kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 223 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Bevezetés | 3 |
A mezőgazdasági termelés feltételei Fejér megyében | 5 |
A megye földrajzi helyzete | 5 |
Természeti feltételek | 6 |
Közgazdasági tényezők | 12 |
A megye parasztságának helyzete | 22 |
A parasztság helyzete a felszabadulás előtt | 22 |
Termelési viszonyok a felszabadulás után | 27 |
A Fejér megyei termelőszövetkezetek üzemi viszonyai | 37 |
A termelőszövetkezeti gazdaságok nagysága | 37 |
A Fejér megyei termelőszövetkezetek területnagysága | 39 |
A területnagyság és a gazdálkodás eredményessége | 40 |
A termelőszövetkezetek egyesülése Fejér megyében | 49 |
Fejér megye termelőszövetkezeteinek termelőeszköz-ellátottsága | 53 |
A Fejér megyei tsz-ek vonóerő-gazdálkodása | 61 |
Munkaerő-gazdálkodás a Fejér megyei termelőszövetkezetekben | 64 |
A háztáji gazdaságok Fejér megyében | 69 |
A termelés helyzete és fejlődése a Fejér megyei termelőszövetkezetekben | 77 |
A termelési érték alakulása a megye termelőszövetkezeteiben | 77 |
A megyei termelőszövetkezetek árutermelése | 85 |
A megye termelőszövetkezeteinek növénytermelése | 89 |
Területhasznosítás a megye termelőszövetkezeteiben | 89 |
A fontosabb növények termésátlagai | 95 |
A vetésszerkezet alakulása a megye tsz-eiben | 103 |
A Fejér megyei termelőszövetkezetek állattenyésztése | 117 |
A megye állattenyésztésének fejlődése | 117 |
Állatsűrűség a Fejér megyei termelőszövetkezetekben | 120 |
Az állatállomány szerkezete és belső összetétele | 133 |
A Fejér megyei termelőszövetkezetek állattartásának hozamai | 149 |
Talajerő-gazdálkodás a Fejér megyei termelőszövetkezetekben | 159 |
Takarmány-gazdálkodás a megye termelőszövetkezeteiben | 167 |
A szövetkezeti gazdálkodás eredményessége Fejér megyében | 185 |
A területegységre számított eredményességi mutatók alakulása | 186 |
Az egy főre számított eredményességi mutatók vizsgálata | 196 |
Az állóeszközök hatékonyságának vizsgálata | 203 |
A mezőgazdasági termelés fejlesztésének elvi kérdései | 211 |
A kiemelt ágazatok fejlesztése | 215 |
A kenyérgabona-termelés fejlesztése | 215 |
A hústermelés fejlesztése | 216 |
A termelőszövetkezetek szakosítása és a tájtermelés fejlesztése | 219 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.