1.059.673

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A termelési kapacitások adatai 1971-1980

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Állatforgalmi és Húsipari Tröszt
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 127 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A termelési kapacitás a műszaki fejlesztés, de tágabb értelemben a teljes termelési folyamat egyik legfontosabb fogalma, jellemzője. A kapacitásra alapozhatók a termelési feladatok, a kapacitások... Tovább

Előszó

A termelési kapacitás a műszaki fejlesztés, de tágabb értelemben a teljes termelési folyamat egyik legfontosabb fogalma, jellemzője. A kapacitásra alapozhatók a termelési feladatok, a kapacitások növekedésében nyilvánul meg a műszaki fejlesztés eredménye és a hatékonyságnövelési munka a kapacitások kihasználási fokán is mérhető.
Az első kapacitásnorma-gyűjteményt 1970. december hónapban adtuk ki, amely a húsipar 1965-71. évi adatait tartalmazza.
A IV. ötéves tervidőszak lezárásának küszöbén ismét aktuálissá vált az elmúlt időszakban létrejött beruházások és fejlesztések nyomán bekövetkező változások áttekinthető rendszerben történő feldolgozása.
Az 1971-1975. évi kapacitások normái meghatározásának alapja az 1971. és 1975. évi vállalati - telephelyi - kapacitásfelmérés. A felmérések eredményeképpen részben kibővült a nyilvántartott keresztmetszetek sora, részben megváltoztak az előző füzetben szereplő 1971. évi adatok.
Jelen kiadványunkban a lezárult tervidőszak adatai mellett szerepeltetjük az V. ötéves tervidőszakban tervezett beruházások által megvalósuló kapacitások értékeit is, amelynek forrásai a vállalati V. ötéves műszaki fejlesztési tervek, valamint a beruházások anyagi lehetőségeit is figyelembe vevő, a MÉM-mel egyeztetett ÁHT beruházási és kapacitásfejlesztési tervei.
Újdonság a korábbi kiadványhoz képest, hogy külön fejezetben adunk számot az éves kapacitások értékeinek alakulásáról, annak számítási metodikájáról, a kapacitások kihasználását befolyásoló tényezőkről és azok értékeiről. A változások átvezetésére a táblázatok közé űrlapokat iktattunk.
Az adatok felsorolásán túl célunk, hogy az olvasó tájékoztatást kapjon a húsipari kapacitások meghatározásáról, összefüggéseiről, valamint egységes szemléletet, azonos értelmezést alakítsunk ki. Vissza

Tartalom

BEVEZETÉS 5
I. A HÚSIPARI KAPACITÁSOKRÓL ÁLTALÁBAN 6
1. Kapacitás, kapacitásszint 6
2. Kapacitásnorma 7
3. Időalapok 7
II. A HÚSIPARI KAPACITÁSOK CSOPORTOSÍTÁSA ÉS ÉRTÉKELÉSE 9
1. Alap termelőkapacitások
a) Sertésvágás
b) Marhavágás
c) Húskészítménygyártás
d) Szalámi-, gyulai- és szárazkolbászgyártás
e) Dobozsonka- és húskonzervgyártás
2. Kapcsolódó termelőkapacitások 11
a) Zsírolvasztás 11
b) Faggyúolvasztás 11
c) Zsírcsomagolás 11
d) Húslisztgyártás 11
e) Vérlisztgyártás 11
3. Hűtő-, fagyasztó- és tárolókapacitások 12
a) 0 C° technológiai hűtő 12
b) Gyorsfagyasztás 12
c) - 20 °C hűtőtárolás 13
d) Készáruraktár 13
III./1 KAPACITÁSNORMÁK TÉNYADATAI, 1971-1975 (TÁBLÁZATOK) 15
III./2 KAPACITÁSNORMÁK TERVEZETT ADATAI, 1976-1980 (TÁBLÁZATOK) 25
IV. ÉVES TERMELŐKAPACITÁSOK SZÁMÍTÁSA 46
1. Sertésvágás 46
2. Marhavágás 47
3. Húskészítménygyártás 47
4. Zsírolvasztás, 48
5. Faggyúolvasztás 48
6. Zsírcsomagolás 48
7. Gyorsfagyasztás 49
8. Húsliszt-, vérlisztgyártás 49
9. Szalámi-, gyulai-, dobozolt sonka-, húskonzervgyártás 49
V./1 ÉVES KAPACITÁSOK TÉNYADATAI, 1971-1975 (TÁBLÁZATOK) 51
V./2 ÉVES KAPACITÁSOK TERVEZETT ADATAI, 1976-1980 (TÁBLÁZATOK)
VI. A KAPACITÁSOK KIHASZNÁLÁSA 105
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
Kuponos kedvezmény ezen könyv esetében nem vehető igénybe.