Kiadó: | Élelmiszeripari Gazdaságkutató Intézet |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 99 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 28 cm x 20 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Készült 60 példányban. |
Bevezetés | 1 |
Az iparvállalatok termelés-számbavételének módszerei | 5 |
A pénzértékben történő számbavétel módszerei | 7 |
A pénzértékben történő számbavétel, meghatározás általános jellemzői | 7 |
Ipari és építőipari termelési érték /korábbi teljes termelési értéknek felel meg/ | 9 |
"Indulóáras" ipari és építőipari termelési érték | 12 |
A tevékenységek összes termelési értéke /társadalmi termék érték/ | 13 |
Korrigált ipari és építőipari termelési érték | 16 |
A tevékenységek korrigált összes termelési értéke /korrigált társadalmi termék érték/ | 18 |
Az iparvállalat termelésének számbavétele nettó ipari és építőipari termelési érték, illetve a tevékenységek összes nettó termelési értéke alapján | 20 |
A termelés számbavétele anyagmentes termelési érték alapján | 25 |
A pénzértékben történő termelés-számbavétel összefoglaló értékelése | 26 |
Naturaliában, természetes mértékegységben történő számbavétel | 28 |
Egyenértékben történő számbavétel módszerei | 29 |
Az iparvállalat összes termelésének számbavétele időszükséglet, "munkamennyiség" alapján | 29 |
Az S0-ás termelés számbavételi rendszer jelenlegi módszerének jellemzése | 31 |
A termelés számbavétele "munkamennyiség", a jelenlegi S0-ás módszer további javítása és módosítása alapján | 34 |
Az iparvállalat termelésének számbavétele "terméksoros módszer" alapján | 37 |
Az egyenértékben történő termelés-számbavétel összefoglaló értékelése | 44 |
Összefoglaló javaslatok | 45 |
A mezőgazdasági nagyüzemek/állami gazdaságok, termelőszövetkezetek/élelmiszerfeldolgozó tevékenységének/termelésének/számbavétele | 47 |
A termelékenység mérése | 49 |
Az élőmunka termelékenység mérésének célja | 49 |
A termelékenység mérésére alkalmazott módszerek | 50 |
A termelékenység mérésére javasolt módszer | 59 |
A számláló képzésre számításba vehető mutatók | 60 |
A nevező képzésére számításba vehető mutatók | 61 |
Vállalati és iparági szintű termelékenység mérésre javasolt módszer | 65 |
A felsőbb vezetés számára javasolt termelékenység mérési módszer | 69 |
A termelékenység-mérés javasolt gyakorisága | 72 |
A termelékenységet befolyásoló tényezők vizsgálata | 73 |
A vizsgálat célja | 73 |
A vizsgálat céljára használt módszerek | 74 |
A termelékenységet befolyásoló fontosabb tényezők | 78 |
A tényezők számszerűsítésével kapcsolatos problémák | 80 |
Az élőmunka termelékenységét befolyásoló tényezők számszerűsítésével összefüggő feladatok és lehetőségek | 89 |
A termelékenység mérése a mezőgazdasági nagyüzemek élelmiszerfeldolgozó tevékenységénél | 91 |
Összefoglaló | 93 |
Irodalomjegyzék | 98 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.