1.078.516

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A termőföldtől a tányérig

50 alapvető kérdés a mezőgazdaságról és a táplálkozásról

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: Corvina Kiadó Kft
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 159 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN: 978-963-13-6765-2
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tovább

Előszó


Vissza

Fülszöveg


Vannak-e növényirtószer-maradványok az általunk fogyasztott gyümölcsökben és zöldségekben?
Egészségesebb-e a bioélelmiszer?
Fogyóban van-e a vizünk? Holnap már rovarokat fogunk enni?
Ezek a kérdések, amelyek tegnap még csak a szakembereket foglalkoztatták, ma már a fogyasztókat is nyugtalanítják, akiknek világos és hitelt érdemlő válaszokat kell kapniuk a tudósoktól.
E könyv célja, hogy jelenlegi tudásunk alapján választ adjon a mezőgazdasággal, táplálkozással és ökológiával kapcsolatos főbb kérdésekre. A válaszok nem mindig egyértelműek, de a közölt adatok lehetővé teszik, hogy mindenki maga alkosson véleményt - és talán azt is, hogy változtasson a szokásain.
„Tudósként az agroökológia ügyét támogatom: bebizonyosodott, hogy a kemízált és gépesített mezőgazdaság ártalmas az egészségünkre és a környezetre, de ma már birtokában vagyunk a tudásnak és azoknak a technikáknak, amelyek révén a hagyományos mezőgazdaság képes lesz megfelelően táplálni az emberiséget úgy, hogy közben... Tovább

Fülszöveg


Vannak-e növényirtószer-maradványok az általunk fogyasztott gyümölcsökben és zöldségekben?
Egészségesebb-e a bioélelmiszer?
Fogyóban van-e a vizünk? Holnap már rovarokat fogunk enni?
Ezek a kérdések, amelyek tegnap még csak a szakembereket foglalkoztatták, ma már a fogyasztókat is nyugtalanítják, akiknek világos és hitelt érdemlő válaszokat kell kapniuk a tudósoktól.
E könyv célja, hogy jelenlegi tudásunk alapján választ adjon a mezőgazdasággal, táplálkozással és ökológiával kapcsolatos főbb kérdésekre. A válaszok nem mindig egyértelműek, de a közölt adatok lehetővé teszik, hogy mindenki maga alkosson véleményt - és talán azt is, hogy változtasson a szokásain.
„Tudósként az agroökológia ügyét támogatom: bebizonyosodott, hogy a kemízált és gépesített mezőgazdaság ártalmas az egészségünkre és a környezetre, de ma már birtokában vagyunk a tudásnak és azoknak a technikáknak, amelyek révén a hagyományos mezőgazdaság képes lesz megfelelően táplálni az emberiséget úgy, hogy közben megóvja a bolygót.
Az agrármérnök és tudós elkötelezettségével egyedül a megalapozott elemzésekben és bizonyított tényekben hiszek, valamint abban, hogy ezt a tudást tovább kell adni. Minden állampolgár és minden fogyasztó megérdemli, hogy világos és hiteles képet kapjon arról, hogy mi kerül a tányérjára, és mi történik vidéken.
Remélem, ehhez járul hozzá ez a könyv." Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza

Marc Dufumier

Marc Dufumier műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Marc Dufumier könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A termőföldtől a tányérig
Állapot:
2.280 ,-Ft
11 pont kapható
Kosárba