A kötetben lévő receptek ábécében | 7 |
Bevezetés | 17 |
A háztartás vezetése | 17 |
Munkaszervezés | 18 |
Vásárlás | 20 |
Az élelmiszerek tárolása | 21 |
Heti egyszeri főzés? | 23 |
A korszerű háztartás | 23 |
Konyhafelszerelés | 26 |
Jó, ha van otthon... | 28 |
Hogyan használjuk a hűtőszekrényt? | 30 |
Mit hová pakoljunk? | 30 |
Hol tároljuk és mibe csomagoljuk az élelmiszert? | 30 |
Mit és meddig tarthatunk a normál hűtőtérben? | 31 |
Hogyan használjuk a mélyhűtőt? | 32 |
A mélyhűtőben való tárolás tudnivalói | 333 |
Mit érdemes fagyasztani? | 34 |
Miről ismerhető fel a romlott étel? | 35 |
A hűtőszekrény rendben tartása | 36 |
Gasztronómia az egészséges táplálkozás jegyében | 37 |
Legfontosabb tápanyagaink | 37 |
Az élelmiszerek energia- és tápanyagtartalma | 41 |
Tápanyagmegőrző konyhatechnika | 57 |
Reformkonyha és vegyes táplálkozás | 62 |
Gyakorlat teszi a mestert! | 65 |
Mindennek adjuk meg a módját! - Terítés | 65 |
Mérés - mérleg nélkül | 66 |
Ha nincs otthon... - mit mivel pótolhatunk? | 67 |
Titkok, fortélyok, ötletek - gyakorlati tanácsok | 68 |
Az ételekhez szükséges nyersanyagmennyiségek (személyenként) | 72 |
Étlap- (menü) tervezés | 72 |
Maradék élelmiszerek és ételek hasznosítása | 76 |
Tanulj meg főzni - alapszakácskönyv | 81 |
Az ételkészítés általános fázisai | 82 |
A nyersanyagok előkészítése | 82 |
Főzés | 82 |
Párolás | 83 |
Gőzölés | 83 |
Előfőzés (blansírozás) | 84 |
Abálás | 84 |
Sütési eljárások | 84 |
Rántás - habarás - lisztszórás | 86 |
Alapreceptek | 88 |
Levesek | 88 |
Levesbetétek | 98 |
Egyszerű meleg tojásételek | 100 |
Saláták, salátamártások | 103 |
Köretek, főzelékek, zöldségételek | 111 |
Egytálételek | 117 |
Halételek | 120 |
Szárnyasok | 123 |
Csirkeételek | 123 |
Kacsaételek | 126 |
Libaételek | 126 |
Húsok | 128 |
Marhahúsételek | 129 |
Sertéshúsételek | 131 |
Vadételek | 137 |
Meleg mártások húsokhoz, zöldségekhez | 139 |
Sós meleg tészták | 142 |
Szendvicskrémek | 147 |
Édes meleg tészták | 149 |
Egyszerű sütemények | 155 |
Sütési tanácsok | 156 |
Édességek | 165 |
Szakácsművészet felsőfokon | 169 |
Levesek | 169 |
Kevert saláták, saláta előételek | 178 |
Hideg és meleg tojásételek | 186 |
Ínyenc köretek, főzelékfélék | 190 |
Húsos és zöldséges egytálételek | 197 |
Halételek | 203 |
Szárnyasételek | 206 |
Csirkéből | 206 |
Kacsából | 211 |
Libából | 213 |
Húsételek | 215 |
Marhahúsból | 215 |
Sertéshúsból | 217 |
Birkahúsból | 223 |
Römertopfban (cserépedényben) készíthető ételek | 224 |
Szabad tűzön készül | 228 |
Bográcsos ételek | 229 |
Rostonsültek, grillételek | 232 |
Sör- és borkorcsolyák, vendégváró étkek | 235 |
Különleges sütemények | 243 |
Desszertek | 246 |
Reformkonyha-magyar módra | 250 |
Levesek | 250 |
Zöldséges fő- és egytálételek | 253 |
Húsos ételek | 260 |
Saláták | 263 |
Szendvicsrevalók | 265 |
Édességek | 267 |
Fűszerkalauz | 269 |
Leggyakrabban használt fűszereink | 269 |