsa | 189 |
Muffin | 189 |
Muffin | 189 |
Sós stangli | 189 |
Sós stangli | 190 |
Sós stangli | 190 |
Sós stangli | 190 |
Ánizs magos stangli | 190 |
Sós thea sütemény | 190 |
Sós grissini | 190 |
Thea sütemény | 190 |
Thea sütemény | 190 |
Thea sütemény | 190 |
Thea rudacskák | 191 |
Sardellis vajas kenyér | 191 |
Sós palacsinta | 191 |
Sajtos tészta | 191 |
Ánizs kenyér | 191 |
Sonkás lepénykék | 191 |
Sajtos sütemény | 191 |
Parmesan fánkocskák | 191 |
Édes teasütemény | 192 |
Egy tojásos | 192 |
Csokoládé bonbon | 192 |
Kasztrolos | 192 |
Marcipán torta | 192 |
Kugler hajok | 192 |
Gyantéi61 túrós lepény | 192 |
Tiszteletes-né féle szilvás lepény | 192 |
Hideg barackos | 192 |
Meinl-féle gyümölcs tárklet | 195 |
Sancvich Baba | 195 |
Sajtos töltött pogácsa | 195 |
Alma tórt | 195 |
Mandulás gesztenyetorta | 195 |
Muffin | 195 |
Thea piskota | 195 |
Czipőcsatt | 195 |
Betűk theához | 196 |
Vaniliás kifli | 196 |
Ánizs kenyér | 196 |
Ánizs kenyér | 196 |
Brioche theához | 196 |
Thea perecz | 196 |
Édes thea stangli | 196 |
Ánizs-zwiebaczk | 196 |
Thea stangli | 196 |
Kochok | |
Csokoládé koch | 201 |
Eper koch | 201 |
Hideg koch | 201 |
Habkoch | 201 |
Mák koch | 201 |
Pergelt mogyoró koch | 201 |
Rák koch | 201 |
Svéd koch | 201 |
Vezuv koch | 202 |
Köles kása koch | 202 |
Tojás koch | 202 |
Minuta koch | 202 |
Tejfel koch | 202 |
Tejsűrű koch | 202 |
Kávé koch | 202 |
Riskása koch | 202 |
Hab koch | 203 |
Baraczk koch | 203 |
Diós koch | 203 |
Omlette souflée | 203 |
Darászfészek | 203 |
Sifli | 203 |
Mici féle jó szelet | 203 |
Tepertős pogácsa (Lilla) | 204 |
Margit féle szappan | 204 |
Julie néni dió tortája | 204 |
Danosi dió torta | 204 |
Citrom jam | 204 |
Safé torta | 204 |
Legyező | 204 |
Ánizs kuglof | 204 |
Mézes cakes Ilustól | 204 |
Cseresznyés vacak Eszteréktől (?) | 204 |
Burgonya pogácsa | 205 |
Brioche Joli | 205 |
Mézes (Rádió) | 205 |
Puncs torta (Rádió) | 205 |
Wendég torta | 205 |
Mák torta | 205 |
Mogyoros csók | 205 |
Salon cukor | 207 |
Mimi mogyoros hab | 205 |
Fa törzs | 205 |
Mézes | 205 |
Creme souflié | 206 |
Omlette souflee | 206 |
Czitrom souflee | 206 |
Piskota koch | 206 |
Császár puding | 206 |
Hecsepecs koch | 206 |
Csokoládé koch | 206 |
Narancs koch | 206 |
Gesztenye koch | 206 |
Angol koch | 206 |
Jó étel | 206 |
Jó étel (Ilonka Bethlenből) | 206 |
Finom tészták és sütemények | |
Irós tészta | 211 |
Almás irós tészta | 211 |
Irós tészta élesztővel | 211 |
Irós tészta | 211 |
Creme-es irós tészta | 211 |
Irós tészta | 211 |
Ánizs pereczek | 212 |
Molnár pereczek | 212 |
Vaniliás pereczek | 212 |
Linzer perecz | 212 |
Linzer kürtöcskék | 212 |
Linzer tészta | 212 |
Linzer tészta | 212 |
Linzer szeletek | 212 |
Ánizs forgácsok | 212 |
Almás lepény | 213 |
Almás lepény | 213 |
Baraczk lepény | 213 |
Czukros koczka lepénykék | 213 |
Diós lepény | 213 |
Köszmétés lepény | 213 |
Meggyes lepény | 214 |
Meggyes lepény | 214 |
Meggyes lepény | 214 |
Almás pudding | 214 |
Angol plumpudding | 214 |
Cabinetts pudding | 214 |
Gesztenyepudding | 214 |
Hideg pudding | 215 |
Hideg pudding | 215 |
Király pudding | 215 |
Pudding készítése | 215 |
Cabinetts pudding melegen | 215 |
Angol bukta | 215 |
Bukta | 216 |
Berlini cardamon bukta | 216 |
Meggyes bukta | 216 |
Meggyes bukta | 216 |
Mandulás buktácskák | 216 |
Meggyes bukta | 216 |
Mák bukta | 216 |
Alma szeletek | 217 |
Kávés szeletek | 217 |
Mogyorós szeletek | 217 |
Párisi szeletek | 217 |
Nápolyi szeletek | 217 |
Ánizs pogácsák | 218 |
Apácza pogácsa | 218 |
Gagel pogácsa | 218 |
Ánizsos piskóta ostya | 218 |
Burgonya bisquit | 218 |
Újjra tekert ostya | 218 |
Piskóta tészta málé lisztből | 218 |
Alma töltve | 219 |
Alma fánk | 219 |
Czukor tekercsek | 219 |
Czukros fánkocskák | 219 |
Cseresznye pástétom | 219 |
Czukor czipócskák | 219 |
Chinaise | 219 |
Egyenlő mértékű sütemény | 219 |
Gyümölcsös sütemény | 220 |
Györffy tészta | 220 |
Hunczutkák | 220 |
Hollandi sütemény | 220 |
Créme kása | 220 |
Mandula hajtások | 220 |
Mandulás sütemény | 220 |
Mandulás sütemény | 221 |
Mandula golyócskák | 221 |
Mandulás strudli | 221 |
Mandula csókocskák | 221 |
Mandulás kifli | 221 |
Mandula lapok | 221 |
Mandula ívek | 221 |
Mogyoró v. diós sütemény | 221 |
Mogyorós koczkák | 221 |
Mogyoró golyócskák | 222 |
Muszka rétes | 222 |
Próféta tészta | 222 |
Sopronyi stángli | 222 |
Stubenberg gróf tésztája | 222 |
Svéd sütemény | 222 |
Madár a fészekben | 222 |
Kártyák | 222 |
Toló fánk | 223 |
Marczipán | 223 |
Morzsóka | 223 |
Czukor fegyverfánk | 223 |
Borsótészta kosár | 223 |
Braunteig | 223 |
Vaniliás koszorúcskák | 223 |
Porhanyó tészta | 223 |
Porhanyó ívek mandulával | 225 |
Porhanyó tészta | 225 |
Porhanyó kürtöcskék töltve | 225 |
Porhanyó koczkák | 225 |
Hideg rizs | 225 |
Tejbe riskása befőttel | 225 |
Radeczky riskása | 225 |
Kávé kenyér | 226 |
Püspök kenyér | 226 |
Püspök kenyér | 226 |
Tiroli gyümölcs kenyér | 226 |
Csokoládé kenyér | 226 |
Mosquetaire kenyér | 226 |
Pains a'la duchesse | 226 |
Gyümölcs kalács | 227 |
Mézes kalács | 227 |
Mézes kalács | 227 |
Mézes kalács | 227 |
Mézes kalács | 227 |
Borchaudeau | 227 |
Cremesoufleé | 227 |
Élesztő nélküli kugelhuph | 228 |
Kávépuszik | 228 |
Cakes | 228 |
Szilasi mandulás | 228 |
Eperjesi kesergő | 228 |
Csokoládé creme | 228 |
Meggyes lepény | 228 |
Borzas Kata (Erika - Ilus - Ilonka) | 228 |
Dió torta | 228 |
Mogyoró torta | 229 |
"Báthory előre" torta | 229 |
Sült tök egér | 229 |
Ceme modern | 229 |
Plumm Pudding | 229 |
Dió torta | 229 |
Omás | 229 |
Malakoff | 229 |
Mogyoró torta | 229 |
Mogyoró torta | 230 |
Habtorta (meleg) | 230 |
Udvari torta | 230 |
Gesztenye torta | 230 |
Cakes | 230 |
Hideg kávé consomee | 230 |
Diós vagy mákos kiflik | 230 |
Kávéhoz való tojásos perecz | 231 |
Razai iróstészta mértéke | 231 |
Porhanyó tészta mértéke | 231 |
Csokoládé tészta | 231 |
Császárkenyér | 231 |
Mézes szelet | 231 |
Császár galuska | 231 |
Csokoládé fánk | 231 |
Cseresnye fánk | 231 |
Czukor kalács | 231 |
Prézli tészta | 232 |
Linczer perecz | 232 |
Czukor kalács | 232 |
Parmezán soufflé (Ilczi) | 232 |
Diós Patkó Lenkétől | 232 |
Torták, csemegék, fagylaltok | |
Morzsa torta | 237 |
Alma kocsonya torta | 237 |
Alma torta | 237 |
Brasiliai torta | 237 |
Burgonya torta | 237 |
Cseresznye torta | 237 |
Csokoládé torta | 237 |
Csokoládé torta | 238 |
Györöge torta | 238 |
Dőry torta | 238 |
Dió torta | 238 |
Dió torta | 238 |
Dió torta | 238 |
Dobos torta | 238 |
Egriné tortája | 239 |
Fekete kenyér torta | 239 |
Gesztenye torta | 239 |
Gesztenye torta | 239 |
Hollandi torta | 239 |
Korpa torta | 239 |
Krokandé torta | 239 |
Linzer torta | 240 |
Linzer torta | 240 |
Linzer torta | 240 |
Mammerné tortája | 240 |
Mandula torta | 240 |
Marokáni torta | 240 |
Napóleon tortája | 240 |
Nelson tortája | 240 |
Mákos torta | 241 |
Mogyoró torta | 241 |
Spanischwind torta | 241 |
Narancs torta | 241 |
Sietős torta | 241 |
Tojás nélküli torta | 241 |
Tiroli torta | 241 |
Zsírtorta | 241 |
Tortelettek | 242 |
Piskóta torta | 242 |
Piskóta torta | 242 |
Piskóta tészta | 242 |
Nagy piskóta | 242 |
Kis piskóta | 242 |
Piskóta creme | 242 |
Ostya | 242 |
Alma sajt | 242 |
Birsalma csemege | 243 |
Birsalma sajt | 243 |
Birsalma liktárium | 243 |
Baraczkos tejhab kocsonyákra | 243 |
Baraczk confectnek | 243 |
Baraczk csemge | 243 |
Blanc mangor | 243 |
Czitrom jég | 244 |
Czitrom fánkocskák | 244 |
Czitromos pogácsa | 244 |
Csokoládé csemege | 244 |
Csokoládé szeletek | 244 |
Csokoládé creme | 244 |
Csokoládé csókocskák | 244 |
Csokoládé strudli | 244 |
Csokoládé stangli | 245 |
Csokoládé félholdacskák | 245 |
Kedvencz | 245 |
Csokoládés conserve | 245 |
Indiai fánk | 245 |
Creme á lá diplomat | 245 |
Császári creme | 245 |
Habos tejcsokoládéval kocsonyázva | 246 |
Hecsepecs csemege | 246 |
Creme rizzsel | 246 |
Kocsonyázott tej | 246 |
Kávé hab kocsonyázva | 246 |
Kávé fánk | 246 |
Muszka creme | 246 |
Mandulás pereczek | 246 |
Mogyorós csemege | 247 |
Macedoene | 247 |
Pántlikás aludt lé | 247 |
Rácz must kolbász | 247 |
Ribizli csemege | 247 |
Spanyol szél | 247 |
Édes sonka | 248 |
Wips v.rhumsulcz | 248 |
Parfait | 248 |
Punch a la glace | 248 |
Punch a la glace | 248 |
Fagylalt, kajszin baraczk habbal | 248 |
Gesztenye fagylalt | 248 |
Égetett czukor fagylalt | 249 |
Hirtelen fagylalás módja | 249 |
Torteletts á'la creme | 249 |
Baignees au chocolat | 249 |
Hazai csokoládé torta | 249 |
Zöld kávé fagylalt | 249 |
Vanilia fagylalt és chadeau készítési módja | 249 |
Iván torta | 249 |
Tisza torta | 250 |
Halbreisförmige Bäckärei (Szilas) | 250 |
Thea fagylalt | 250 |
Rhum creme | 250 |
Fagylaltok elegyítésének módja | 250 |
Razai csokoládé torta | 250 |
Beignees ause chocolat | 250 |
Zöld kávé fagylalt | 251 |
Vanilia fagylalt | 251 |
Moskovita | 251 |
Hideg riskása | 251 |
Tejszinhabos sonka | 251 |
Gesztenye torta | 251 |
Pischinger torta | 251 |
Pisztáczia torta | 251 |
Narancs fagylalt | 252 |
Tutti-frutti fagylalt | 252 |
Narancs torta | 252 |
Berlini torta | 252 |
Torteletts-ek | 252 |
Gesztenyés piskóta | 252 |
Kávé fánk | 252 |
Ostya | 252 |
Mandula hajtás | 252 |
Mandula hajtás | 253 |
Berlini koszorúk | 253 |
Mogyoró torta | 253 |
Spanyol koszoruk | 253 |
Bisquit a la creme | 253 |
Baseli torta | 255 |
Gesztenye torta | 253 |
Angol creme | 253 |
Grillage torta | 253 |
Mandula hajtás | 254 |
Mandula hajtás | 254 |
Grillage hajtások | 254 |
Franczia torta | 256 |
Creme | 254 |
Punch á'la glace | 254 |
Creme torta | 254 |
Lenkétől nagyon jó rumos kréme | 254 |
Czukerlik, befőttek, puncs, limonádé | |
Caramel bonbon | 259 |
Czukros mandula | 259 |
Salon czukerli | 259 |
Dulcsásza | 259 |
Praline | 259 |
Égetett czukerli köhögés ellen | 260 |
Czitrom és vanilia rúdak | 260 |
Árpa czukor | 260 |
Baraczk töltött | 260 |
Candeirozott gyümölcs | 260 |
Cafe a'la creme | 260 |
Chocolat á la creme | 261 |
Liqueur-czukerli | 261 |
Alma gelée | 261 |
Alma syrup | 261 |
Alma lekvár | 261 |
Gelée d'orange | 261 |
Gesztenye compote | 262 |
Gesztenye compote | 262 |
Eper befőtt | 262 |
Eper íz | 262 |
Cseresznye compote | 262 |
Zöld dió | 262 |
Zöld szilva | 262 |
Zöld reine-claude | 263 |
Őszi baraczk | 263 |
Kajszin baraczk | 263 |
Narancs liqueur | 263 |
Punch | 263 |
Limonade | 263 |
Mandula tej | 263 |
Narancs befőtt | 263 |
Jó kávéfőzés módja | 264 |
Birsalmasajt főzés | 264 |
Hadi kávé | 266 |
Szamócza geleé | 264 |
Kávé likőr | 266 |
100 éves dió pálinka | 265 |
Fügét czukorba főzni | 265 |
Nyáribaraczk compote | 265 |
Dinnye czukorban | 265 |
Szilva czukorban | 265 |
Narancs befőtt | 266 |
Egész baraczk befőtt | 266 |
Liktárium | 266 |
Bolée | 267 |
Cseresznyés lepény (kevert!) | 267 |
Mértékek: | 267 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.